Αγαπάτε αλλήλους αλλά όχι ομοφυλοφίλους – Εντολή Άνθιμου για αγρυπνία λόγω…Gay Pride

Μάλλον κάπως μπερδεμένα φαίνεται πως εκλαμβάνει τα λεγόμενα του Χριστού ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος αφού έπειτα από την καταγγελία του συνδικάτου επισιτισμού τουρισμού Θεσσαλονίκης στο

Μάλλον κάπως μπερδεμένα φαίνεται πως εκλαμβάνει τα λεγόμενα του Χριστού ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος αφού έπειτα από την καταγγελία του συνδικάτου επισιτισμού τουρισμού Θεσσαλονίκης στο koutipandoras.gr για τελεσίγραφο στους εργαζομένους του ξενοδοχείου «Διακονία» “ή υπογράφετε μείωση μισθών ή απολύεστε”, καλεί σε αγρυπνία τους πιστούς για να…”ξορκίσει” την “απαράδεκτη παρουσία των ομοφυλοφίλων” στην πόλη λόγω Gay Pride.

Ο μητροπολίτης Άνθιμος, φαίνεται πως ξαναφέρνει στο φως το “χριστιανικό” και “φιλεύσπλαχνο” πρόσωπό του για τους ομοφυλόφιλους, αφού σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει ως «δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη» την παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ “Thessaloniki Pride 2015”.

Ο Άνθιμος, γνωστός για τις απόψεις του εναντίον των ομοφυλοφίλων (θυμίζουμε ότι με δήλωσή του είχε χαρακτηρίσει θανάσιμο αμάρτημα την ομοφυλοφιλία), μια ημέρα πριν την έναρξη του Φεστιβάλ, στις 18 δηλαδή Ιουνίου, θα πραγματοποιήσει Αγρυπνία στον ιερό ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου.

«Παρότι το θέμα είναι σοβαρότατο και εκρηκτικό, εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανού δεν ασκούμε ποτέ βία», αναφέρει μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και σημειώνει ότι «ως Επίσκοπος δεν θα συστήσω ποτέ συγκρούσεις και τραυματισμούς εντός της κοινωνίας μας».

Βέβαια, δεν ξεχνά να “συμβουλέψει” τους πιστούς να απομακρύνουν τα παιδιά τους και τους εαυτούς τους από “τέτοιες ανόσιες και αφύσικες εκδηλώσεις”.

“Διατυπώσατε παντού τις κάθετες αντιρρήσεις για το ομοφυλοφιλικό πάθος και προσευχηθείτε για τους ανθρώπους, να απαλλαγούν από το πάθος τους και να επιστρέψουν στη φυσιολογική ζωή, όπως την διδάσκει η πίστη μας και η παράδοσή μας”, συνεχίζει ο μητροπολίτης, σε ένα ακόμη ομοφοβικό του παραλήρημα.

 

Δείτε την ανακοίνωση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης ΕΔΩ

 

Διαβάστε σχετικά: 

Άνθιμος κατά εργαζομένων: “Εσείς φταίτε που μένετε άνεργοι” καταγγέλουν οι εργαζόμενοι ότι τους είπε

Βούτσης: Να ανακόψουμε τη διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ σε άλλα κόμματα και την αποχή

Βούτσης: Να ανακόψουμε τη διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ σε άλλα κόμματα και την αποχή

«Έχουμε πλέον ξεκινήσει μια προσπάθεια ευρύτερη για αυτό που λέω εγώ ανασύνθεση του προοδευτικού πολιτικού…

Συγκλονίζει η αποκάλυψη της κόρης του Πασχάλη Τερζή: «Τρία χρόνια πριν διαγνώστηκα με όγκο στο νωτιαίο μυελό»

Συγκλονίζει η αποκάλυψη της κόρης του Πασχάλη Τερζή: «Τρία χρόνια πριν διαγνώστηκα με όγκο στο νωτιαίο μυελό»

Μια εκ βαθέων εξομολόγηση έκανε η Γιάννα Τερζή το βράδυ της Παρασκευής μέσα από το…