Αγανάκτηση από τους Οργανισμούς για τα πνευματικά δικαιώματα

Την  αγανάκτησή τους, εκφράζουν με κοινή επιστολή τους οι έξι Οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων Ήχου, για την κυβερνητική απόφαση περί απαγόρευσης της μουσικής ενόψει του ανοίγματος της εστίασης.

NewsRoom 01/05/2021 | 15:23

Όπως τονίζουν τα διοικητικά συμβούλια των AΠΟΛΛΩΝ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΕΔΕΜ, ΕΡΑΤΩ, GEA και GRAMMO, «η απαγόρευση της χρήσης μουσικής είναι βάρβαρο, δυσανάλογο και αντιαισθητικό μέτρο» και ότι «αντί της απαγόρευσης, που πρέπει να ανακληθεί αμέσως, είμαστε βέβαιοι ότι αρκεί μία ΣΥΣΤΑΣΗ για τη χρήση μουσικής σε συγκεκριμένη ένταση, στην οποία πρέπει να προβείτε»

Η επιστολή

Προς

1. Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπόψη Αξιότιμου Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

2. Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπόψη Αξιότιμου Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκο Χαρδαλιά

3. Υπουργείο Υγείας, Υπόψη Αξιότιμου Υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί και Υφυπουργοί,

Η ανακοίνωση για το «άνοιγμα» των καταστημάτων εστίασης συνοδεύεται από μία απαγόρευση: Τη χρήση Μουσικής!!!!

Πρόκειται περί απαγόρευσης που είναι ζήτημα αν έχει ένα προηγούμενο παγκοσμίως…

Mε δεδομένο ότι επιτρέπεται μόνον η λειτουργία εξωτερικών/υπαίθριων χώρων, η απαγόρευση αυτή είναι, επιεικώς, ακατανόητη.

Οι Οργανισμοί μας και το σύνολο των Δικαιούχων που εκπροσωπούν, σας μεταφέρουν την ΕΚΠΛΗΞΗ την ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, αλλά πια και την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ τους..

ΕΚΠΛΗΞΗ. Γιατί η κρατική απαγόρευση πλήττει και διώκει την Μουσική και την Τέχνη.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ. Γιατί πλήττεται και το τελευταίο εισόδημά μας, αυτό από τη δημόσια εκτέλεση ηχογραφημένης μουσικής.

Η κρατική απαγόρευση, που συμπίπτει με την έναρξη του τουρισμού, φανταζόμαστε θα συμφωνείτε ότι εκθέτει και προσβάλλει την χώρα διεθνώς..

Αναλογισθείτε ότι όλα τα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας εφαρμόζονται, υπό το πρίσμα της αρχής της αναλογικότητας.

Η απαγόρευση της χρήσης μουσικής είναι βάρβαρο, δυσανάλογο και αντιαισθητικό μέτρο.

Αντί της απαγόρευσης, που πρέπει να ανακληθεί αμέσως, είμαστε βέβαιοι ότι αρκεί μία ΣΥΣΤΑΣΗ για τη χρήση μουσικής σε συγκεκριμένη ένταση, στην οποία πρέπει να προβείτε.

Με τιμή

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Οργανισμών

AΠΟΛΛΩΝ
ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
ΕΔΕΜ
ΕΡΑΤΩ
GEA
GRAMMO