Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν δήλωσαν πως οι εργαζόμενες γυναίκες θα πρέπει να μείνουν σπίτι

«Οι άντρες των δυνάμεων ασφαλείας μας δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι σχετικά με το πώς να διαχειρίζονται τις γυναίκες - ούτε στο πώς (μερικοί) να τους απευθύνουν το λόγο», είπε ο Mujahid σε συνέντευξη Tύπου που έγινε στην Καμπούλ. «Μέχρι να έχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας...θα πρέπει να ζητήσουμε από τις γυναίκες να παραμείνουν στο σπίτι», πρόσθεσε.

Oι εργαζόμενες γυναίκες στο Αφγανιστάν πρέπει να μείνουν στο σπίτι μέχρις ότου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα που θα διασφαλίζουν την προσωπική τους ασφάλεια, δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν σε ρεπόρτερ του ΒBC.

«Πρόκειται για προσωρινά μέτρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Zabihullah Mujahid.

Οι Ταλιμπάν οι οποίοι το 2001, είχαν επιβάλλει αυστηρό καθεστώς με βάση τον Ισλαμικό νόμο της Σαρία, ξαναπήραν τον έλεγχο της χώρας μόλις εννέα μέρες πριν.

Τα Ηνωμένα ‘Εθνη κάνουν λόγο για πολλαπλές μαρτυρίες-καταγγελίες κακομεταχείρισης από τους Ταλιμπάν, που αφορούν αυστηρές απαγορεύσεις εις βάρος των γυναικών – μέχρι και εκτελέσεις.

«Οι άντρες των δυνάμεων ασφαλείας μας δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι σχετικά με το πώς να διαχειρίζονται τις γυναίκες – ούτε στο πώς (μερικοί) να τους απευθύνουν το λόγο», είπε ο Mujahid σε συνέντευξη Tύπου που έγινε στην Καμπούλ. «Μέχρι να έχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας…θα πρέπει να ζητήσουμε από τις γυναίκες να παραμείνουν στο σπίτι», πρόσθεσε.

 

Σε πανικό βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης-Φοβάται ακόμα και βουλευτές του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Σε πανικό βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης-Φοβάται ακόμα και βουλευτές του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Αντικαθιστά 3 βουλευτές από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

«Καυστικός» ο Γιάννης Μαντζουράνης: Ο Μητσοτάκης δεν δικαιούται τον σεβασμό μας

«Καυστικός» ο Γιάννης Μαντζουράνης: Ο Μητσοτάκης δεν δικαιούται τον σεβασμό μας

Ο Γιάννης Μαντζουράνης δικηγόρος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση…