Άφαντος ο Αυγενάκης στη Βουλή για την τροπολογία γιατί ετοίμαζε ταξίδι στις ΗΠΑ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επανεμφανίστηκε την Τετάρτη στη Βουλή  παρά το γεγονός ότι έλειπε την χθεσινή ημέρα που κατατέθηκε η τροπολογία για τη κατάργηση της ποινής του υποβιβασμού για τη παράβαση της πολυϊδιοκτησίας στη Βουλή.  

Αυγενάκης

Μάλιστα την απορία του για την απουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη από τη Βουλή εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Ένα φάντασμα πλανάται, αν όχι πάνω από την Ευρώπη, τουλάχιστον πάνω από την Ελλάδα. Που είναι ο κύριος Αυγενάκης; Είναι στη Βουλή; Είναι σε ένα μπαρ και πίνει ουίσκι; Έχει φύγει από τη χώρα; Μπορούμε να τον έχουμε εδώ;» αλλά ουδείς γνώριζε.

Κι ενώ όλοι αναζητούσαν τον υφυπουργό Αθλητισμού, εκείνος υπέγραφε τη δέσμευση ποσού 3.400 ευρώ για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Ουάσινγκτον ώστε να παραστεί στην εκδήλωση NATIONAL PRAYER BREAKFAST, η οποία σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί σοβαρή θεσμική υποχρέωση της ΓΓΑ.

Το αξιοσημείωτο στην υπόθεση είναι ότι εκδόθηκε και απόφαση δέσμευσης ποσού 1.050 ευρώ προκειμένου να συνοδεύσει τον Αυγενάκη ο πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ Παναγιώτης Σκανδαλάκης. Η απόφαση όμως είναι έωλη αφού το ταξίδι είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί από 2 έως 7 Φεβρουαρίου, παρότι η θητεία του Σκανδαλάκη έχει λήξει από τις 26 Ιανουαρίου.

Πιθανολογείται πως γι’ αυτό από τα έγγραφα «έχοντας υπόψη», με τα οποία τεκμηριώνεται η νομιμότητα για τη δέσμευση του ποσού για τον Σκανδαλάκη, έχουν παραληφθεί τα ΦΕΚ που ορίζουν τη θητεία του, το ΦΕΚ ΥΟΔΔ 43/ 1-2-2017 που ορίζει ότι η θητεία του προέδρου διαρκεί όχι πέραν της τριετίας δηλαδή 26-1-2020 και το ΦΕΚ ΥΟΔΔ 541/7-8-2019 που ορίζει τον διορισμό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Σκανδαλάκης διαδέχθηκε τον Π. Γεωργακόπουλο και -βάσει νόμου- η θητεία του αντικαταστάτη λογίζεται όση ήταν και του αρχικού προέδρου, δίχως να μετράει από το μηδέν.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…