Αφορισμών συνέχεια… από τον Αμβρόσιο-Μόσιαλος και  Χωμενίδης πήραν σειρά 

Έπιασε δουλειά... πάλι ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων, καθώς αφόρισε τον  συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη και τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας Ηλία Μόσιαλο, αφού  προηγουμένως έβγαλε «πύρινο λόγο» εναντίον τους. Την αρχή είχε κάνει  τον Μάιο του 2020 όταν  είχε «αφορίσει» τον πρωθυπουργό την Υπουργό Παιδείας  και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας!

EK Amvrosios

Τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας Ηλία Μόσιαλο και τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη «αφόρισε», όπως αναφέρει το  tempo24, σήμερα το πρωί ο γνωστός για τις ακραίες θέσεις του Αμβρόσιος, Μητροπολίτης πρώην Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου.

Αφού εκτόξευσε έναν πύρινο λόγο για τις χιουμοριστικές αναρτήσεις τους κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, διάβασε μπροστά από την εικόνα της Παναγίας τον αφορισμό  (ο ένας με άρθρο και ο δεύτερος με σκίτσο), διάβασε μπροστά από την εικόνα της Παναγίας τον αφορισμό! Τα Χριστούγεννα του 2021, ο μεν κ. Μόσιαλος είχε αναρτήσει ένα σκίτσο με την Παναγία, ο δε Χρήστος Χωμενίδης συνέγραψε άρθρο, στο οποίο ισχυρίζεται ότι η Παναγία είχε παράνομη σχέση με έναν Ρωμαίο στρατιώτη και ο Ιησούς ήταν καρπός διαφόρων συνευρέσεων που είχε με νεαρούς.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2020 ο κ. Αμβρόσιος είχε «αφορίσει» τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά! Σε ανακοίνωσή της τότε η Ιερά Σύνοδος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, αναφέροντας ότι αρμοδιότητα επιβολής αφορισμού έχει μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών της και πως κάθε άλλη απόφαση που εκδίδεται «είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη». 

Όμως ο Αμβρόσιος…δεν καταλαβαίνει από ανακοινώσεις και δίνει συνέχεια στους αφορισμούς μέχρι τον επόμενο!

.

 

Παρ’ ολίγον τραγωδία στην Εύβοια – Έσωσε την ζωή του φίλου του με τη λαβή Χάιμλιχ

hwkb17 063

Παρ’ ολίγον τραγωδία στην Εύβοια – Έσωσε την ζωή του φίλου του με τη λαβή Χάιμλιχ

Την συγκλονιστική περιπέτεια του ανήλικου, αλλά και την μέγιστη σημασία της γνώσης πρώτων βοηθειών εξηγεί…