Άφαντος ο Χρήστος Παππάς- Στη ΓΑΔΑ οι περισσότεροι καταδικασμένοι χρυσαυγίτες

Στη ΓΑΔΑ μεταφέρεται η ηγεγική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή μέχρι να οδηγηθεί στη φυλακή - Αναζητείται ο Χρήστος Παππάς

5b598d771dc5243d258b45a6

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οδηγήθηκαν εκτός από τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο, τα ηγετικά στελέχη και πρώην βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, οι οποίοι παρουσιάστηκαν αυτοβούλως νωρίτερα στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας.

Ο αρχηγός της ΧΑ οδηγήθηκε αρχικά στον έβδομο όροφο της ΓΑΔΑ, στο τμήμα αναζητήσεων, όπου είχαν ήδη μεταφερθεί οι Κασιδιάρης, Γερμενής και Ηλιόπουλος.

Στην ΓΑΔΑ μεταφέρθηκαν επίσης με οχήματα της Ασφάλειας και οι Γιώργος Πατέλης και Γιάννης Καζαντζόγλου, οι οποίοι είχαν παρουσιαστεί στο Α.Τ. Νίκαιας, ο Αναστάσιος Πανταζής και ο Μάρκος Ευγενικός από το Πέραμα, ο Γ. Τσακανίκας από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ στην Δραπετσώνα έχει παρουσιαστεί και ο Μάριος Αναδιώτης.

Ένας ακόμα από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, ο Ιωάννης- Βασίλειος Κομιανός, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Κέρκυρα.

Αναζητείται ο Χρήστος Παππάς

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αναζήτησης από την ΕΛ.ΑΣ. του καταδικασμένου Χρήστου Παππά προκειμένου να οδηγηθεί, και αυτός, αρχικά στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και ακολούθως στη φυλακή που θα οριστεί.

Μέχρι αργά το απόγευμα της Πέμπτης, τα ίχνη του πρώην βουλευτή και καταδικασθέντος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης αγνοούνταν καθώς δεν έχουν εντοπιστεί τα ίχνη του και δεν έχει συλληφθεί παρόλες τις έρευνες σε 6 με 7 τουλάχιστον τόπους διαμονής στην Αττική αλλά και τη γενέτειρά του τα Ιωάννινα.

Άνδρες της ασφάλειας πρώτα μετέβησαν στο σπίτι του στον Παπάγου που είχε δηλώσει ως μόνιμη κατοικία στις 6.30 το απόγευμα με ένταλμα σύλληψης. Ανεβήκαν στον 2ο όροφο και για 15 λεπτά έκαναν άκαρπες έρευνες . Παράλληλα, άνδρες της ασφάλειας, παρουσία εισαγγελέα πήγαν και σε σπίτι συγγενικού του προσώπου στο Ίλιον οπού επίσης οι έρευνες απέβησαν άκαρπες. 

Σύμφωνα με πηγές της νομικής του υπεράσπισης ο Παππάς φέρεται να αναφέρει ότι θα παραδοθεί αύριο η μεθαύριο Σάββατο. Ανάλογα είχε πράξει και το 2013.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και ο δρόμος για τις φυλακές

Οι καταδικασθέντες που παρουσιάζονται ή θα συλληφθούν από τις ομάδες της Ασφάλειας, οδηγούνται στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία μέχρι την μεταγωγή τους στις φυλακές.

Αμέσως μετά θα οδηγηθούν στο Τμήμα Μεταγωγών για τη μεταγωγή τους στις φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγετική ομάδα, εκτός απροόπτου, θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις ίδιες φυλακές καθώς και στα καταστήματα κράτησης Μαλανδρίνου και Τρικάλων, εκτός και είναι διαφορετικές οι αποφάσεις του αρμόδιου εισαγγελέα.

Πάντως όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρμόδιος παράγοντας της ΕΛ.ΑΣ, η Ασφάλεια είναι πανέτοιμη να προχωρήσει στην εκτέλεση των συλλήψεων και τη διεκπεραίωση των διαδικασιών.

Για το σκοπό έχουν συσταθεί 20 ομάδες συλλήψεων, οι οποίες είναι στα σημεία που βρίσκονται οι καταδικασθέντες, προκειμένου αν δεν παρουσιαστούν αυτοβούλως, να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει αρκετές ώρες δεδομένου ότι για κάθε σύλληψη πρέπει να υπάρχει εισαγγελέας, καθώς οι περισσότεροι είναι στα σπίτια τους.

Στις φυλακές όλοι οι καταδικασθέντες θα παραμείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα λόγω Covid-19, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και στη συνέχεια στα κελιά τους.

Σημειώνεται ότι έχει προβλεφθεί να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατουμένους, αλλά και μεταξύ τους όσοι βρίσκονται σε διαμάχη, για λόγους ασφαλείας.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…