Newsroom

Newsroom

Αεροπλανοφόρο κατά των Τζιχαντιστών, στέλνει η Γαλλία

Με προορισμό τον Περσικό Κόλπο και όλο τον συνοδευτικό του στολίσκο, απέπλευσε το Γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle. Σύμφωνα με…

nte gkol aeroplanoforo 0

Με προορισμό τον Περσικό Κόλπο και όλο τον συνοδευτικό του στολίσκο, απέπλευσε το Γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο θα συμμετάσχει στους βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών του ΙΚΙΛ.
Σαλπάρισε το πρωί της Τρίτης και μέσο της διώρυγας του Σουέζ και του Ινδικού Ωκεανού, θα φτάσει στο Περσικό όπου αναμένεται να μείνει μέχρι και τον Μάιο.
Αν και δεν υπάρχει επιβεβαίωση από πλευράς Γαλλικών Αρχών, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες μεταφέρει 20 μαχητικά πολλαπλών ρόλων.
Θα ενταχθεί στην υπόλοιπη Γαλλική δύναμη που βρίσκεται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής στο πλαίσιο της επιχείρησης «CHAMMAL» και αυτή την στιγμή την αποτελούν 15 μαχητικά αεροσκάφη, ένα ιπτάμενο ραντάρ και ένα ιπτάμενο τάνκερ καθώς και δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας.
Η επίσημη επιβεβαίωση της ενεργότερης συμμετοχής της Γαλλίας στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών αναμένεται την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, από τον ίδιο τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, που θα εκφωνήσει τον ετήσιο λόγο του για της ένοπλες δυνάμεις της χώρας, επιβαίνοντας στο ίδιο το αεροπλανοφόρο πριν αυτό απομακρυνθεί από τις Γαλλικές ακτές.