Αυστραλία: Σε κρίσιμη κατάσταση η 95χρονη – Κατακραυγή για τον αστυνομικό που τη χτύπησε με taser

Η 95χρονη γυναίκα, η οποία πάσχει από άνοια, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

jeremy wong 1iP2NFMaMHU unsplash

Η αστυνομία στην Αυστραλία ξεκίνησε έρευνα αφού 95χρονη γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά όταν αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τέιζερ εναντίον της, στον οίκο ευγηρίας όπου διαμένει.

Η 95χρονη γυναίκα, που υποφέρει από άνοια, πιστεύεται ότι εντοπίστηκε την Τετάρτη (17/05) να κρατά μαχαίρι μέσα στον οίκο ευγηρίας Yallamboo Lodge στην πόλη Κούμα, που βρίσκεται 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ.

Τώρα δίνει μάχη για τη ζωή της στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την Daily Telegraph. Φίλος της οικογένειας της Κλερ ανέφερε ότι χτυπήθηκε δύο φορές, μία στο στήθος και μία στην πλάτη, πριν πέσει με αποτέλεσμα να υπέστη κάταγμα στο κρανίο και σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία.

Οι συγγενείς φοβούνται ότι δεν καταφέρει να επιζήσει. «Η οικογένεια είναι σοκαρισμένη, είναι μπερδεμένη… και η κοινότητα είναι εξοργισμένη» δήλωσε στο BBC το άτομο από το περιβάλλον της.

Μετά την κατακραυγή, που προκάλεσε το περιστατικό, η αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW) δήλωσε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες της κοινότητας και ότι διεξάγεται έρευνα. Ωστόσο, ο αξιωματικός που εμπλέκεται δεν έχει τεθεί σε αναστολή, ενώ στην έρευνα συμμετέχει και το τμήμα ανθρωποκτονιών.

Οργανώσεις, όπως το Συμβουλίου της NSW για τις Πολιτικές Ελευθερίες και τα Άτομα με Αναπηρία στην Αυστραλία (PwD), επέκριναν την αντίδραση της αστυνομίας. «Είτε είναι μια πολύ ευκίνητη, γρήγορη και τρομερή 95χρονη γυναίκα, είτε υπάρχει μια πολύ κακή έλλειψη κρίσης [από] αυτούς τους αστυνομικούς», είπε η πρόεδρος του PwD Nicole Lee στο ABC. «Χρειαζόταν κάποιον να… τη χειρίζεται με συμπόνια και χρόνο, και όχι με τέιζερ» πρόσθεσε.

Το προσωπικό ακολούθησε τις διαδικασίες και έκανε ό,τι χρειαζόταν στις περιστάσεις, δήλωσε ο επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής του συμβουλίου Τζεφ Μόργκαν στα τοπικά ΜΜΕ. Η κυρία Κλερ ήταν στο συγκεκριμένο γηροκομείο για περισσότερα από πέντε χρόνια.

Είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία, καθώς είχε εμφανιστεί στην τηλεόραση το 2008, όταν γιόρτασε τα 80α γενέθλιά της κάνοντας sky-diving πάνω από την Καμπέρα.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…