Άφησαν ηλικιωμένους να πεθάνουν από ασιτία

Ανείπωτη τραγωδία σε γηροκομείο του Λέτσε, όπου ηλικιωμένοι αφέθηκαν να πεθάνουν ακόμα και από ασιτία.

AP 20094464619925 e1586088794288

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία αλλά και διεθνώς, η αποκάλυψη ότι δεκάδες ηλικιωμένοι εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους από το προσωπικό  του γηροκομείου του Σολέτο στο Λέτσε, όταν εκδηλώθηκαν στο ίδρυμα κρούσματα κοροναϊού. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιταλικής τηλεόρασης ορισμένοι από τους ηλικιωμένους πέθαναν στα κρεβάτια τους από δίψα και ασιτία. «Σιωπηλή σφαγή» την χαρακτήρισαν οι νοσοκόμοι όταν έφτασαν στο γηροκομείο αντικρίζοντας την κατάσταση, έπειτα από 3,5 μέρες εγκατάλειψης. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, σχεδόν οι μισοί θάνατοι από κορονοϊό στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί σε γηροκομεία.

«Θυμάμαι ότι ήρθα εδώ κατά τις 11:30 με 12:00 τα μεσάνυχτα, 3,5 μέρες μετά την απόλυτη εγκατάλειψη των ηλικιωμένων. Οι άνθρωποι που τους έδιναν φαγητό, δεν υπήρχαν. Οι ηλικιωμένοι ήταν 3 μέρες παγωμένοι, βρώμικοι, πεινασμένοι. Το γηροκομείο ήταν σαν εγκαταλελειμμένο».

Θετικοί στον κορονοϊό ήταν 80 από τους 87 τρόφιμους του γηροκομείου. Δώδεκα ηλικιωμένοι πέθαναν, κάποιοι όχι από τον ιό, αλλά από ασιτία όπως επιβεβαίωσαν οι γιατροί που έφτασαν στο γηροκομείο.

Η ιδιοκτησία ανέφερε ότι ενημέρωσε εγκαίρως τις αρχές και πως ουδείς εμφανίστηκε.

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

ανασχηματισμός

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

Όχι το μήνυμα των ευρωεκλογών κατάλαβε ο Μητσοτάκης, αλλά έκανε και ανασχηματισμό στο πόδι...