ΝΣ

Νίκος Σβέρκος

Αφού τελείωσαν με το ένα άκρο, ήρθε η σειρά του άλλου

Ο ανεκδιήγητος ισχυρισμός της Ν.Δ. πως «συνέλαβε τη Χρυσή Αυγή και την έβαλε φυλακή» θα είναι το πρώτο βήμα για τη νομιμοποίηση μιας πολύ σκληρής ατζέντας ενάντια στην Αριστερά

5123494

Πριν από δύο Κυριακές η “Αυγή” επέλεξε να αναδείξει το ζήτημα των πολιτικών ευθυνών για τη γιγάντωση της Χρυσής Αυγής και την ιδιότυπη ασυλία που της είχε προσφερθεί για αρκετά χρόνια. Ο τίτλος «Δεν είναι αθώοι» με τους Σαμαρά και Μητσοτάκη στο πρωτοσέλιδο προκάλεσε συζητήσεις. Η Δεξιά, επιχειρώντας να «καθαγιάσει» την παγίως ακροδεξιά ρητορική της ηγεσίας της, επιτέθηκε σφόδρα εναντίον της εφημερίδας μας.

Μερικές φορές χρειάζεται να περάσουν μερικές μέρες για να φανεί εάν μια απόφαση ήταν σωστή ή λαθεμένη. Και η εξέλιξη των πραγμάτων έδειξε ότι το πρωτοσέλιδο εκείνης της “Αυγής” της Κυριακής ήταν ολόσωστο.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιμένει να χρησιμοποιεί τη θεωρία των δύο άκρων, και μάλιστα να την επικαλείται σε κρίσιμες στιγμές, όπως συνέβη λίγες ώρες προτού ανακοινωθεί η ιστορική απόφαση της καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Η ίδια αυτή θεωρία θα χρησιμοποιείται ανελλιπώς και το επόμενο διάστημα.

Η παρομοίωση του ΣΥΡΙΖΑ με τη «Στάζι» επανήλθε στα δελτία Τύπου της Ν.Δ., με τα οποία επιχειρούσε να αποσοβήσει το πατατράκ με την εξαφάνιση του αρχιχρυσαυγίτη Χρήστου Παππά. Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το ότι η Ν.Δ., οποτεδήποτε θα βρίσκεται σε δυσμενή θέση, θα βάλλει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με γελοίους ισχυρισμούς, βγαλμένους από τα πιο σκοτεινά εμφυλιοπολεμικά συρτάρια.

Δεν είναι όμως μόνο επικοινωνιακό το ζήτημα. Η θεωρία των δύο άκρων εφευρέθηκε προκειμένου να επιτευχθεί προοπτικά η πολιτική εξόντωσή τους. Και αν η Ακροδεξιά ήταν ανέκαθεν προνομιακός συνομιλητής της σαμαρικής και μητσοτακικής Δεξιάς, η Αριστερά αποτελεί τον μόνιμο εχθρό, τον οποίο αντιμετώπισε κάποτε με τα όπλα.

Φαίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρα πως ο ανεκδιήγητος ισχυρισμός της Ν.Δ. πως «συνέλαβε τη Χρυσή Αυγή και την έβαλε φυλακή» θα είναι το πρώτο βήμα για τη νομιμοποίηση μιας πολύ σκληρής ατζέντας ενάντια στην Αριστερά. Είναι δε επίσης προφανές πως στα εμφυλιοπολεμικά μυαλά των ιθυνόντων της Ν.Δ. η Αριστερά δεν εμφανίζει διαφοροποιήσεις στόχων και μέσων στο εσωτερικό της.

Με άλλα λόγια, θα χτυπούν με αστεία προσχήματα οποιονδήποτε διαμαρτύρεται και αντιστέκεται, ενώ θα απορρίπτουν την προάσπιση του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών δικαιωμάτων «τσουβαλιάζοντας» τις αντιδράσεις σε σχήματα περί «τρομοκρατίας» και «ανομίας».

Η Ν.Δ., λοιπόν, θα βάλει στόχο να εφαρμοστεί το ρητό Βορίδη πως «η Αριστερά δεν πρέπει να ξαναβρεθεί στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της». Οι χρυσαυγίτες εξαντλήθηκαν ως πολιτική εφεδρεία και το λαϊκό κίνημα έστειλε στη Δικαιοσύνη τη ναζιστική οργάνωση. Τώρα πια, αφού πτυχή της Ακροδεξιάς, αυτή με τα κοστούμια, βρίσκεται εντός της Ν.Δ., ήρθε λοιπόν η ώρα να διωχθεί η Αριστερά.

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Ektakti Epikairotita 0 1

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο ανασύρθηκε από τη θάλασσα πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας. Για το συμβάν ενημερώθηκε το πρωί…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

5956209

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε τις περιοχές που ενδέχεται να εμφανίσουν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής.

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

γρίπη ιός

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

Οι αγελάδες και οι κατσίκες εντάχθηκαν στον κατάλογο των ειδών που επλήγησαν τον περασμένο μήνα…