Αφιερωμένος στις γυναίκες ο Μάρτιος στη «μικρή οθόνη»

Η Ερτ2 παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με ντοκιμαντέρ, σειρές και ταινίες ειδικά για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

κοριτσια μπαντας

Ένας ολόκληρος μήνας με άρωμα γυναίκας! Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2 θα μεταδοθούν ταινίες, πολλές από τις οποίες σε πρώτη προβολή, μίνι σειρές μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ με ξεχωριστούς γυναικείους χαρακτήρες. Η εργαζόμενη γυναίκα, η αγωνίστρια γυναίκα, η γυναίκα-σύζυγος, η γυναίκα-μητέρα, η γυναίκα της λογοτεχνίας καθώς και αληθινές ιστορίες γυναικών που έχουν αφήσει το δικό τους μοναδικό στίγμα «κατακτούν» την ΕΡΤ2 μέσα στο Μάρτιο.

Παρασκευή 5 Μαρτίου, στις 23:30 | «Tα κορίτσια της μπάντας» / «The girls in the band» (2013)
Βραβευμένο μουσικό ντοκιμαντέρ αμερικανικής παραγωγής, που αφηγείται τις ιστορίες γυναικών μουσικών της τζαζ από τη δεκαετία του 1930 μέχρι σήμερα. Αυτές οι απίστευτα ταλαντούχες γυναίκες υπέμειναν σεξισμό, ρατσισμό και μειωμένες ευκαιρίες για δεκαετίες, αλλά συνεχίζουν να επιμένουν, να εμπνέουν και να αναδεικνύουν τα ταλέντα τους σε έναν χώρο που ποτέ δεν τις αποδέχτηκε ισότιμα.

Κυριακή 7 Μαρτίου, στις 22:00 | «Μια μέρα για όλο τον κόσμο: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Από το σκοτάδι στο φως»
Η σειρά κοινωνικών ντοκιμαντέρ σε σενάριο και σκηνοθεσία Μαριάννας Οικονόμου κάνει ένα αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Το πρώτο μέρος του αφιερώματος εστιάζει στην κακοποίηση, καταγράφοντας μία θαρραλέα μαρτυρία.

Δευτέρα 8 Μαρτίου, στις 20:00 | «Μια μέρα για όλο τον κόσμο: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»
Το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αναδεικνύει τους υγιείς κοινωνικούς αγώνες γυναικών που διεκδικούν την ισοτιμία, τη χειραφέτηση και το σεβασμό.

Παρασκευή 12 Μαρτίου, στις 23:30 | «Ροξάν Λόουιτ» / «Roxanne Lowit Magic Moments» (2015)
Η δουλειά μίας από τις μεγαλύτερες φωτογράφους μόδας της εποχής μας, της Ροξάν Λόουιτ, αποθεώνεται σε ένα ντοκιμαντέρ με πολλούς διάσημους γκεστ.

Παρασκευή 19 Μαρτίου, στις 23:30 | «Πέγκι Γκούγκενχαϊμ: Εθισμένη στην τέχνη» / «Peggy Guggenheim: Art addict» (2015)
Αυτό το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει την προσωπική ζωή μιας από τις ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο της τέχνης, της συλλέκτριας Πέγκι Γκούγκενχαϊμ, που έμελλε να γίνει κεντρική φιγούρα στο κίνημα της μοντέρνας τέχνης.

Παρασκευή 26 Μαρτίου, στις 23:30 | «Ξεπερνώντας τα όρια» / «Over the limit» (2018)
Πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και τις εκδηλώσεις λατρείας των θαυμαστών, αυτό το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την προετοιμασία της Μαργκαρίτα Μαμούν, της Ρωσίδας «βασίλισσας» της ρυθμικής γυμναστικής και χρυσής ολυμπιονίκη το 2016, κάτω από συνθήκες ακραίας πίεσης.

Ξένες μίνι σειρές

Σάββατο και Κυριακή 13-14 και 20-21 Μαρτίου, στις 22:00 | «Αξιότιμη κυρία» / «The honourable woman» (2014)
Κατασκοπικό θρίλερ 8 επεισοδίων αμερικανικής και αγγλικής παραγωγής, που αφηγείται το προσωπικό ταξίδι μιας γυναίκας η οποία προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος. Διαπλοκή, παλιά καλά κρυμμένα μυστικά και οικογενειακές ενοχές ζωντανεύουν με πρωταγωνίστρια την Μάγκι Τζίλενχαλ, η οποία βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα.

Σάββατο και Κυριακή 27 και 28 Μαρτίου, στις 22:00 | «Έμμα» / «Emma»
Το κλασικό μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν ζωντανεύει σε μία ρομαντική σειρά εποχής παραγωγής του BBC. Η Ρομόλα Γκαράι ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στον επώνυμο ρόλο.

Ξένες ταινίες

Δευτέρα 1 Μαρτίου, στις 22:00 | «Χίλιες φορές καληνύχτα» / «A Thousand Times Goodnight» (2013)
Σε αυτό το βραβευμένο κοινωνικό δράμα, η Ζιλιέτ Μπινός υποδύεται μία ικανότατη φωτογράφο εμπόλεμων ζωνών, που η αφοσίωσή της στη δουλειά διαταράσσει τις ισορροπίες στην οικογένειά της.

Τρίτη 2 Μαρτίου, στις 22:00 | «Jackie» (2016)
Η Νάταλι Πόρτμαν υποδύεται την Τζάκι Κένεντι, τη διασημότερη χήρα του πλανήτη, και κερδίζει υποψηφιότητα για Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA.

