Newsroom

Newsroom

Αφγανιστάν: Ο,τι απέμεινε μετά την "μητέρα όλων των βομβών" (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής, που προκάλεσε η επονομαζόμενη μητέρα όλων των βομβών, που «έριξαν» οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν πριν από μόλις λίγες εβδομάδες, ίσως δεν γίνει ποτέ γνωστό.

5908a3141dc524fe428b462b

«Η καταστροφή που προκλήθηκε μετά τη ρίψη της πρώτης μη πυρηνικής βόμβας είναι τεράστια. Το πραγματικό της μέγεθος όμως ίσως δεν το μάθουμε ποτέ, γιατί άγνωστο παραμένει το πόσο βαθιά έφτασε η βόμβα. Εκεί όπου διασπάστηκε και ανατίναξε στην ουσία αμέτρητα τούνελ, τα οποία και δε μπορούμε να δούμε» λέει ο Καρίμ Αμίνι, ρεπόρτερ τοπικού τηλεοπτικού δικτύου.

«Αναρίθμητα σπίτια εξαφανίστηκαν. Ακόμη και ολόκληρα μέρη βουνών καταστράφηκαν» πρόσθεσε.

Το αποκλειστικό υλικό που εξασφάλισε το αμερικανικό δίκτυο Fox News, ίσως δεν απεικονίζει ούτε ένα μέρος της καταστροφής που προκάλεσε η μητέρα όλων των βομβών, καθώς ουσιαστικά τα πραγματικά αποτελέσματα μιας τέτοιας επίθεσης βρίσκονται καλά κρυμμένα κάτω από την επιφάνεια της γης.

Σκελετοί καμμένων αυτοκινήτων, κατεστραμμένα σπίτια είναι μερικά μόνο από τα απομεινάρια που μπορεί να δει κανείς σε μία περιοχή από τα τελευταία λημέρια του ISIS, που βρίσκεται περιφερειακά από το σημείο όπου έπεσε η βόμβα. Αυτό που στην ουσία καταστράφηκε είναι μέρος του δικτύου των υπόγειων τούνελ των μαχητών του ISIS.

«Υπήρχαν τούνελ που καταστράφηκαν ολοκληρωτικά. Εκεί βρέθηκαν διάσπαρτα όπλα του ISIS, περίπου 20 διαμελισμένα πτώματα και δέντρα που είχαν ξεριζωθεί από τη Γη» συμπληρώνει ο Αμίνι.

Σύμφωνα με τις αφγανικές δυνάμεις, η μητέρα όλων των βομβών είναι μόνο η αρχή- η επιχείρηση δεν έχει σταματήσει και σύμφωνα με πληροφορίες η πρόθεση που υπάρχει είναι να ξεκαθαρίσει ολοκληρωτικά το τοπίο στην συνοριακή γραμμή με το Πακιστάν.

Ωστόσο, οι απόψεις για τη μητέρα όλων των βομβών διίστανται. Υπάρχουν οι υπέρμαχοι των Αμερικανικών δυνάμεων, που υποστηρίζουν ότι μετά από τη ρίψη ο ISIS εξαφανίστηκε από την περιοχή και αυτό είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν όμως και αντίθετες φωνές που αναφέρουν ότι η ρίψη της βόμβας ήταν μία κίνηση ισχύος από τις ΗΠΑ προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα σε Βόρεια Κορέα, Ρωσία και όλες τις άλλες χώρες που την απειλούν.

Εξάλλου, επιμένουν, ότι μόλις 3 χιλιόμετρα πιο μακριά από την περιοχή όπου έπεσε η βόμβα, υπάρχει στρατηγείο του ISIS και περιοχές μεγαλύτερης στρατηγικής σημασίας.




Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…