Αφιέρωμα στο Εβραϊκό Oλοκαύτωμα από την Εθνική Βιβλιοθήκη

Αφιέρωμα, με τίτλο «Tο Oλοκαύτωμα του Eλληνικού και του Eυρωπαϊκού Eβραϊσμού», διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, από τις 20 έως 30 Ιανουαρίου, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος (η 27η Ιανουαρίου είναι η Διεθνής Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο).

Για έντεκα ημέρες, το κοινό καλείται, μέσα από εκθέσεις τεκμηρίων και βιβλίων, ομιλίες, κινηματογραφικές προβολές και συναυλίες, να αναμετρηθεί ηθικά, για άλλη μια φορά, με το γεγονός του Ολοκαυτώματος που συγκλόνισε τον 20ό αιώνα.

Τις εκδηλώσεις επιμελείται ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Η είσοδος στις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κασσελάκης από Καβάλα: Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφτιαξε ένα καινοτόμο κοινωνικό κράτος και ο Αλέξης Τσίπρας το κράτησε όρθιο

Κασσελάκης από Καβάλα: Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφτιαξε ένα καινοτόμο κοινωνικό κράτος και ο Αλέξης Τσίπρας το κράτησε όρθιο

Με περιοδεία σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, ολοκλήρωσε τις δημόσιες επισκέψεις και ομιλίες του ο…