Newsroom

Newsroom

Αυτο-οργανωμένο Pride Χανίων: Μεγάλη συμμετοχή της LGBTQ κοινότητας – Μια σύλληψη Χανιώτη που απειλούσε την πορεία

Ένας άντρας 40 ετών συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής στα Χανιά διότι μέσω ανάρτησής του στα social media προέτρεπε σε βία κατά των συμμετεχόντων στο Pride.

Screenshot 2024 07 06 225102

Η δεύτερη αυτό-οργανωμένη πορεία ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στα Χανιά με αφετηρία τη δημοτική αγορά της πόλης.

Μέλη και υποστηρικτές της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται στη Δημοτική Αγορά και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο των Χανίων, με τελικό προορισμό την παραλία του παλιού Ξενία, στην Ακτή Κανάρη, όπου θα πραγματοποιηθεί το Sunset Queer Party, όπως ακριβώς είχε γίνει και πέρυσι.

Το Ενετικό Λιμάνι πλημμύρισε από κόσμο που διαδηλώνει δηλώνοντας την υποστήριξή του στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Μέσα στα αιτήματα της κοινότητας είναι η ίση μεταχείριση, το δικαίωμα στην εργασία και την ισότιμη πρόσβαση στην υγεία, την παιδεία και τη στέγαση, καθώς πολλά μέλη της κοινότητας αποκλείονται λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου τους.

Παράλληλα, αντιδρούν και ζητούν να σταματήσουν όλες οι μορφές βίας που υφίστανται τα μέλη της κοινότητας, μέσω εκφοβισμών, ξυλοδαρμών, βιασμών ακόμα και δολοφονιών.

«Δεν μας αρκεί ο νόμος αφού δεν μας χωράει ο δρόμος!», είναι το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης, μετά τον νόμο για την ισότητα στον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

 

Λίγο νωρίτερα ένας Χανιώτης συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία διέπραξε το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια.

Όπως ανακοινώθηκε, σε ανάρτησή του που δημοσιεύτηκε σε μέσο κοινωνική δικτύωσης, απευθύνει κάλεσμα σε άλλα άτομα να προβούν σε διάπραξη εγκληματικών ενεργειών σε βάρος ατόμων τα οποία θα συμμετέχουν στην «2η πορεία ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας» που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά σήμερα 06-07-2024. Ο συλληφθείς κρατείται και θα δικαστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Πηγή:zarpanews.gr

 

Άγρια καταδίωξη στον Κορυδαλλό: Ο ύποπτος συγκρούστηκε με σταθμευμένα αυτοκίνητα (video)

καταδιωξη κορυδαλλος

Άγρια καταδίωξη στον Κορυδαλλό: Ο ύποπτος συγκρούστηκε με σταθμευμένα αυτοκίνητα (video)

Ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε…

Ραφήνα: «Ξεκόλλησε» φωτιστικό σε σχολείο και έπεσε πάνω στο κεφάλι καθηγήτριας

ραφηνα σχολειο

Ραφήνα: «Ξεκόλλησε» φωτιστικό σε σχολείο και έπεσε πάνω στο κεφάλι καθηγήτριας

Η καθηγήτρια ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να λάβει τις πρώτες βοήθειες