Άφωνος ο Βασιλειάδης της ΝΔ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής μπροστά στον πρόεδρο του ΙΝΚΑ (video)

 «20 golden boys βρήκαν την ευκαιρία να αισχροκερδήσουν εις βάρος του ελληνικού λαού»

Άφωνος έμεινε ο εισηγητής της ΝΔ για το νομοσχέδιο για τη δήθεν αναστολής της ρήτρας αναπροσαρμογής, Βασίλης Βασιλειάδης, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ, Γιώργο Λεχουρίτη.

Σε επιθετικό τόνο, ο επικεφαλής της ένωσης καταναλωτών αποδόμησε έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του βουλευτή της ΝΔ ότι με τη ρύθμιση θα απορροφηθεί το 85% των αυξήσεων στα νοικοκυριά, με τον κ. Βασιλειάδη να… αναπροσαρμόζει το ποσοστό στο 50-55%.

«Να σταματήσουν τα ψέματα» υπογράμμισε σε υψηλούς τόνους ο Γ. Λεχουρίτης. «20 golden boys βρήκαν την ευκαιρία να αισχροκερδήσουν εις βάρος του ελληνικού λαού» τόνισε.

«Μας λέει ότι από 1η Αυγούστου θα ανασταλεί η ρήτρα αναπροσαρμογής. Τίποτα δεν θα ανασταλεί» συνέχισε ο  πρόεδρος του ΙΝΚΑ. «Θα δημιουργήσετε ένα χάος, και στους καταναλωτές και στις εταιρείες, με αποτέλεσμα να πείτε στην πορεία: “Ξέρετε κάτι, δεν υπάρχουν υπερκέρδη γιατί οι εταιρείες χάσανε”. Εάν κάθε μήνα ο καταναλωτής αλλάζει πάροχο, δεν θα μπορεί κανένας να του κόβει το ρεύμα. Τα χρέη θα φτάσουνε εκεί που θα φτάσουνε και μετά εσείς θα λέτε “Σώσαμε τους πολίτες”» ανέφερε με νόημα.

«Ποιους θα σώσετε; Απλά θα ενσωματώσετε τη ρήτρα αναπροσαρμογής μέσα στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε ως κοινωνία να ασκήσουμε συλλογικές αγωγές εις βάρος της αισχροκέρδειας. Αυτή είναι η αλήθεια, την οποία κρύβετε» συμπλήρωσε με ένταση.

«Και να σας πω γιατί την κρύβετε και γιατί λέτε ψέματα; Διότι τα ίδια λέγατε και τον Νοέμβρη του 2021. Ότι η επιβάρυνση θα είναι 1-2 ευρώ το μήνα και πήγαμε στα χιλιάδες ευρώ το μήνα» υπογράμμισε. 

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ έθεσε δε προς τον εισηγητή της ΝΔ  ένα συγκεκριμένο ερώτημα. «Πλήρωνα 600 ευρώ σε έναν πάροχο. Τα 400 ήταν ρήτρα αναπροσαρμογής και τα 200 ρεύμα. Τώρα τι θα πληρώσω; Ούτε εσείς δεν ξέρετε τι να μου απαντήσετε. Γιατί φέρατε μια τροπολογία, η οποία είναι στον αέρα και θα σας διαψεύσει. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Ο Γ. Λεχουρίτης υπενθύμισε τέλος ότι στις 6 Ιουλίου εκδικάζεται η συλλογική αγωγή που έχει κατατεθεί εναντίον της ΔΕΗ και των παρόχων ρεύματος διεκδικώντας την επιστροφή των χρεώσεων από τη ρήτρα αναπροσαρμογής. 

 

Κόλαφος ο Guardian για Μητσοτάκη: «Ένα σκάνδαλο που ανακαλεί τις πιο σκληρές μέρες της δικτατορίας»

Κόλαφος ο Guardian για Μητσοτάκη: «Ένα σκάνδαλο που ανακαλεί τις πιο σκληρές μέρες της δικτατορίας»

Με αναφορά στο καθεστώς των συνταγματαρχών του 1967 ο βρετανικός Guardian χαρακτηρίζει τις υποκλοπές ως…

Ηλιόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία οδηγεί την πολιτική συζήτηση στον βούρκο των σκοτεινών αποκαλύψεων

Ηλιόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία οδηγεί την πολιτική συζήτηση στον βούρκο των σκοτεινών αποκαλύψεων

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, κ. Ρωμανού, ο…

Ηλιόπουλος: Ο κ. Οικονόμου αντί να βρίσκεται σπίτι του, έχει το θράσος να μας απειλεί κι από πάνω

Ηλιόπουλος: Ο κ. Οικονόμου αντί να βρίσκεται σπίτι του, έχει το θράσος να μας απειλεί κι από πάνω

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απαντά στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που σχολίασε τον…