Newsroom

Newsroom

«Αγανακτισμένοι» γονείς απείλησαν γυμνασιάρχη στο Βόλο επειδή στο σχολείο φοιτούν προσφυγόπουλα

Νέο κρούσμα «αγανακτισμένων γονέων» που αντιδρούν στη φοίτηση προσφυγόπουλων στα σχολεία τους, προέκυψε τελευταία στο Γυμνάσιο Ιωλκού στο Βόλο. 

prosfygakia

Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να εκτοξεύσουν απειλές εναντίον του διευθυντή του σχολείου. Έτσι ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, προσέφυγε στην εισαγγελία και την αστυνομία. 

Ο διευθυντής του σχολείο δέχθηκε απειλές επειδή συμφώνησε να φοιτούν στο σχολείο προσφυγόπουλα. «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να απειλεί διευθυντή δημοσίου σχολείου που κάνει σωστά τη δουλειά του», τόνισε ο κ. Σαβελίδης.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο διευθυντής τόνισε ότι όλα τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται αυτή την περίοδο στο Βόλο σε διάφορες δομές φοιτούν κανονικά σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια χωρίς κανένα πρόβλημα.

«Δυστυχώς είχαμε έντονες αντιδράσεις γονέων από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Ιωλκού. Πριν 20 μέρες περίπου τους ενημερώσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου, εξηγώντας ότι οι κίνδυνοι βρίσκονται εκτός του σχολείου και όχι εντός και ότι όλα τα παιδιά για μας είναι μαθητές του ελληνικού σχολείου. Οι περισσότεροι γονείς ενστερνίστηκαν τις απόψεις μας και άρχισαν τα μαθήματα.

Όμως κάποιοι γονείς συνεχίζουν να αντιδρούν, χωρίς δικαιολογία θα έλεγα. Έχουν κάποια επιχειρήματα του στυλ “ξέρεις αυτά χειρίζονται χειροβομβίδες και όπλα και άλλα”.

Απορώ πως αύριο μεθαύριο θα πάνε στο σχολείο να ρωτήσουν για την πρόοδο των παιδιών τους και θα αντικρίσουν στα μάτια αυτά τα παιδιά», είπε ο διευθυντής του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα επεισόδια πρωτοστατούν 2-3 γονείς που καταφέρνουν και κάποιους άλλους.