Αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις!!!

Είναι γνωστή η παροιμιώδης και γελοία φράση που λέγεται κατά την, επ’ αυτοφόρω, σύλληψη διάπραξης συζυγικής απιστίας και μάλιστα επί της συζυγικής κλίνης: “Αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις”.

Θύμιος Γεωργόπουλος 14/09/2019 | 09:32

Χιλιάδες τα σχετικά ανέκδοτα που κυκλοφορούν και καταγράφουν την ένδεια από κάθε ένλογη εξήγηση, εκείνου που καταπάτησε την εμπιστοσύνη του άλλου.

Το ανάλογο, της πιο πάνω φράσης, ακούσαμε από τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Μόνο που οι φαιδρές δικαιολογίες - εξαγγελίες ήταν προμελετημένες και λεπτομερώς προσχεδιασμένες και δεν ειπώθηκαν κάτω από το βάρος της αιφνίδιας αποκάλυψης της «γυμνής αλήθειας».

Αντίθετα, σε πολλές αποστροφές της ομιλίας του, προσπάθησε να πείσει τους «απατημένους» ψηφοφόρους του, ότι η απάτη είχε εξαγγελθεί, ότι γίνεται για το καλό τους και ότι ο «γάμος» τους είναι βιώσιμος, αφού έτσι μόνο αναπτύσσεται κι αναθερμένεται η…..σχέση!!!

Δηλαδή “ο άντρας μου είναι κερατάς και εγώ καλή γυναίκα.

Στην καρδιά της Μακεδονίας (την Θεσσαλονική) μιλώντας για περισσότερο από 2,5 ώρες δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για την «προδοτική συμφωνία των Πρεσπών» που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ (αυτή ντε, που υπέγραψε με αντάλλαγμα την μη μείωση των συντάξεων!!!) ξεπουλώντας το όνομα, την ιστορία και τον….Μακεδονικό χαλβά, και που ο ίδιος (ένα χρόνο πριν) υποσχόταν ότι ως Κυβέρνηση (που συνέβαλαν οι «Μακεδονομάχοι» καθοριστικά για να αναδειχθεί) θα αναθεωρούσε την συμφωνία σε κρίσιμα σημεία της.

Μιλώντας –κυρίως- προς Θεσσαλονικείς για το μετρό (γνωστό και ως «τρύπα του Κούβελα») που ξεκίνησε το 1986, που δημοπρατήθηκε το 1992 για να εγκαταληφθεί, που ενεργοποιήθηκε το 2016, που επανεκίνησαν τα έργα το 2017, που προχώρησαν σε σημαντικό βαθμό με σφικτό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους το 2021, που η ΝουΔου ασκούσε κριτική για τις…..καθυστερήσεις των Τσίπρα–Σπίρτζη, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ότι θα ολοκληρωθεί δύο χρόνια αργότερα, το 2013!!!

Γιατί λέει τα αρχαιολογικά ευρήματα θα εκτεθούν σε μουσείο (και όχι στον σταθμό Εγνατία) κάπου στην Σταυρούπολη (σε μουσείο που δεν υπάρχει σήμερα, ούτε έχει χωροθετηθεί). Δεν μας είπε βέβαια ότι έτσι εξυπηρετούνται οι εργολάβοι με την μη υποχρέωση τήρησης του χρονοδιαγράμματος παράδοσης του έργου.

Επίσης, κατά την ομιλία του, επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός ότι καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης (με ποια επακόλουθα άραγε;), ότι μειώνεται ο φόρος των επιχειρήσεων -για τα εισοδήματα του 2019- από το 29% στο 24% (το τυράκι) αλλά δεν μειώνεται η προκαταβολή φόρου από το 100% στο 50% που είχε αποφασιστεί (η φάκα).

Μίλησε για διαπραγμάτευση μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων (που είχε ήδη ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ) από το 3,5% στο 2,5%, παραπέμποντας την για το αόριστο μέλλον για να μην…..παραβιαστεί η συμφωνία, όταν είναι γνωστό ότι βρισκόμαστε εκτός μνημονίου και ότι τα χρήματα των εταίρων είναι διασφαλισμένα με το «μαξιλάρι» των 37 δις που διασφάλισε η προηγούμενη κυβέρνηση, και που η ΝουΔου θέλει να παραδώσει στις τράπεζες, για να….χρηματοδοτήσουν τον Λάτση για το Ελληνικό. Κατά τα λοιπά έφταιγαν οι υπουργικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που είχε κολλήσει το έργο.

Βεβαίως υιοθέτησε πλήρως τις προτάσεις του ΣΕΒ όπως την αναιτιολόγητη απόλυση εργαζομένου, και φυσικά ακύρωσε τις 10.500 προσλήψεις των καθηγητών.

Για την ΝουΔου και τον αρχηγό της η «απιστία» στις υποσχέσεις τους είναι πρωτίστως ζήτημα ……επιβίωσης, γιατί όπως έλεγε και ο Βρετανός συγγραφέας Σόμερσετ Μωμ:

Γνωρίζετε βεβαίως ότι οι Τασμανοί, οι οποίοι δεν διέπρατταν ποτέ μοιχεία, έχουν εξαφανιστεί…”

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr