Αφαίρεσαν τον λόγο από τον Πολάκη ενώ ρωτούσε Τσιόδρα – Κικίλια για τα φάρμακα που θα μείωναν θανάτους

Στην πρωτοφανή διαδικασία που ακολουθήθηκε παρόντων των Β. Κικίλια, Ν. Χαρδαλιά, Σ. Τσιόδρα και Π. Αρκουμανέα, ο χρόνος ομιλίας που δόθηκε στους βουλευτές -πλην εισηγητών- ήταν μόλις τρία λεπτά, γεγονός που δεν επέτρεψε να τεθούν μείζονα ερωτήματα για το κρίσιμο ζήτημα διαχείρισης της πανδημίας. 

5082465

Άρον άρον έκλεισε το μικρόφωνο του Παύλου Πολάκη ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αφαιρώντας τον λόγο από τον πρώην αν. υπουργό Υγείας την ώρα που ρωτούσε για την κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην χορήγηση φαρμάκων που χρησιμοποιούν προηγμένες χώρες της Ευρώπης έχοντας κατορθώσει να μειώσουν το ποσοστό θανάτων και διασωληνωμένων από Covid-19.

Στην πρωτοφανή διαδικασία που ακολουθήθηκε παρόντων των Β. Κικίλια, Ν. Χαρδαλιά, Σ. Τσιόδρα και Π. Αρκουμανέα, ο χρόνος ομιλίας που δόθηκε στους βουλευτές -πλην εισηγητών- ήταν μόλις τρία λεπτά, γεγονός που δεν επέτρεψε να τεθούν μείζονα ερωτήματα για το κρίσιμο ζήτημα διαχείρισης της πανδημίας. Χαρακτηριστικό της πρακτικής που εφήρμοσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αθανάσιος Μπούρας, ήταν πως παρά τη βροχή των ερωτημάτων που διατυπωθήκαν όπως – όπως λόγω της έλλειψης χρόνου, μόνο ο υπουργός Υγείας δευτερολόγησε, απαντώντας σε ό,τι ο ίδιος έκρινε βολικό. Δηλαδή, οι κ.κ. Χαρδαλιάς, Τσιόδρας, και Αρκουμανέας δεν έκριναν σκόπιμο να απαντήσουν σε τίποτα, γεγονός που καταδεικνύει και τις πραγματικές στοχεύσεις που εξυπηρέτησε η παρουσία τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Επιτροπής προτίμησε να κάνει show αντί να αφήσει τον Π. Πολάκη να τοποθετηθεί από το βήμα, επικαλούμενος τυπολατρικά παραβίαση του κανονισμού. Ο αν. τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμενε, αντιλέγοντας πως δεν μπορεί να μιλήσει με μάσκα και γι΄ αυτό επιθυμεί να τοποθετηθεί από το βήμα όπου βρίσκεται το προστατευτικό plexiglass. Ο κ. Μπούρας έφτασε στο σημείο να απειλεί ότι θα διακόψει τη διαδικασία, με τον κ. Πολάκη να του απαντά: «Πάρτε την πολιτική ευθύνη να κλείσετε τη συνεδρίαση».

Εν τέλει, η χρυσή τομή βρέθηκε με τον πρώην αν. υπουργό της να μιλά από το άκρο της αίθουσας της Γερουσίας, θέτοντας εν τάχει πέντε ζητήματα για τα οποία δεν έλαβε απάντηση.

Πρώτον, ο αν. τομεάρχης Διαφάνειας αναφέρθηκε στους χιλιάδες θανάτους που προκλήθηκαν από την μετατροπή του ΕΣΥ σε σύστημα αντιμετώπισης «μίας νόσου». Παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία ληξιαρχικών πράξεων για το 2020, ανέφερε πως σημειώθηκαν συνολικά 135.472 θάνατοι. «Οι 4.500 παραπάνω από τον μ.ο. των 118.000 έως 124.000 που ήταν τα τελευταία 7-8 χρόνια είναι από τον κορονοϊό. Οι υπόλοιποι από πού είναι;» διερωτήθηκε και συμπέρανε: «Είναι από την ανεπάρκεια του δημόσιου συστήματος υγείας να καλύψει υπαρκτές υγειονομικές ανάγκες γιατί γίναμε σύστημα μίας νόσου».

Δεύτερον, ο κ. Πολάκης κατηγόρησε για ψεύδη τον υπουργό Υγείας σε σχέση με την αναφορά του τελευταίου για 9.000 προσλήψεις προσωπικού στο ΕΣΥ. «Υπολογίζετε 1.200 που προκηρύξατε και δεν έχουν προσληφθεί. Υπολογίσατε 1.100 που ήταν η προκήρυξη για επικουρικό προσωπικό. Υπολογίσατε 2.000 ανανεώσεις προσωπικού που υπηρετεί ήδη και δεν είναι προσλήψεις. Οι πραγματικές προσλήψεις είναι περίπου 3.500» έκρινε και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή το προσωπικό ανέρχεται 98.500 άτομα ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε 100.450.

