Αφγανιστάν: Γυναίκες διαμαρτύρονται για τα δικαιώματά τους ενάντια στους Ταλιμπάν (βίντεο)

Θαρραλέες γυναίκες κρατούν πλακάτ έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και απαιτούν να μην περιορίζονται τα δικαιώματα τους

Καταγραφή 8

Την ίδια στιγμή που το πέπλο του σκοταδισμού σκεπάζει το Αφγανιστάν με την ακραία ισλαμιστική στρατιωτική ομάδα των Ταλιμπάν να έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο των περισσότερων περιοχών, μια ομάδα θαρραλέων γυναικών βγήκε στους δρόμους της Καμπούλ για να διαμαρτυρηθεί, διεκδικώντας τα δικαιώματά της.

Στα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο Twitter φαίνονται ορισμένες γυναίκες που κρατούν πλακάτ και απαιτούν να μην περιορίζονται τα δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών καθώς οι Ταλιμπάν επιστρέφουν στην εξουσία.

19:57 | 17 Αυγ. 2021
Την ίδια ώρα που η ισλαμιστική στρατιωτική ομάδα των Ταλιμπάν έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο του Αφγανιστάν, μια ομάδα θαρραλέων γυναικών βγήκε στους δρόμους της Καμπούλ για να διαμαρτυρηθεί, διεκδικώντας τα δικαιώματά της.

Στα σύντομα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο Twitter φαίνονται ορισμένες γυναίκες που κρατούν πλακάτ και απαιτούν να μην περιορίζονται τα δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών καθώς οι Ταλιμπάν επιστρέφουν στην εξουσία.

Σε ένα ακόμα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter, η ίδια ομάδα γυναικών φαίνεται να βαδίζει στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Οι θαρραλέες γυναίκες φωνάζουν: «Θέλουμε τα δικαιώματά μας, εδώ είμαστε γυναίκες, θέλουμε κοινωνική ασφάλιση, δικαιώματα στην εργασία, δικαίωμα εκπαίδευσης και δικαίωμα πολιτικής συμμετοχής. Καμία δύναμη δεν μπορεί να αγνοήσει και να καταπνίξει τις γυναίκες. Τα επιτεύγματά μας όλα αυτά τα χρόνια δεν πρέπει να διακυβεύονται»

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…