Newsroom

Newsroom

Αφοσίωση στο σατανά και παράπονο επειδή δεν είχε σύντροφο, στο μανιφέστο του μακελάρη του Όρεγκον

Ένα σημείωμα - μανιφέστο άφησε πίσω του ο Κρις Χάρπερ Μέρσερ, ο 26χρονος που σκότωσε 9 ανθρώπους σε μία τάξη του πανεπιστημίου Άμπκουα στο Όρεγκον και στη συνέχεια αυτοκτόνησε όταν έφθασε η Aστυνομία. Σε αυτό, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δηλώνει την πίστη του στο σατανά και το παράπονο ότι θα πεθάνει "χωρίς φίλους, χωρίς κοπέλα και παρθένος".

oregon mercer

Ένα σημείωμα – μανιφέστο άφησε πίσω του ο Κρις Χάρπερ Μέρσερ, ο 26χρονος που σκότωσε 9 ανθρώπους σε μία τάξη του πανεπιστημίου Άμπκουα στο Όρεγκον και στη συνέχεια αυτοκτόνησε όταν έφθασε η Aστυνομία. Σε αυτό, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δηλώνει την πίστη του στο σατανά και το παράπονο ότι θα πεθάνει “χωρίς φίλους, χωρίς κοπέλα και παρθένος”.

Ο Μέρσερ φέρεται να έδωσε το φάκελο με το σημείωμα σε έναν από τους σπουδαστές που ήταν στο σημείο του μακελειού και φέρεται να του είπε πως θα τον αφήσει να ζήσει αν παραδώσει αυτό στην Αστυνομία.

Σε πολλά έγκυρα δημοσιεύματα σημειώνεται πως έχει γίνει πολλή σπέκουλα πάνω στο περιεχόμενο του μανιφέστο, με συγκεκριμένα ΜΜΕ να συνδέουν την επίθεση στο πανεπιστήμιο του Όρεγκον με τρομοκρατικές οργανώσεις, κάτι τέτοιο πάντως δε φαίνεται να στοιχειοθετείται.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το περιοδικό Poeple, ο Μέρσερ αναφέρεται στο σατανά κι επεδίωκε να είναι κακός. Αστυνομική πηγή φέρεται να δήλωσε στο Associated Press ότι στο μανιφέστο του ο δράστης και αυτόχειρας παραπονιόταν επειδή δεν είχε κάποια σύντροφο, ενώ σχολίαζε ότι όλοι οι άλλοι είναι «τρελοί» και ο μόνος που είχε σώας τας φρένας ήταν ο ίδιος.

“Πρόκειται να πεθάνω χωρίς φίλους, χωρίς κοπέλα και παρθένος”, φέρεται να έχει γράψει ο δράστης.

Ο Μέρσερ είχε απολυθεί από τον αμερικανικό στρατό το 2008 καθώς απέτυχε να ολοκληρώσει την βασική εκπαίδευση. Σύμφωνα με αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, αναζητούσε σύντροφο. Ζούσε με την μητέρα του, την Λορέλ Μάργκαρετ Χάρπερ, σε ένα διαμέρισμα πολύ κοντά στο πανεπιστήμιο. 

Στη διάρκεια ανάκρισης από την αστυνομία, η γυναίκα φέρεται να κατέθεσε ότι ο γιος της αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Η Λορέλ Μ.Χάρπερ, νοσοκόμα στο επάγγελμα, στο διάστημα των τελευταίων ετών είχε κάνει αναρτήσεις στο Ίντερνετ για το πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνει κάποιος ένα παιδί με σύνδρομο Άσπεργκερ, μία διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…