Το αφιέρωμα της Έλενας Ακρίτα στο Δημήτρη Καμπανάρο: Eυχαριστούμε, για όλα

Η Έλενα Ακρίτα έγραψε ένα  άρθρο αφιέρωμα στον επιστήμονα -ιδρυτή- του γηροκομείου  «Νέα Θάλπη» στον Άγιο Στέφανο, που σόκαρε με την αυτοκτονία του.

5170919 0

Η Έλενα Ακρίτα, μέσα από την στήλη της στα ΝΕΑ, έκανε ένα μίνι αφιέρωμα, για τη ζωή και το έργο του του ιδρυτή του γηροκομείου «Νέα Θάλπη» στον Άγιο Στέφανο,  Δημήτρη Καμπανάρου, που έδωσε τέλος στην ζωή του καθώς θεώρησε τον εαυτό του υπεύθυνο για  τα κρούσματα κορονοϊου  στον οίκο ευγηρίας. 

Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος έγραψε:

«Δημήτρης Καμπανάρος

«Είμαι ένας αποτυχημένος. Δυσφήμησα το γηροκομείο. Δεν τα κατάφερα. Απέτυχα. Πλέον δεν θα με εμπιστευτεί ποτέ ξανά κανείς. Με νίκησε ο κορωνοϊός».

Αυτό έγραψε. Μπήκε σπίτι του, κλείδωσε την πόρτα πίσω του, πήρε την καραμπίνα κι αυτοκτόνησε.

Ήταν σαράντα ενός ετών. Ένας νέος άνθρωπος, ένας ευαίσθητος άνθρωπος άφησε τη θέση του κενή. Λείπει. Όχι μόνο στους δικούς του ανθρώπους αλλά και σε όλους εμάς. Που μάθαμε για τη ζωή και το έργο του μετά θάνατον.

Ο Δημήτρης Καμπανάρος, ψυχολόγος- γεροντολόγος ήταν ο υπεύθυνος της  Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Νέα Θάλπη» στον Άγιο Στέφανο, όπου εντοπίστηκαν τα τρία κρούσματα κορονοϊού.  Ο Καμπανάρος για να προστατέψει τους ένοικους της μονάδας, κλείστηκε μαζί τους μέσα για 65 ολόκληρες μέρες. Μέρα νύχτα. Εκεί. Εκεί ζούσε, εκεί έτρωγε, εκεί κοιμόταν, εκεί έμενε κι επέμενε και στήριζε τους μοναχικούς ανθρώπους που η πανδημία τους στέρησε τους αγαπημένους τους. Εκεί. Μαζί τους. Εκεί. Δίπλα τους. Εκεί, ρε παιδί μου. Εκεί.

Ο λόγος – ο τελευταίος λόγος – σε κείνον. Με σεβασμό.

“Η επιλογή μου να ασχοληθώ με τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας αποτέλεσε καρπό καθαρά εσωτερικής παρότρυνσης και αγάπης προς τη Μούσα μου, τη γιαγιά μου την Άρτεμη.
Αφού ολοκλήρωσα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το Τμήμα Παιδαγωγικής – Φιλοσοφίας – Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας) το 2001 συνέχισα τις σπουδές μου στον κλάδο της Γεροντολογίας, στη Γερμανία στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, αποκτώντας Μεταπτυχιακό (2001-2003) και Διδακτορικό τίτλο σπουδών (2003-2006 – υποτροφία του Κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης).

Το 2002 έλαβα το βραβείο DAAD για τον αλλοδαπό φοιτητή με την καλύτερη ακαδημαϊκή επίδοση σε συνδυασμό με κοινωνική προσφορά στους ηλικιωμένους στο Δήμο της Χαϊδελβέργης.

Πάντα ήθελα να προσφέρω τις γνώσεις μου και τον εαυτό μου στο να βελτιώνω τη ζωή των ηλικιωμένων, έμπρακτα και όχι θεωρητικά.

Έτσι επέστρεψα στην Ελλάδα το 2006 και δημιούργησα τη Μονάδα Φροντίδας και Αποθεραπείας «Νέα Θάλπη» στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφάρμοσα προγράμματα εργοθεραπείας, νοητικής ενδυνάμωσης και δημιουργικής απασχόλησης προσπαθώντας να αλλάξω το αρνητικό στερεότυπο αδυναμίας και ανικανότητας που κυριαρχεί στην κοινή γνώμη για την Τρίτη και Τέταρτη Ηλικία.

Από το 2010 μέχρι το 2014 κατείχα τη θέση του Ειδικού Συμβούλου κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο Ηλιούπολης.

Το 2012 ο Δήμος Ηλιούπολης απέσπασε το Πανελλήνιο Βραβείο Ενεργού Γήρανσης και Διαγενεακής Αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από το 2012 μέχρι σήμερα υλοποιώ μαζί με την Μ.Κ.Ο. «50και Ελλάς» με στρατηγικό συνεργάτη την εταιρεία τηλεπικοινωνιών COSMOTE το καινοτόμο Πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο», στο πλαίσιο του οποίου πάνω από 6.000 συμπολίτες μας άνω των 50 ετών έχουν διδαχθεί βασικές γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και tablet. Από το 2014 εργάζομαι ως ειδικός σύμβουλος στο Κοινωφελές Ίδρυμα «ΤΙΜΑ», το οποίο χρηματοδοτεί προγράμματα που αφορούν στην κάλυψη πρωτογενών αναγκών για ηλικιωμένους, πάντα με γνώμονα την αρχή της ουσιαστικότητας και της βιωσιμότητας. Από το 2014 διατελώ Ταμίας της Πανελλήνιας Ένωσης των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Το 2020 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο City College, Διεθνές Παράρτημα του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ στην Αγγλία, αποκτώντας τον τίτλο Executive MBA στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.
Δρ. Δημήτρης Καμπανάρος
Ψυχολόγος – Γεροντολόγος
Εμείς ευχαριστούμε. Για όλα.
Έλενα Ακρίτα».

Πηγή:facebook.com/elenaakrita

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…