ΚΜ

Κατερίνα Μπρέγιαννη

Αετονύχηδες και e-douloi

Το ένα καλό νέο: Η μαζική κατακραυγή της e-food στα σόσιαλ μίντια, μετά την προσπάθειά της να μετατρέψει μαζικά τους εργαζόμενους της σε freelancer

4971953 1

Την «εξειδίκευση» των εξαγγελιών Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ανέλαβε μια πλειάδα υπουργών που παρέλασαν στις οθόνες και μονότονα απαντούσαν: «Θα το δούμε στο μέλλον», «Θα γίνουν ανακοινώσεις», «Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί». 

Τι ωραία που τα λέτε, κ. υπουργέ! Και αν κατά τύχη ξεφύγει καμία ερώτηση με ψήγματα κριτικής, δεν είναι γιατί δεν πιστεύουμε ότι μας σώζετε ή ότι αμφισβητούμε την κυβερνητική πολιτική αλλά για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του μεγαλείου σας στους πολίτες,… κ. υπουργέ.

Παρόμοια ήταν η δημόσια απολογία τηλεπαρουσιαστή της πρωινής ζώνης για να σώσει τα προσχήματα μιας κατ’ επίφαση πολυφωνίας.

«Το μέρισμα της ανάπτυξης μεταφέρεται στην κοινωνία» είπε ο αν. υπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης (ΑΝΤ1) και όταν ρωτήθηκε για την αύξηση στον κατώτατο μισθό, άφησε την «ανάπτυξη» και θυμήθηκε το «έλλειμμα» και τους «δημοσιονομικούς στόχους».

Εισαγγελέας και Αρχή Προστασίας Δεδομένων διενεργούν έρευνα για την παράνομη δημοσιοποίηση ονομάτων νηπίων από ιστοσελίδα και τον Κ. Μπογδάνο. Η Ν.Δ. απάντησε με «Πολάκη», «αποδοκιμασίες στον Μητσοτάκη», «τρομοκρατία» και «τα καταδικάσατε ποτέ;» «ζητήσατε συγγνώμη; Ο κ. Μπογδάνος ζήτησε» (Κ. Καραγκούνης, ΑΝΤ1). 

Το υπουργείο Παιδείας «δεν σχεδιάζει» κινητά συνεργεία εμβολιασμών έξω από τα σχολεία, σύμφωνα με τις συστάσεις ειδικών. Σχεδιάζει όμως να δώσει σε ιδιώτες τους ελέγχους στα πανεπιστήμια, παρά τα αυξημένα ποσοστά εμβολιασμένων φοιτητών, όπως παραδέχτηκε η υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή (Οpen). Δηλαδή, εκεί που χρειάζεται απουσιάζει και εκεί που δεν υπάρχει ανάγκη σπεύδει…

Η e-food σάρωσε την μπάνκα της πανδημίας εκτοξεύοντας τα κέρδη της με τις συνεργασίες και με σούπερ μάρκετ, ενώ οι επιχειρηματίες της εστίασης πληρώνουν υπερβολικά μεγάλες προμήθειες για την εμφάνιση και προώθησή τους. Η ελεύθερη αγορά στα καλύτερά της και ο «οδοστρωτήρας» Μητσοτάκης στον εργασιακό μεσαίωνα του Χατζηδάκη ισοπεδώνει ένα – ένα τα εργασιακά δικαιώματα.

Το ένα καλό νέο: Η μαζική κατακραυγή της e-food στα σόσιαλ μίντια, μετά την προσπάθειά της να μετατρέψει μαζικά τους εργαζόμενους της σε freelancer με μπλοκάκι, είχε ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης ,που έκανε το hashtag #cancel_efood να είναι το πρώτο trend, με πάνω από 20.000 σχόλια χρηστών, ενώ η αξιολόγηση της εταιρείας στην google κατέρρευσε από το 4,7 στο 2,9 και συνεχίζει. Τα απειλητικά μηνύματα που ελάμβαναν οι χρήστες για δήθεν χρεώσεις στις απεγκαταστάσεις του app δεν φαίνεται να τρόμαξαν κανέναν…

Περιμένω με αγωνία τον Χατζηδάκη να μιλήσει για την απελευθέρωση του ντιλιβερά από την εξαρτημένη απασχόληση...

Το άλλο καλό νέο: Με απόφαση του ΣτΕ ανατρέπονται οι αλλαγές της υφυπουργού Παιδείας που έβαζαν προσκόμματα στην απαλλαγή των μαθητών από τα Θρησκευτικά…

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Τσαλίκης Οικονομόπουλο

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Ο Γιώργος Τσαλίκης είχε ένα μικρό ξέσπασμα όταν μίλησε για τον Νίκο Οικονομόπουλο και τα…

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

AP22007351527410

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

Λίγο καιρό μετά τον χαμό που προκάλεσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία της, η Κέιτ Μίντλεντον βρίσκεται…

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Ακρίτα Καρυστιανού 1536x814 1

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Η Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στήριξε για ακόμα μια φορά την Μαρία Καρυστιανού και…