«Αυτό είναι το υπουργείο που πρότεινε ο Διαματάρης στον Κασσελάκη»

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Στ. Κασσελάκη, το υπουργείο για το οποίο φέρεται να προσέγγισε ο Αντ. Διαματάρης τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προ των εκλογών του 2019, ήταν το υπουργείο Ναυτιλίας

EK Diamataris 0

«Πόλεμος» δηλώσεων και διαρροών έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση μετά τη συνέντευξη του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη, στο Documento και την αποκάλυψη πως ο Αντώνης Διαματάρης είχε μεσολαβήσει για να προτείνει στον Στέφανο Κασσελάκη θέση εξωκοινοβουλευτικού υπουργού στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προ των εθνικών εκλογών του 2019.

Διαβάστε επίσης-«Είστε σίγουρος κύριε Διαματάρη;»

Ο Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε πως πρόκειται για «προϊόν επιστημονικής φαντασίας», κάτι που «δυστυχώς δεν συμβαίνει για πρώτη με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Σε δεύτερο χρόνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιέγραψε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «επιθεώρηση» και τον κ. Κασσελάκη ως πρώην «αρθρογράφο – υποστηρικτή» του πρωθυπουργού, αρνούμενος πως έχει πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε «προγραμματισμένη συνάντηση» και αφήνοντας αιχμές περί διαρροών «μειωμένης ηθικής και κώδικα τιμής».

Τα tweets Διαματάρη

Στην πολιτική σύγκρουση μέρος πήρε με δύο αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο φερόμενος «κομιστής» της πρότασης υπουργοποίησης του κ. Κασσελάκη, Αντ. Διαματάρης. O πρώην εκδότης και nyn σύμβουλος έκδοσης του «Εθνικού Κήρυκα» αρχικά διέψευσε πως μεσολάβησε εκ μέρους του Κυρ. Μητσοτάκη μετά τις εθνικές εκλογές του 2019 για να προτείνει υπουργικό θώκο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που ο Μ. Καπνισάκη δήλωσε πως η πρόταση είχε γίνει πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Η πρώτη ανάρτηση:

 

Εν συνεχεία, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών με τη βραχύβια θητεία επανήλθε, αποφεύγοντας την «μπανανόφλουδα» του χρονικού προσδιορισμού. Κατά τη δεύτερη ανάρτηση του, «στερείται σοβαρότητας ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ» ότι πρότεινε υπουργείο στον κ. Κασσελάκη.

Η δεύτερη ανάρτηση:

 

«Βάζει το χέρι του στη φωτιά;»

Διαδοχικές ήταν και οι διαρροές από την πλευρά της Κουμουνδούρου. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν στις πρώτες τοποθετήσεις Μαρινάκη – Διαματάρη, επιμένοντας στην ορθότητα των δηλώσεων του Μ. Καπνισάκη στο Documento.

«Επειδή μιλά αβίαστα για “fake news” ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι έχει σωστή ενημέρωση από τον Προϊσταμενό του;» διερωτήθηκαν με νόημα και πρόσθεσαν: «Ο κ. Μαρινάκης επιχειρεί να εμφανίσει τον κ. Κασσελάκη ως “αρθρογράφο υποστηρικτή” του κ. Μητσοτάκη. Μάλλον αγνοεί ότι ο τελευταίος είχε ζητήσει προσωπικά τη βοήθεια του κ. Κασσελάκη για οικογενειακά του ζητήματα, εκφράζοντάς του επανειλημμένως την εκτίμησή του».

Όσον αφορά την πρώτη ανάρτηση του κ. Διαματάρη, αντέτειναν: «Ουσιαστικά διατείνεται ότι η πρόταση για την ανάληψη υπουργείου από τον κ. Κασσελάκη έγινε με δική του πρωτοβουλία και χωρίς την έγκριση του κ. Μητσοτάκη.  Βολική απάντηση και υπεκφυγή, η οποία γίνεται ακόμη πιο βολική με την αναφορά ότι η πρόταση έγινε «μετά τις εθνικές εκλογές»… Η αλήθεια είναι ότι έγινε προ των εκλογών του 2019, όπως ακριβώς το ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

«Ο Μαρινάκης κάνει τη βρώμικη δουλειά…»

 

Μετά την εμφάνιση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο Mega, με νέα διαρροή η Κουμουνδούρου καλούσε τον Π. Μαρινάκη να απαντήσει «αν ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει ή όχι προσωπικά τη βοήθεια του κ.Κασσελάκη για οικογενειακά του ζητήματα, εκφράζοντάς του επανειλημμένως την εκτίμησή του», όπως επίσης αν «ενημερώθηκε τελικά ο κ. Μαρινάκης ποιο ήταν το υπουργείο που προτάθηκε στον κ. Κασσελάκη πριν από τις εκλογές του 2019».

«Είναι ενδιαφέρον ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά σε δημοσιογραφική ερώτηση ότι “δεν έχει υπάρξει ποτέ προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη”. Επιμένει σε αυτό; Είναι προφανές ότι η πρωινή γραμμή περί “fake news” έχει πάει περίπατο, όπως είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Μητσοτάκης βάζει τον κ. Μαρινάκη να κάνει πολύ βρόμικη δουλειά, παραμονή  των Θεοφανείων» κατέληγαν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό είναι το υπουργείο»

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Στ. Κασσελάκη, το υπουργείο για το οποίο φέρεται να προσέγγισε ο Αντ. Διαματάρης τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προ των εκλογών του 2019, ήταν το υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δραστηριοποιούνταν στον χώρο της ναυτιλίας. «Θα σε ενδιέφερε το υπουργείο Ναυτιλίας;», ήταν το ερώτημα -σύμφωνα πάντα με τους στενούς συνεργάτες του κ. Κασσελάκη- που απάντησε αρνητικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναπάντητα ερωτήματα

Ως προς την επιμονή της Κουμουνδούρου στις αναφορές περί αιτήματος του κ. Μητσοτάκη για «προσωπική βοήθεια» από τον Στ. Κασσελάκη σε σχέση με «οικογενειακά ζητήματα», οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προτρέπουν για άλλη μια φορά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ενημερωθεί καλύτερα από τον πολιτικό του προϊστάμενο αντί να καταφεύγει σε φτηνές κατηγορίες. Μάλιστα, αφήνουν υπόνοιες περί «πολύ καλά προγραμματισμένης συνάντησης» για «πολύ συγκεκριμένο θέμα».

Οι δηλώσεις του κ. Μαρινάκη δεν φαίνεται να συμβαδίζουν με τα λεγόμενα του Κυρ. Μητσοτάκη κατά τη συνέντευξη του στον Alpha τον περασμένο Οκτώβριο. «Προσωπικά μου είναι συμπαθής. Έτυχε να τον γνωρίζω από το παρελθόν» είχε απαντήσει σε σχετικό ερώτημα ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξη του για το γεγονός ότι ο Στ. Κασσελάκης στρατεύτηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς γίνεται, λοιπόν, ο πρωθυπουργός να παραδέχεται πως γνωρίζει τον κ. Κασσελάκη σε βαθμό αιφνιδιασμού για την πολιτική του επιλογή, αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να διαψεύδει την πρόταση υπουργοποίησης και να παρουσιάζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «κάποιον που μπορεί να ήταν σε κάποια φωτογραφία μαζί του» τη στιγμή που τον ψέγει για διαρροές «μειωμένης ηθικής»; Τουλάχιστον, ο κ. Μαρινάκης θα μπορούσε να διευκρινίσει γιατί στηλιτεύει με τέτοιον τρόπο τις συγκεκριμένες διαρροές…

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…