Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν δήλωσαν πως οι εργαζόμενες γυναίκες θα πρέπει να μείνουν σπίτι

«Οι άντρες των δυνάμεων ασφαλείας μας δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι σχετικά με το πώς να διαχειρίζονται τις γυναίκες - ούτε στο πώς (μερικοί) να τους απευθύνουν το λόγο», είπε ο Mujahid σε συνέντευξη Tύπου που έγινε στην Καμπούλ. «Μέχρι να έχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας...θα πρέπει να ζητήσουμε από τις γυναίκες να παραμείνουν στο σπίτι», πρόσθεσε.

AP21236552621110

Oι εργαζόμενες γυναίκες στο Αφγανιστάν πρέπει να μείνουν στο σπίτι μέχρις ότου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα που θα διασφαλίζουν την προσωπική τους ασφάλεια, δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν σε ρεπόρτερ του ΒBC.

«Πρόκειται για προσωρινά μέτρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Zabihullah Mujahid.

Οι Ταλιμπάν οι οποίοι το 2001, είχαν επιβάλλει αυστηρό καθεστώς με βάση τον Ισλαμικό νόμο της Σαρία, ξαναπήραν τον έλεγχο της χώρας μόλις εννέα μέρες πριν.

Τα Ηνωμένα ‘Εθνη κάνουν λόγο για πολλαπλές μαρτυρίες-καταγγελίες κακομεταχείρισης από τους Ταλιμπάν, που αφορούν αυστηρές απαγορεύσεις εις βάρος των γυναικών – μέχρι και εκτελέσεις.

«Οι άντρες των δυνάμεων ασφαλείας μας δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι σχετικά με το πώς να διαχειρίζονται τις γυναίκες – ούτε στο πώς (μερικοί) να τους απευθύνουν το λόγο», είπε ο Mujahid σε συνέντευξη Tύπου που έγινε στην Καμπούλ. «Μέχρι να έχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας…θα πρέπει να ζητήσουμε από τις γυναίκες να παραμείνουν στο σπίτι», πρόσθεσε.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…