Αγανακτισμένος ο Κούγιας – Κάνει λόγο για «προκατάληψη» κατά του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο

O γνωστός ποινικολόγος δηλώνει αγανακτισμένος για «την παράνομη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας» του εντολέως του, ενώ κάνει λόγο και για «προκατάληψη» κατά του αστυνομικού από την εισαγγελική αρχή.

kougias

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας με αφορμή την εισήγηση του εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης να προφυλακιστεί ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ως συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού, ο γνωστός ποινικολόγος δηλώνει αγανακτισμένος για «την παράνομη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας» του εντολέως του. Επιπλέον κάνει λόγο για «προκατάληψη» κατά του αστυνομικού από την εισαγγελική αρχή.

«Ευτυχώς που τη Δικαιοσύνη δεν την απονέμουν Εισαγγελείς, αλλά τακτικοί Δικαστές, αλλιώς θα ήμασταν στη φυλακή και όλοι οι Δικηγόροι υπερασπίσεως» τονίζει στην ανακοίνωση ο Αλέξης Κούγιας.

Η σχετική ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΑΝΑΚΡΙΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Για άλλη μια φορά θέλω να δημοσιοποιήσω την αγανάκτησή μου για την παράνομη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας του εντολέως μου Κ.Ι., πιθανότατα πλέον μόνο από την Εισαγγελία Πλημ/κών Θεσσαλονίκης, αφού το περιεχόμενο της προτάσεως το γνωρίζουν μόνο ο Εισαγγελέας που πρότεινε και μόνο ο προϊστάμενος του, αλλά και οι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού υπάλληλοι της Εισαγγελίας στο αρμόδιο τμήμα.

Το οξύμωρο σχήμα είναι, και αυτό δείχνει και την προκατάληψη κατά του εντολέως μου από την εισαγγελική αρχή, ότι η ιδία Εισαγγελία πριν από δύο μέρες διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το πώς διαρρέουν απόρρητα έγγραφα της δικογραφίας, πράξη η οποία είναι παράνομη και τιμωρείται παραδειγματικά.

Όσον αφορά την πρόταση και το περιεχόμενό της, σχεδόν 50 χρόνια δεν έχω βρει ούτε έναν Εισαγγελέα που να διαφωνεί με έναν συνάδελφό του, όταν τον καλούν να προτείνει προς το Συμβούλιο Πλημ/κών σε διαφωνία Εισαγγελέως και Ανακριτού σχετικά με την προσωρινή κράτηση κατηγορουμένου για κακούργημα.

Ευτυχώς που τη Δικαιοσύνη δεν την απονέμουν Εισαγγελείς, αλλά τακτικοί Δικαστές, αλλιώς θα ήμασταν στη φυλακή και όλοι οι Δικηγόροι υπερασπίσεως.

Αθήνα, 12/12/2022
Με εκτίμηση
Αλέξιος Χ. Κούγιας

 

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…