Αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη στο New Jersey των ΗΠΑ

Το Richard Stockton College of New Jersey αποτίνει φόρο τιμής στον Ιάκωβο Καμπανέλλη παρουσιάζοντας, το εμβληματικό στην ιστορία του νεοελληνικού…

kambanellis01

Το Richard Stockton College of New Jersey αποτίνει φόρο τιμής στον Ιάκωβο Καμπανέλλη παρουσιάζοντας, το εμβληματικό στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου έργο του, «Η Αυλή των θαυμάτων».

Η παράσταση θα παρουσιαστεί από τους σπουδαστές του τμήματος θεάτρου του κολλεγίου σε σκηνοθεσία της Μάρθας Φριντζήλα, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως το έργο του σπουδαίου Έλληνα θεατρικού συγγραφέα θα παρασταθεί στη νέα μετάφραση στα αγγλικά του Δημήτρη Τρυφωνόπουλου.

Η παράσταση της Αυλής των θαυμάτων αποτελεί τον κορμό του πενθήμερου αφιερώματος στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που θα διαρκέσει συνολικά από τις 18 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2015 και εκτός από την παράσταση περιλαμβάνει μία έκθεση στη βιβλιοθήκη του Κολλεγίου, εισήγηση του Καθηγητή Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βάλτερ Πούχνερ καθώς και σεμιναριακά μαθήματα στους σπουδαστές, από τον καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, κ. Πλάτωνα Μαυρομούστακο.

Στο New Jersey θα βρεθεί για την παρακολούθηση του αφιερώματος, καλεσμένη του Richard Stockton College, η κόρη του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα, Κατερίνα Καμπανέλλη.

Το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη αποτελεί ορόσημο όχι μόνο για το ελληνικό θέατρο αλλά και για το παγκόσμιο δραματολόγιο. Εξέχουσα προσωπικότητα των γραμμάτων ο Καμπανέλλης μετέφερε στο έργο του την ιδιαιτερότητα του ελληνικού λαϊκού στοιχείου, δοσμένου μέσα από το ιστορικό και κοινωνιολογικό πλαίσιο αλλά μέσω μιας θεατρικής γλώσσας διεθνώς αναγνωρίσιμης. Γι’αυτό και το έργο του δεν χαρακτηρίζεται από τοπικιστικούς τόνους, αλλά αντίθετα εξέφραζε και εκφράζει τον άνθρωπο που αναζητά και αποζητά το θαύμα του ανεξάρτητα από τη χώρα του και την εποχή του.

Info:
Experimental Theatre of Richard Stockton College, New Jersey, USA
18-22 Φεβρουαρίου 2015, Τετάρτη – Σάββατο στις 19.30 και Κυριακή στις 14.00
 

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…