Αφού η αντιπολίτευση γκρίνιαζε, τελικά γιατί ψηφίζει το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους;

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με πρώτη τη ΝΔ, ανακοίνωσαν ότι θα υπερψηφίσουν τελικά το έκτακτο επίδομα που υποσχέθηκε η κυβέρνηση στους συνταξιούχους. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή άσκησαν σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό.

58518f4b1dc524747b8b45b8

Σύσσωμη η αντιπολίτευση τις προηγούμενες ημέρες εξαπέλυε βολές κατά της κυβέρνησης δήθεν γιατί «μοιράζει ψίχουλα, στην προσπάθειά της να κρατηθεί στην εξουσία», ισχυρισμός ο οποίος καλά κρατεί μέχρι σήμερα που οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού συζητούνται στη Βουλή.

Εξάλλου ακόμη και σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Τζαβάρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, «η ερωτική σχέση που έχει αποκτήσει με την εξουσία την οδήγησε σε μια κατάσταση με την οποία δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας και δεν μπορεί να προφυλαχθεί», ενώ τις καταλόγισε «ψεύτικα μεγάλα λόγια και υποσχέσεις που αποδείχτηκαν φρούδα».

«Δεν μπορώ να συγχωρήσω τους συναδέλφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας που τίποτα άλλο δεν κάνουν από το να εκφωνούν αοριστολογίες», ανέφερε ο κ. Τζαβάρας, ενώ χαρακτήρισε «φιλοδώρημα ευσπλαχνίας στους συνταξιούχους», το κοινωνικό επίδομα, αντιτείνοντας ότι οι άνεργοι, οι άστεγοι και όσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας» δεν έχουν την προστασία της πολιτείας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία κατηγορούν την κυβέρνηση για λαϊκισμό, αποδίδουν στην κίνησή της ιδιοτέλεια, αφού όπως λένε, δίνει το επίδομα για ψηφοθηρικούς λόγους και κάνουν λόγο «ψίχουλα ντροπής στους συνταξιούχους».

Σε κάθε περίπτωση η αντιπολίτευση πρέπει να αποφασίσει: Τελικά το επίδομα είναι καλό μέτρο και γι’ αυτό θα το ψηφίσει ή είναι «ψίχουλο» που δίνεται για λόγους ψηφοθηρικούς και άρα θα πρέπει να τα καταψηφίσει;

Γιατί αν συμβαίνει το δεύτερο, τότε δεν μπορούμε παρά να υποθέσουμε ότι η στάση της αντιπολίτευσης είναι επίσης ψηφοθηρική αφού προφανώς δεν θέλει να σηκώσει το επικοινωνιακό βάρος καταψήφισης ενός έκτακτου μέτρου παροχής στην ασθενή, αλλά φυσικά αριθμητικά μεγάλη κοινωνική ομάδα των συνταξιούχων.

8o αυτοοργανωμένο Pride στην Θεσσαλονίκη: «Κι αν σκοτεινιάζουν τον κόσμο μας, με τους αγώνες μας του δίνουμε χρώμα»

Screenshot 2024 05 18 211853

8o αυτοοργανωμένο Pride στην Θεσσαλονίκη: «Κι αν σκοτεινιάζουν τον κόσμο μας, με τους αγώνες μας του δίνουμε χρώμα»

H πολυπληθής πορεία λαμβάνει χώρα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και κατά…

Βενιζέλος για Συμφωνία των Πρεσπών: Δεσμευτική και για τις δύο χώρες – Aναγκαία και υποχρεωτική η τήρησή της

benizelos 12

Βενιζέλος για Συμφωνία των Πρεσπών: Δεσμευτική και για τις δύο χώρες – Aναγκαία και υποχρεωτική η τήρησή της

Μιλώντας για το Balkan Gathering o κ. Βενιζέλος χαιρέτισε τις εργασίες του, τονίζοντας ότι αποτελεί…