Newsroom

Newsroom

Αφιέρωμα στο μέταλ φεστιβάλ Up The Hammers, στο Docville που κυκλοφορεί εκτάκτως αυτό το Σάββατο με το Documento

Το Up The Hammers ετοιμάζεται φέτος να γιορτάσει τα 15 του χρόνια μέσα σε πελάγη καλτ μεταλλικής ευτυχίας και ο «πατέρας» του, Μανώλης Καραζέρης, εξηγεί στον Γιάννη Πούλλο πώς μια underground χέβι μέταλ γιορτή κατάφερε να γίνει σημείο αναφοράς στα συναυλιακά δρώμενα της Ευρώπης.

5e57c320825e637e7118d8c2

Ο Αντώνης Μποσκοΐτης γράφει για τον Κώστα Βουτσά, έναν σταρ παλιάς κοπής, από τις πιο αγαπητές μορφές του ελληνικού σινεμά που έφυγε πριν από λίγες μέρες από τη ζωή.

Ο θρύλος του κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς και ο λαουτίστας Βασίλης Κώστας συναντήθηκαν με την Έμυ Ντούρου αμέσως μετά την πρόσφατη περιοδεία τους στην Ελλάδα και συζήτησαν για τη μουσική της Ηπείρου.

Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών οι οποίοι είχαν δεχτεί επίθεση από μέλη της οργάνωσης το 2012, συζητάει με την Έμυ Ντούρου με αφορμή την κυκλοφορία της αγόρευσής του «Με τις μέλισσες ή με τους λύκους» από τις εκδόσεις Αντίποδες.

Η Μαρίνα Αγγελάκη γράφει για το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (5-15/3) το οποίο φέτος για πρώτη φορά παρουσιάζει ένα μεγάλου μήκους διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα όπου δώδεκα ταινίες τεκμηρίωσης άνω των 70 λεπτών διαγωνίζονται για τον Χρυσό Αλέξανδρο και το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής.

Η «Ελληνικό Α.Ε.» έστειλε τελεσίγραφο στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού να εγκαταλείψει τον χώρο ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατεδάφισης για την «επένδυση», ωστόσο οι εθελοντές του δεν προτίθενται να αποχωρήσουν από τον χώρο που στεγάζονται από το 2011. Η Ηλέκτρα Ζαργάνη έχει το ρεπορτάζ.

Η θεωρητικός τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης «Τίμιοι παράνομοι – Πρόσωπο. Ελευθερία. Σιωπή», Σοφία Ελίζα Μπουράτση και η Γαρδένια, πρώην κρατούμενη και μαθήτρια του σχολείου των φυλακών Διαβατών η οποίασυμμετέχει στην έκθεση που φιλοξενείται στο MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών στη Θεσσαλονίκη, μίλησαν στη Μαρίνα Αγγελάκη.

Η Αφροδίτη Ερμίδη γράφει για την έκθεση «Στήβεν Αντωνάκος: Φως. Ο Στήβεν Αντωνάκος και η ρωσική πρωτοπορία» που ξεκινάει σε λίγες μέρες στο MOMus – Μουσείο Αλεξ Μυλωνά.

Ο Αντώνης Μποσκοΐτης γράφει για την ποίηση της Κικής Δημουλά μέσα από την ελληνική δισκογραφία, με αφορμή την πρόσφατη απώλειά της.

Μέσα από τη στήλη New Entries που επιμελείται η Αφροδίτη Ερμίδη γνωρίζουμε την ηθοποιό Ελεάνα Γεωργούλη. 

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…