«Όχι άλλα γαμ… lockdown, αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες» – Σάλος με φερόμενη δήλωση του Μπόρις Τζόνσον

Το διαψεύδει κατηγορηματικά και μονολεκτικά ο ίδιος, η Daily Mail ωστόσο επιμένει και επικαλείται άτομα που το άκουσαν με τα ίδια τους τα αυτιά.

AP 19311524650225

Ο Μπόρις Τζόνσον προτιμούσε να αφήσουν «τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες», παρά να κηρύξει ένα τρίτο lockdown, ακολουθώντας τις επίμονες συστάσεις των ειδικών.

«Οχι άλλα γα..μένα lockdown, αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες», είχε δηλώσει ο βρετανός πρωθυπουργός τον περασμένο Οκτώβριο κατά την διάρκεια σύσκεψης στην Ντάουνινγκ Στριτ, μετά την επιβολή ενός δεύτερου lockdown στην Βρετανία, την χειρότερα πληγείσα από την πανδημία χώρα της Ευρώπης.

Η αποκάλυψη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Daily Mail και διαψεύσθηκε «κατηγορηματικά» από τον βρετανό υπουργό Αμυνας Μπέν Ουάλας, ο οποίος τόνισε ότι ο Μπόρις Τζόνσον «ήταν προσηλωμένος στην αντιμετώπιση της Covid».

«Οχι, αλλά λέω πάλι ότι το σημαντικό που θέλει από μας ο κόσμος να κάνουμε ως κυβέρνηση είναι να διασφαλίσουμε ότι τα lockdown δουλεύουν, και δούλεψαν».Έτσι απάντησε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στην ερώτηση δημοσιογράφου αν όντως είπε ότι καλύτερα να δει «πτώματα να στοιβάζονται σε σωρό» κατά χιλιάδες, παρά να κηρύξει ένα τρίτο lockdown.

Και συνέχισε: πράγματι τιμώ τους ανθρώπους αυτής της χώρας που οργανώθηκαν και εργάζονται στο πρόγραμμα εμβολιασμού και έχουμε θέσει υπό έλεγχο την ασθένεια.

Και όταν εκλήθη από τον δημοσιογράφο να διευκρινίσει αν με αυτή του την απάντηση θέλει τελικά να πει ότι δεν έκανε αυτό το σχόλιο, απάντησε ότι ναι, λέει ότι δεν έκανε αυτό το σχόλιο.

Ο Ρόμπερτ Πέστον, πολιτικός συντάκτης του ITV, έγραψε στο blog του ότι μίλησε με δύο πηγές που άκουσαν τον Μπόρις Τζόνσον να κάνει το σχόλιο για τους «σωρούς των πτωμάτων». Και οι πηγές του είπαν ότι ο βρετανός πρωθυπουργός έκανε αυτό το σχόλιο ουρλιάζοντας στο γραφείο του αφού, έξαλλος, συμφώνησε για την επιβολή του δεύτερου lockdown.

Και οι δύο αυτές πηγές τον διαβεβαίωσαν ότι δεν τροφοδοτούν με πληροφορίες την εφημερίδα Daily Mail που έκανε την αποκάλυψη. Αρα, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν τρεις ή και περισσότεροι αυτήκοοι μάρτυρες.

Η εφημερίδα που δημοσίευσε κατ΄αποκλειστικότητα την εκρηκτική αποκάλυψη απαντά ότι τα πρόσωπα που άκουσαν με τα αυτιά τους τις φράσεις αυτές του βρετανού πρωθυπουργού επιμένουν στους ισχυρισμούς τους.

Ο βρετανός πρωθυπουργός αντιμετωπίζει εδώ και λίγες ημέρες σειρά κατηγοριών στον Τύπο για θέματα που ξεκινούν από την χαώδη, αλλοπρόσαλλη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και φθάνουν μέχρι την χρηματοδότηση της διακόσμησης του πρωθυπουργικού διαμερίσματος, διακόσμηση που ήταν επιθυμία της πρωθυπουργικής μνηστής Κάρι Σίμοντς.

Ολα ξεκίνησαν όταν η Ντάουνινγκ Στριτ κατηγόρησε τον απομακρυνθέντα κορυφαίο πρωθυπουργικό σύμβουλο Ντόμινικ Κάμινγκς για ορισμένες διαρροές σχετικά με τον Μπόρις Τζόνσον. Ο άνθρωπος ο οποίος υπήρξε ο αρχιτέκτονας της καμπάνιας του Brexit, το πρόσωπο που έφερε τον Τζόνσον μέχρι τον πρωθυπουργικό θώκο, αρνήθηκε την Παρασκευή ότι είναι η πηγή των διαρροών και ανταπέδωσε λέγοντας ότι ο βρετανός πρωθυπουργός είναι ανίκανος και ότι στερείται ακεραιότητας.

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς κατηγόρησε συγκεκριμένα τον Μπόρις Τζόνσον ότι σχεδίασε να ζητήσει από χορηγούς του Συντηρητικού Κόμματος να χρηματοδοτήσουν το όραμα της Κάρι Σίμοντς για την ανακαίνιση της πρωθυπουργικής κατοικίας και χαρακτήρισε τα σχέδια αυτά «ανήθικα, ανόητα, εν δυνάμει παράνομα και σχεδόν σίγουρα κατά παραβίασιν των κανόνων της δημοσιοποίησης των πολιτικών δωρεών».

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι όλες οι δωρεές και τα δώρα δηλώνονται κανονικά και ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν χορηγίες προς το κόμμα για την χρηματοδότηση της ανακαίνισης.

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναμένεται να εκμεταλλευθεί την κατάθεσή του ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Κοινοτήτων τον επόμενο μήνα για να κατηγορήσει τον Μπόρις Τζόνσον για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης.

Ηδη το σαββατοκύριακο έγραψε στο Twitter ότι η αποτυχία έγκαιρης εφαρμογής ταξιδιωτικών περιορισμών στην Βρετανία είχε καταστροφικά αποτελέσματα για την χώρα προκαλώντας χιλιάδες θύματα της επιδημίας.

Πρόσωπα του περιβάλλοντος του Ντόμινικ Κάμινγκς προειδοποιούν ότι ο πρώην στρατηγικός σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον έχει τις ηχητικές καταγραφές όλων των ευαίσθητων συνομιλιών στην Ντάουνινγκ Στριτ με υπουργούς και αξιωματούχους

Συνεργάτης του διαβεβαιώνει ότι φεύγοντας πέρυσι από το πρωθυπουργικό γραφείο πήρε μαζί μεγάλο όγκο ντοκουμέντων, ανάμεσά τους και ηχητικό υλικό.

«Ο Ντομ έχει τεράστιο όγκο ηχητικού υλικού. Είναι τρελοί να ξεκινούν πόλεμο μαζί του γιατί είναι ικανός να υποστηρίξει με αποδείξεις πολλούς από τους ισχυρισμούς του», δήλωσε πρόσωπο του περιβάλλοντος του Κάμινγκς.

«Ελεγε στους συμβούλους συνεχώς να κάνουν ηχητικές καταγραφές – συνομιλίες με αξιωματούχους. Εχει επίσης κρατήσει μεγάλο μέρος της αλληλογραφίας του».

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…