Τρίτον, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς Κικίλια και για τη δημιουργία εκατοντάδων ΜΕΘ, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα όσα ανέφερε από το βήμα της Επιτροπής ο κ. Τσιόδρας. «Πού ήταν τόσα κρεβάτια ενώ πέθαιναν 100 άτομα την ημέρα και δεν πήγε πάνω από 600 ο αριθμός των διασωληνωμένων; Δύο φορές το παραδέχτηκε ο κ. Τσιόδρας» είπε.

Τέταρτον, υπογράμμισε πως 7 στους 10 θανόντες από κορονοϊό έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ. «Πείτε μου από τους 5.800 θανάτους, πόσοι πέθαναν εκτός ΜΕΘ; Εγώ, λέω ότι οι 7 στους 10 πέθαναν εκτός ΜΕΘ» υποστήριξε.

Πέμπτον, κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας και τον επικεφαλής της επιτροπής των ειδικών πως κάνουν «ένα βαρύ επιστημονικό και πολιτικό λάθος». «Γιατί ¨καθαρή¨ επιστήμη δεν υπάρχει κ. Τσιόδρα. Υπάρχει επιστήμη που υπηρετεί το συμφέρον των ανθρώπων για δημόσια και δωρεάν υγεία και επιστήμη που υπηρετεί τα κέρδη των πολυεθνικών. Σας το φωνάζω εδώ και μήνες, μην ποντάρετε τα λεφτά σας στο εμβόλιο. Αυτή τη στιγμή όλο το εμβολιαστικό πρόγραμμα της ΕΕ είναι στον ¨αέρα¨. Δεν φταίνε οι εγκρίσεις κ. Πλεύρη γιατί και το ρωσικό, το κινέζικο και το εμβόλιο της astrazeneca σε ανθρώπους θα γίνουν. Όχι, σε γάιδαρους» σχολίασε δηκτικά και συμπλήρωσε:

«Όταν βρισκόμαστε στη μάχη, χρειαζόμαστε σφαίρες και όχι οχυρωματικά έργα. Οι σφαίρες είναι το προσωπικό, οι ΜΕΘ, τα φάρμακα. Τα οχυρωματικά έργα, δηλαδή το εμβόλιο, γίνονται στην ανακωχή του πολέμου. Υλοποιείστε παράλληλα το πρόγραμμα του εμβολίου. Γιατί δεν φέρνετε τόσο καιρό τα φάρμακα για να γλιτώσουμε τους μισούς θανάτους; Γιατί δεν χρησιμοποιούμε την κολχικίνη ή τα αντισώματα που τώρα παραγγέλνει η Γερμανία;».

Τη στιγμή εκείνη, ο πρόεδρος της Επιτροπής προχώρησε σε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις για να καταστήσει σαφές ότι ο χρόνος της ομιλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είχε ολοκληρωθεί. «Δεν υπάρχει ούτε μισό, πήγατε πέντε λεπτά», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του Αθ. Μπούρα στον Π. Πολάκη, με τον πρώην υπουργό να αγανακτά: «Μην με κόβετε κ. Πρόεδρε, έλεος πια».

Πηγή: Documentonews

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

6168031

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη…

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια υγείας – «Αν καθυστερούσαμε πέντε λεπτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά» (video)

Χατζηπαναγιώτης

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια υγείας – «Αν καθυστερούσαμε πέντε λεπτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά» (video)

«Αν ήμουν μόνος μου, ίσως το άφηνα να δω αν θα περάσει», ανέφερε στις δηλώσεις…

«Για κοίτα με στα μάτια»… μήπως το κεντρικό άρθρο του in.gr είναι μια απάντηση Μαρινάκη στον Μητσοτάκη;

in.gr

«Για κοίτα με στα μάτια»… μήπως το κεντρικό άρθρο του in.gr είναι μια απάντηση Μαρινάκη στον Μητσοτάκη;

«Πάντως τα "συμφέροντα" που δεν κατονομάζει ο πρωθυπουργός δεν κρύβονται, ούτε χρειάζονται κανέναν πληρεξούσιο», αναφέρεται…

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το ακέφαλο πτώμα στην Καρδίτσα: Άγριο ζώο μπήκε στο σπίτι της

ΕΚΑΒ

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το ακέφαλο πτώμα στην Καρδίτσα: Άγριο ζώο μπήκε στο σπίτι της

Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση της 85χρονης που βρέθηκε χωρίς κεφάλι στην Καρδίτσα

Καραμανλής: Θλιμμένη παράσταση στον αέρα του ΣΚΑΪ – «Δεν ήταν εύκολο το να κατέβω ξανά υποψήφιος» (video)

6028608

Καραμανλής: Θλιμμένη παράσταση στον αέρα του ΣΚΑΪ – «Δεν ήταν εύκολο το να κατέβω ξανά υποψήφιος» (video)

«Στην πολιτική δεν μπήκα στα 20, μπήκα στα 40 μου. Δεν είναι σκοπός για μένα…

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

6167994

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

Αθώα κρίθηκε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.…