Αυστραλία: Πέθανε η 95χρονη που χτυπήθηκε με taser από αστυνομικό

Ο αστυνομικός πρόκειται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 5 Ιουλίου για τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

jeremy wong 1iP2NFMaMHU unsplash 1

Έφυγε από τη ζωή η 95χρονη Αυστραλή, μία εβδομάδα αφού αστυνομικός χρησιμοποίησε εναντίον της taser στο οίκο ευγηρίας όπου ζούσε, ανακοίνωσε η αστυνομία

Η Κλέρ Νόουλαντ “πέθανε ήρεμα στο νοσοκομείο λίγο μετά τις 19.00 περιστοιχισμένη από την οικογένεια και τους δικούς της”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη (17/05) η αστυνομία έλαβε κλήση να μεταβεί στον οίκο ευγηρίας Yallambee στην Κούμα, περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σίνδεϊ, αφού ένας εργαζόμενος εντόπισε την 95χρονη ένοικο Κλερ Νόουλαντ έξω από το δωμάτιό της να κρατά ένα μαχαίρι κρέατος, εξήγησε ο αναπληρωτής επιθεωρητής της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο Πίτερ Κότερ.

Δύο αστυνομικοί μιλούσαν στη Νόουλαντ για αρκετά λεπτά, αλλά εκείνη δεν άφηνε το μαχαίρι και άρχισε να τους πλησιάζει. Τότε ο ένας τη χτύπησε με το τέιζερ, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει το κεφάλι της.

“Την ώρα που τη χτύπησαν με το τέιζερ πλησίαζε τους αστυνομικούς, αλλά, πρέπει να παραδεχθούμε, με αργό βήμα”, σημείωσε ο Κότερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. “Είχε περιπατητήρα, αλλά κρατούσε και μαχαίρι”.

Η Νόουλαντ που έπασχε από άνοια περιπλανιόταν για ώρες μέσα στον οίκο ευγηρίας και είχε πάρει το μαχαίρι από την κουζίνα.

Ο αστυνομικός που χτύπησε την ηλικιωμένη με το τέιζερ έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για “κρίσιμο περιστατικό κατηγορίας 1”, στην οποία συμμετέχει το τμήμα ανθρωποκτονιών. “Κατηγορίας 1” θεωρούνται από την αστυνομία της Αυστραλίας περιστατικά τα οποία ο τραυματισμός μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο ή σε επικείμενο θάνατο.

Το γεύμα του Χάρη Δούκα με Χατζηνικολάου και Πρωτόπαπα που συζητήθηκε – Ο ρόλος του τελευταίου 

γεύμα

Το γεύμα του Χάρη Δούκα με Χατζηνικολάου και Πρωτόπαπα που συζητήθηκε – Ο ρόλος του τελευταίου 

Πολλοί απόρησαν τι «δουλειά είχε» ο Χρήστος Πρωτόπαππας στο ίδιο τραπέζι με τον Δούκα και…

Νεφέλη Μεγκ: Ξανά viral για όλους τους λάθος λόγους – Το giveaway πτυχίων νομικής που προκάλεσε αντιδράσεις

Καταγραφή 34

Νεφέλη Μεγκ: Ξανά viral για όλους τους λάθος λόγους – Το giveaway πτυχίων νομικής που προκάλεσε αντιδράσεις

Μάλιστα θα έχετε πτυχίο νομικής με 50% έκπτωση αν βάλετε τον κωδικό που δίνει η…