"Αερομαχία" στο Αιγαίο: Τουρκικά μαχητικά "ήρθαν ορεξάτα για φασαρία"

Μια ημέρα μετά την ορκωμοσία του τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν και την ανάληψη της αρχηγίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων από νέο πρόσωπο, το στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ, τουρκικά μαχητικά παραβίασαν το FIR Αθηνών.

«Σήμερα έδειξαν ότι ήρθαν ορεξάτοι για φασαρία», δήλωσε καλά πληροφορημένη στρατιωτική πηγή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του news.gr, τουρκικά μαχητικά μπήκαν την Τρίτη στο Αιγαίο με 5 σχηματισμούς.

Συγκεκριμένα μία τετράδα και 4 ζευγάρια.

Τα τουρκικά αεροπλάνα εστίασαν στην περιοχή της Ρόδου και του Καστελόριζου και την περιοχή της Λήμνου και της Μυτιλήνης.

Οι τούρκοι έδειξαν να πιέζουν όμως ιδιαίτερα στην περιοχή της Ρόδου και για αυτό η Αθήνα απογείωσε μαχητικά και από την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα και από την 133 Σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι.

Τα ελληνικά μαχητικά επιτηρούσαν τους τουρκικούς σχηματισμούς που πετούσαν κατά μήκος της οριογραμμής.

Κατά τις 14:25 τα τουρκικά μαχητικά πέρασαν τη γραμμή και παρά τις υποδείξεις των ελλήνων χειριστών και των επισημάνσεων από τα ελληνικά ραντάρ δεν έδειξαν διάθεση να συμμορφωθούν.

Στις 14:30 ξεκίνησε μια αερομαχία ανατολικά της Ρόδου στην οποία τα τουρκικά μαχητικά πίεσαν δίχως να καταφέρουν κάτι.

Η αερομαχία αυτή έληξε σχετικά γρήγορα καθώς οι έλληνες πιλότοι πήραν το πλεονέκτημα και κυνήγησαν τα τουρκικά μαχητικά ανατολικά.

Η φορτικότητα των τούρκων χειριστών ήταν τέτοια όμως που δέκα λεπτά αργότερα νοτιοδυτικά του Καστελόριζου πλέον ξεκίνησε και δεύτερη αερομαχία. «Κατάλαβαν ότι όσο και να επέμεναν το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο» πρόσθεσε η ίδια πηγή. 

Πέντε λεπτά μετά από σκληρούς ελιγμούς πράγματι τα τουρκικά μαχητικά «πήραν το μήνυμα» και αποχώρησαν στο FIR της χώρας τους.

Κασσελάκης από Καβάλα: Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφτιαξε ένα καινοτόμο κοινωνικό κράτος και ο Αλέξης Τσίπρας το κράτησε όρθιο

Κασσελάκης από Καβάλα: Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφτιαξε ένα καινοτόμο κοινωνικό κράτος και ο Αλέξης Τσίπρας το κράτησε όρθιο

Με περιοδεία σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, ολοκλήρωσε τις δημόσιες επισκέψεις και ομιλίες του ο…