Newsroom

Newsroom

"Αφρούς" έβγαλαν οι σύμμαχοι της ΝΔ στο ευρωκοινοβούλιο

Καταιγισμό πυρών κατά του Έλληνα πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του εξαπέλυσε σήμερα το απόγευμα από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο επικεφαλής της ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, Μάνφερντ Βέμπερ. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε θετικές επιδόσεις της πρωθυπουργίας Σαμαρά και τελευταίες δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη.

56fe9dce1dc524f4668b4851

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τις «διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις για την πρώτη αναθεώρηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα», με παρέμβασή του, ο κ. Βέμπερ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το 2014, είχαμε στην Ελλάδα 0,7% ανάπτυξη, ενώ πέρυσι, με την κυβέρνηση Τσίπρα είχαμε -0,2%, είχαμε, δηλαδή, μία κατάρρευση, μία απομείωση της οικονομίας. Κυρίες και κύριοι, η πολιτική του Τσίπρα έβλαψε την Ελλάδα. Αντίθετα, εάν είχε ολοκληρωθεί το τελευταίο πρόγραμμα του Σαμαρά, περίπου πριν από έναν χρόνο, θα είχε εξοικονομήσει η Ελλάδα ακόμη ένα δισ. από τα χρέη της. Τώρα, συζητάμε για 5,4 δισ. που θα πρέπει να εξευρεθούν και η διαφορά είναι τεράστια. Γι’ αυτό πρέπει να πούμε ότι ήταν ένα χαμένο έτος το περυσινό, με την κυβέρνηση Τσίπρα που έβλαψε την Ελλάδα. Ο ίδιος ο Τσίπρας παραδέχθηκε πρόσφατα ότι με αφέλεια (αυταπάτες) ξεκίνησε το έργο του ως πρωθυπουργός. Μπορώ να πω ότι αφελής συμπεριφορά στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται, ούτε και στην Ευρώπη άλλωστε».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις προεκλογικές υποσχέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, τις οποίες δεν μπόρεσε να τηρήσει και πρόσθεσε : «Ανεξάρτητα από την Ελλάδα, θα πρέπει να πούμε προς τους Ευρωπαίους πολίτες, μην πιστεύετε τους λαϊκιστές που λένε ότι μπορούν να παρεκκλίνουν από τα προγράμματα μεταρρύθμισης, θα είναι δαπανηρότατο». «Τι κάνουμε τώρα;» αναρωτήθηκε ο κ. Βέμπερ. «Ο συμβιβασμός είναι στο τραπέζι» σημείωσε, συμπληρώνοντας: «Να επισημάνω για την Ελλάδα αυτά τα οποία ανέφερε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι δηλαδή πρέπει να υπάρξει μία σθεναρή ηγεσία, ώστε να ξεκινήσει μία σαφής πορεία με έναν σταθερό προϋπολογισμό για μία σύγχρονη Ελλάδα με ανάκαμψη. Οι πολίτες στην Ελλάδα μπορούν να βασίζονται ότι η Ευρώπη και το ΕΛΚ θα τους υποστηρίξει μέσω της έκφρασης αλληλεγγύης».

Παίρνοντας το λόγο εκ μέρους της Ενωτικής Αριστεράς ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης ανταπάντησε στον κ. Βέμπερ τονίζοντας: «Κύριε Βέμπερ, στα πέντε λεπτά της ομιλίας σας επιτεθήκατε πέντε φορές στον Έλληνα πρωθυπουργό, στον κύριο Τσίπρα, για να βοηθήσετε τον πολιτικό σας φίλο, τον κύριο Μητσοτάκη. Αλλά, δυστυχώς, η αλήθεια δεν σας βοηθά, γιατί οι φίλοι σας της ΝΔ άφησαν το 2009 την Ελλάδα με δημόσιο έλλειμμα 15,5%, με δημόσιο χρέος 125% του ΑΕΠ και στο τέλος του 2014 είχαν φθάσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ το δημόσιο χρέος στο 180% του ΑΕΠ.

Κύριε Βέμπερ, μπορεί να βλέπετε τον κ. Τσίπρα, ίσως, και στον ύπνο σας, σας βεβαιώνω, όμως, ότι όπως δεν μπορέσατε να βοηθήσετε τον κ. Σαμαρά, δεν μπορείτε να βοηθήσετε και τον κ. Μητσοτάκη. Θα βλέπετε τον κ. Τσίπρα για πολλά χρόνια ως πρωθυπουργό, γιατί αυτό θέλει ο ελληνικός λαός».

Σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση του Eurogroup ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε: «Χθες ήταν μία καλή στιγμή και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη».

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

ose treno

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

Το τρένο με εντολή του ΟΣΕ και της Πυροσβεστική παραμένει στο σημείο

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομακου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…