Newsroom

Newsroom

Αφγανιστάν: 14 νεκροί από επίθεση σε τέμενος

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση εναντίον σιιτικού χώρου λατρείας στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών Σεντίκ Σεντίκι, ενώ 26 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

57fd321f1dc5248a118b479f

Ο Σεντίκι διευκρίνισε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι 13 άμαχοι και ένας αστυνομικός. Ανάμεσα στους τραυματίες, κατά τον ίδιο, είναι τρεις αστυνομικοί.

Ο κ. Σεντίκι είπε ότι η επίθεση διαπράχθηκε από έναν ένοπλο, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας.

Η επίθεση στοχοθέτησε μια συγκέντρωση πιστών εν όψει της γιορτής Ασούρα, της σημαντικότερης για τους σιίτες.

Η αστυνομία της Καμπούλ είχε προειδοποιήσει τους σιίτες να μην κάνουν μεγάλες συγκεντρώσεις, καθώς ανέμενε να υπάρξουν επιθέσεις εναντίον τους.

Οι σιίτες αποτελούν κατά εκτιμήσεις το 15% του πληθυσμού του Αφγανιστάν (30 εκατομμύρια). Οι περισσότεροι Αφγανοί σιίτες ανήκουν στην εθνότητα των Χαζάρων. Οι σουνίτες τζιχαντιστές -οι Ταλιμπάν, τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους- θεωρούν τους σιίτες αποστάτες και επιτίθενται συχνά εναντίον σιιτικών χώρων λατρείας ή δημόσιων συγκεντρώσεων.

Η πιο πρόσφατη επίθεση εναντίον σιιτών στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν διαπράχθηκε την 23η Ιουλίου στην Καμπούλ και είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 84 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 130. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…