Agapite Kyriako, kalimera!

Την Κυριακή, η εφημερίδα Documentο παρουσίασε τα αποκαλυπτικά e-mail που αντάλλασσαν ο Κωνσταντίνος Φρουζής, κεντρικό πρόσωπο του υπερ-σκανδάλου της Novartis, με τον Κυριάκο -και που δεν εμπλέκομαι- Μητσοτάκη. Βέβαια, δεν έχουν σημασία όλα αυτά που διαβάσαμε με τα ίδια μας τα μάτια, καθώς όπως ήδη ξέρουμε, πρόκειται περί καραμπινάτης... σκευωρίας.

5b3b7b841dc5242c768b45b5

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Ο Mr. Novartis, λοιπόν, και ο Μr. Siemens, όχι μόνο γνωρίζονταν προσωπικά, παρά τις διαψεύσεις, αλλά μάλιστα ο Κ. Φρουζής διοργάνωνε και προεκλογικά dinner party, με επιχειρηματίες, στο ίδιο του το σπίτι, για την… ενίσχυση του μετέπειτα προέδρου της ΝΔ.

Υπάρχουν πραγματικά ζευγάρια, που τέτοια οικειότητα και αμοιβαία επωφελή σχέση, δεν έχουν αποκτήσει. 

Βέβαια, από την άλλη, υπάρχει και η προϊστορία Μητσοτάκη – Χριστοφοράκου, οπότε ας μην υπερβάλουμε. Πάμε παρακάτω.

Το πάρτι μπορεί να διοργανώθηκε λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, αλλά όπως φαίνεται ο Κυριάκος και ο “κονφερασιέ” του, γνωρίζοντας τι θα έφερνε η κάλπη, “έβλεπαν” πιο μακριά.

Σε ένα από τα e-mail, μάλιστα, ο Κ. Φρουζής ενημερώνει τον Κ. Μητσοτάκη για την πρόθεση των επιχειρηματιών: «Μου είπαν και οι τρεις πως έχεις την υποστήριξή τους», γράφει ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis. Αυτή η ατάκα, βέβαια, ταιριάζει πολύ περισσότερο στις εσωκομματικές εκλογές παρά σε εθνική εκλογική αναμέτρηση.

Προφανώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε, αυτό που φέρεται να κάνει πολύ καλά από την εποχή Χριστοφοράκου π.Δ. (προ Δραπέτευσης) στο Μόναχο. Είναι παιδί φρονίμων και “μαγείρευε” πριν πεινάσει.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά και στα e-mail της τρυφερότητας μεταξύ Φρουζή και Κυριάκου Μητσοτάκη:


Αξίζει να εστιασουμε πως στο συγκεκριμένο “γκαλά” υποστήριξης του Κυριάκου που διοργάνωνε ο Φρουζής, καλεσμένος ήταν, μεταξύ άλλων, και ο Ανδρέας Μαρινόπουλος. Της γνωστής οικογενείας, με τα εκατομμύρια στο εξωτερικό και τις πτωχευμένες εταιρείες στο εσωτερικό. Ο Μαρινόπουλος που άφησε “ξεκρέμαστους”, περισσότερους από 10.000 εργαζομένους που… “έβαζαν πλάτη”.

Η υπόθεση “πάρτι με τον Κυριάκο“, και η σχέση Φρουζή – οικογένειας Μητσοτάκη, πάει πολλά χρόνια πίσω. 

Όπως αποδεικνύεται από τα κατασχεθέντα αρχεία του Φρουζή στη Novartis, o ίδιος είχε επισκεφθεί την ιδιαιτέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην οποία και απέστειλε αργότερα επιστολή αφοσίωσης στη “φαμίλια”.

Η επιστολή αυτή, στις 17 Δεκεμβρίου 2007, αναφέρει:

«Αγαπητή κυρία Κυπραίου

Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την ευκαιρία που μου δώσατε να σας συναντήσω από κοντά.Επιπλέον είναι χαρά μου να σας επισυνάψω όπως μου ζητήσατε ένα σύντομο βιογραφικό μου σημείωμα ώστε να φανώ ίσως χρήσιμος στην κα Μπακογιάννη και κυρ. Κυρ. Μητσοτάκη.Θα είναι τιμή για μένα, μετά την συνεργασία που είχε ο πατέρας μου Μιχάλης με τον πρόεδρο, να έχω κι εγώ κάτι αντίστοιχο με τα παιδιά του.Περιμένοντας νέα σαςΜε εκτίμησηΚωνσταντίνος Μ. Φρουζής».


Σε μια χώρα που η ενημέρωση και τα ΜΜΕ θα προσέγγιζαν έστω και στοιχειωδώς αντικειμενικά την πραγματικότητα, οι πολιτικοί της ηγετικής ομάδας της ΝΔ, θα ντρέπονταν να βγουν απ’ το σπίτι τους, από τη γενική κατακραυγή. 

Η “ομερτά” σύσσωμων των συστημικών ΜΜΕ στην καραμπινάτη διαπλοκή Φρουζή – Μητσοτάκη (με φόντο τις εκλογές στη ΝΔ και το σκάνδαλο της Novartis) αναδεικνύει ξεκάθαρα τη βαθιά σήψη του χρεοκοπημένου και απελπισμένου συστήματος που έχει βρει ως έσχατο αποκούμπι το “Μακεδονικό”, τη θεσμική εκτροπή και την εθνικιστική υστερία.

Η αλήθεια, όμως, είναι πως ακόμα και αυτή την πέτρα να σηκώσουν, πάλι θα δουν τον εαυτό τους από κάτω.

ΥΓ. Να μη ξεχάσουμε, επίσης, να αναφέρουμε πως ο Κωνσταντίνος Φρουζής παρουσιαζόταν μέχρι πριν λίγους μήνες να είναι επίσημος σύμβουλος (mentor) στο ελληνικό παράρτημα της εταιρείας Endeavor, το οποίο έχει ιδρύσει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη

Πόσο όμορφα “δένουν” όλα στην όμορφη χώρα μας…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

ΕΡΤ

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

«Ο Μεντιλίμπαρ έχει αποδείξει ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας», είπε ο Κώστας Παπαδόπουλος μιλώντας…

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

Καταγραφή 24

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

«Η τακτική της δολοφονίας χαρακτήρων από τα φερέφωνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν θα περάσει», αναφέρει…

Τσαφούλιας: «Κορυφαίος ο Λάνθιμος – Εγώ δεν αντιπαθώ κανέναν, ίσως υπάρχουν όμως κάποιοι που με αντιπαθούν» (Video)

image 5

Τσαφούλιας: «Κορυφαίος ο Λάνθιμος – Εγώ δεν αντιπαθώ κανέναν, ίσως υπάρχουν όμως κάποιοι που με αντιπαθούν» (Video)

«Ο Λάνθιμος είναι κορυφαίος. Εγώ έχω μάθει να επικοινωνώ με τα έργα. Δεν πάμε να…

Μελέτη: Τα βρήκε σκούρα με τις ερωτήσεις του Σρόιτερ για Τέμπη και υποκλοπές – «Κάποιοι θέλουν να γίνουν αρεστοί» (video)

Μελέτη

Μελέτη: Τα βρήκε σκούρα με τις ερωτήσεις του Σρόιτερ για Τέμπη και υποκλοπές – «Κάποιοι θέλουν να γίνουν αρεστοί» (video)

«Εγώ νιώθω ότι μερικές φορές η υπόθεση των Τεμπών εργαλειοποιείται πολύ και για λόγους προσωπικού…