Πέμπτη 4 Μαρτίου, στις 22:00 | «Η μοδίστρα» / «The Dressmaker» (2015)
Βραβευμένη μαύρη κωμωδία με στοιχεία θρίλερ αυστραλέζικης, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ρόζαλι Χαμ. Πρωταγωνιστεί η Κέιτ Γουίνσλετ στο ρόλο μιας ταλαντούχας σχεδιάστριας.

Δευτέρα 8 Μαρτίου, 22:00 | «Κυρία Σλόαν» / «Miss Sloane» (2016)
Σε αυτό το αγωνιώδες πολιτικό θρίλερ, η Τζέσικα Τσάστεϊν υποδύεται έναν επιβλητικό χαρακτήρα και κερδίζει υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Δυναμική λομπίστρια, δραστήρια, επιτυχημένη και απόλυτη κυρίαρχος στα πολιτικά παιχνίδια, η Μαντελάιν Ελίζαμπεθ Σλόαν αναλαμβάνει υποθέσεις σε έναν χώρο στον οποίο η διαφθορά φτάνει σε βάθος και χρειάζονται κότσια για να την αποκαλύψεις.

Τρίτη 9 Μαρτίου, στις 22:00 | «Sagan» (2008)
Η σκανδαλώδης ιστορία και η συγγραφική καριέρα της Γαλλίδας Φρανσουάζ Σαγκάν, η οποία έγινε διάσημη στην εφηβεία της με το βιβλίο «Καλημέρα θλίψη», ζωντανεύουν σε ένα βιογραφικό δράμα με τη Σιλβί Τεστίντ.

Πέμπτη 11 Μαρτίου, στις 22:00 | «Η σύζυγος» / «The wife» (2017) – Α΄ τηλεοπτική προβολή

Δράμα χαρακτήρων βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μεγκ Γουόλιτζερ. Η Γκλεν Γκλόουζ υποδύεται μία στοργική σύζυγο, η οποία θυμάται μια ζωή χτισμένη πάνω σε μυστικά και ψέματα. Η εξαιρετική ηθοποιός ήταν υποψήφια για Όσκαρ και κέρδισε Χρυσή Σφαίρα και το βραβείο SAG του αμερικανικού Σωματείου των Ηθοποιών.

Δευτέρα 15 Μαρτίου, στις 22:00 | «Ωραίο μου διαζύγιο» / «Brillantissime» (2018) – A΄ τηλεοπτική προβολή
Σε αυτή την ανάλαφρη κωμωδία με θέμα τη γυναικεία χειραφέτηση, η Μισέλ Λαρόκ αναλαμβάνει τόσο τη σκηνοθεσία όσο και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τρίτη 16 Μαρτίου, στις 22:00 | «Γυναίκα είδωλο» / «Factory girl» (2006)
Βιογραφικό δράμα αμερικανικής παραγωγής, το οποίο αφηγείται μία ταραχώδη αληθινή ιστορία. Πρόκειται για την άνοδο και την πτώση της Έντι Σέτζγουικ, μούσας του Άντι Γουόρχολ, την οποία υποδύεται η Σιέννα Μίλερ.

Πέμπτη 18 Μαρτίου, στις 22:00 | «Σκοτεινός ποταμός» / «Dark River» (2017) – Α΄ τηλεοπτική προβολή
Μια δυναμική γυναίκα επιστρέφει στην οικογενειακή της φάρμα έτοιμη να διεκδικήσει όχι μόνο τη θέση της στην οικογενειακή επιχείρηση αλλά και στη ζωή που άφησε πίσω της πριν 15 χρόνια. Η Ρουθ Γουίλσον πρωταγωνιστεί σε ένα κοινωνικό δράμα που βασίστηκε σε μυθιστόρημα της Ρόουζ Τρεμέιν.

Δευτέρα 22 Μαρτίου, στις 22:00 | «Και μόνο την αλήθεια» / «Nothing but the truth» (2008)
Η Κέιτ Μπέκινσεϊλ ερμηνεύει το ρόλο μιας μαχητικής ρεπόρτερ, που εργάζεται σε μεγάλη ημερήσια εφημερίδα της Ουάσιγκτον. Αυτό το πολιτικό θρίλερ αμερικανικής παραγωγής βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Τρίτη 23 Μαρτίου, στις 22:00 | «Στον κόσμο της Κοκό Σανέλ» / «Coco avant Chanel» (2009)
Η Οντρέ Τοτού υποδύεται τη θρυλική σχεδιάστρια μόδας Κοκό Σανέλ στην πορεία της πριν φτάσει να γίνει σύμβολο κομψότητας και φινέτσας. Οσκαρική υποψηφιότητα για τα κοστούμια της ταινίας.

Δευτέρα 29 Μαρτίου, στις 22:00 | Planetarium /«Πλανητάριο» (2016)
H Νάταλι Πόρτμαν και η Λίλι-Ρόουζ Ντεπ υποδύονται δύο αδερφές μέντιουμ, που εμπλέκονται σε ένα σαγηνευτικό παιχνίδι μυστικισμού, έρωτα, πολέμου και της ίδιας της μαγείας του σινεμά.

Τρίτη 30 Μαρτίου, στις 22.00 | «Barbara» (2017) – Α΄ τηλεοπτική προβολή
Ο γοητευτικά απατηλός μύθος της showbiz αποκαλύπτεται μέσα από την ποιητική βιογραφία της θρυλικής τραγουδίστριας Μπαρμπαρά. Η ταινία του Ματιέ Αμαλρίκ βραβεύτηκε στις Κάννες, ενώ η πρωταγωνίστρια Ζαν Μπαλιμπάρ κέρδισε βραβείο Σεζάρ.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…