Αφρονες

Είναι τέτοιος ο βαθμός της αφροσύνης ή του πανικού τους, ώστε δε διστάζουν να ευτελίσουν ένα θεσμό που οι ίδιοι δημιούργησαν.

NewsRoom 21/02/2020 | 23:49

Να υπενθυμίσουμε, στους «γονατογράφους», ότι το θεσμικό πλαίσιο για το καθεστώς προστασίας μαρτύρων, θεσπίστηκε το πρώτο, το 2001, με αφορμή την εξάρθρωση της 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, με μονοσήμαντη αναφορά στο οργανωμένο έγκλημα. Το 2010 προστέθηκαν και τα αδικήματα της εμπορίας βρεφών και διακίνησης μεταναστών, ενώ το 2014, επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, η δυνατότητα χρήσης του θεσμού επεκτάθηκε και στο αδίκημα της δωροδοκίας.

 Αραγε, αν ο νόμος είναι κακός ή αναποτελεσματικός, όπως όψιμα ανακάλυψαν κάποιοι δοκησίσοφοι, γιατί, όχι μόνο δεν τον κατάργησαν, αλλά διεύρυναν και το πεδίο εφαρμογής του; Καταλαβαίνουν ότι έτσι αχρηστεύουν ένα «εργαλείο», που εξ αντικειμένου δείχνει να αποδίδει, στην αντιμετώπιση σύγχρονων μορφών εγκληματικότητας; 

 Είναι «καθυστερημένοι» οι Αμερικανοί που θεωρούν αυτού του είδους τους μάρτυρες, σύγχρονους ήρωες; Επειδή δε η αχρειότητα ορισμένων  δεν έχει όρια, είναι προφανές πως οι εν λόγω μάρτυρες δεν κινδυνεύουν από τα πολιτικά πρόσωπα που, καλώς ή κακώς, ενέπλεξαν. Η εμπλοκή αυτή άλλωστε αποτελεί μία πτυχή της υπόθεσης. Αυτό που αποκάλυψαν οι εν λόγω μάρτυρες είναι ο μηχανισμός παραγωγής της εν λόγω εγκληματικής δραστηριότητας και στην προστασία απ` αυτόν αποσκοπεί το καθεστώς προστασίας. 

 Όλα αυτά, βέβαια, για να μην κρυβόμαστε πίσω απ` το δάχτυλο μας, αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις. Γιατί, επί της ουσίας, οι εν λόγω μάρτυρες ουδέν έχουν να συνεισφέρουν, ως προς την ερευνώμενη, από την Επιτροπή, υπόθεση. Τούτο προκύπτει από τις καταθέσεις που έχουν ήδη δώσει, στην τακτική δικαιοσύνη. Αλλά και η εξ αυτών «Αικατερίνη Κελέση», έχει αποστείλει στην Επιτροπή επιστολή, με την οποία ξεκαθαρίζει ότι ουδέν γνωρίζει περί Παπαγγελόπουλου.

 Η, λοιπόν, τα μέλη της πλειοψηφίας της Επιτροπής έχουν πάθει «βέρτιγκο» ή όλη αυτή η μεθόδευση αποσκοπούσε στην αποκάλυψη της ταυτότητας τους. Είναι δε αδιανόητο, μέλος της κυβέρνησης να «φωτογραφίζει» πρόσωπο, ως ένα εκ των προστατευόμενων μαρτύρων, παραβιάζοντας ευθέως το νόμο. Είτε έχει, είτε δεν έχει βάση η «αποκάλυψη» του; 

 Αφήστε που αν ισχύει το πρώτο, ο εν λόγω μάρτυρας έχει ήδη καταθέσει, ενώπιον της Επιτροπής. Πάρτε το αλλιώς, παιδιά.

Πηγή:Kontranews

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.