ΑΕΠΙ: Από τα περί "συκοφάντη" Βαξεβάνη, στη Δικαιοσύνη και στο οριστικό "λουκέτο"

Μετά και τη σημερινή απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού για το οριστικό κλείσιμο της ΑΕΠΙ, έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε όσα οι υπεύθυνοι της εταιρίας έλεγαν τον καιρό που αποκαλυπτόταν με ντοκουμέντα η εμπλοκή τους στο σκάνδαλο το οποίο οδήγησε πρόσφατα τη Δικαιοσύνη στο να ασκήσει σε μετόχους και μέλη του διοικητικού συμβουλίου ποινική δίωξη για επτά κακουργήματα ανάμεσα στα οποία η κακοδιαχείριση και η υπεξαίρεση ποσών που φθάνουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

5afb0e0b1dc52451548b45c7

Διαβάστε σχετικά: Οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΕΠΙ

Όταν η ΑΕΠΙ μιλούσε για συκοφάντες

Τον Απρίλιο του 2012 το τηλεοπτικό «Κουτί της Πανδώρας» αποκάλυπτε με σειρά εκπομπών τις ρεμούλες της ΑΕΠΙ. Είναι οι ίδιες αποκαλύψεις τις οποίες αξιολόγησε η Δικαιοσύνη ώστε να ασκήσεις διώξεις. Τότε η εταιρία είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αποκαλούσε τον Κώστα Βαξεβάνη συκοφάντη. Ό,τι δηλαδή κάνουν και σήμερα πολλοί απ’ όσους γίνονται αντικείμενο δημοσιογραφικής έρευνας, οι οποίοι ίσως θα έπρεπε να διδαχθούν από την ιστορία που ακολουθεί. 

Η ΑΕΠΙ, μετά τις αποκαλύψεις του «Κουτιού της Πανδώρας» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της για «κακόβουλη και στοχευμένη επίθεση από τους παράγοντες της τηλεοπτικής παραγωγής ‘’το Κουτί της Πανδώρας’’, σε δυο αντίστοιχα εκπομπές μέσω της κρατικής ΝΕΤ, με μοναδικό σκοπό να πληγεί το κύρος, η αξιοπιστία και η αποτελεσματική της, επί περίπου ένα αιώνα, λειτουργική δράση στην Ελλάδα».

Η ΑΕΠΙ εξαπολύοντας τότε σφοδρότατη επίθεση στην εκπομπή προσπαθούσε να θολώσει τα νερά ισχυριζόμενη ότι «οι εκπομπές δεν προβλήθηκαν καθόλου τυχαία και η μετάδοσή τους έγινε λίγο πριν από μια ακόμα δικαστική διαμάχη, μέσα σε σύνολο πολλών, της ΑΕΠΙ με την συγκεκριμένη εταιρεία πάροχο, με σκοπό να δημιουργηθούν εντυπώσεις στο κοινό και να πληγεί η αξιοπιστία της ΑΕΠΙ για ευνόητους λόγους».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης την οποία μπορείτε να διαβάσετε ακολουθώντας τον σύνδεσμο «aepi.gr», μιλούσε για συκοφαντικούς ισχυρισμούς, απροκάλυπτα ψεύδη, στοιχεία που ουδέποτε υπήρξαν, ενώ ανέφερε ότι η έρευνα του «Κουτιού της Πανδώρας», υπαγορεύτηκε από οικονομικά συμφέροντα που στοχεύουν στην επίθεση κατά των πνευματικών δικαιωμάτων. Παράλληλα έκανε λόγο για αλλοιωμένες και παραποιημένες σκόπιμα δηλώσεις δημιουργών, καθώς και πλήθος ποινικά κολάσιμων κατά συρροή ισχυρισμών, τόσο του παρουσιαστή όσο και των καταγγελλόντων.

Εξυπακούεται ότι η ΑΕΠΙ, όπως συνηθίζουν να κάνουν ακόμη εκείνοι οι οποίοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο της δημοσιογραφικής έρευνας, είχε προαναγγείλει τότε μηνύσεις οι οποίες δήθεν θα τη δικαίωναν. Ποια είναι η ειρωνεία; Ότι τότε, όπως κάνουν και σήμερα πολλοί από εκείνους που ως εκ της θέσεως τους γίνονται αντικείμενο δημοσιογραφικής έρευνας, η εταιρία ειρωνευόταν τον Κώστα Βαξεβάνη, συκοφαντώντας τον ουσιαστικά αφού ανέφερε ότι είχε συμφέρον να αμαυρώσει και να απαξιώσει το όνομα, τη φυσιογνωμία και την υπόληψη της ΑΕΠΙ, ενώ μιλούσε από τότε για λάσπη, σκοτάδι, διαφθορά και χυδαιότητα. 

Οι υπεύθυνοι της ρεμούλας στο κατώφλι του Κορυδαλλού

Διαβάστε σχετικά: Κακουργηματικές διώξεις για το πάρτι εκατομμυρίων της ΑΕΠΙ

Έξι χρόνια μετά τις αποκαλύψεις του «Κουτιού της Πανδώρας» στις οποίες βασίστηκαν οι Αρχές ώστε να ασκήσουν τις κακουργηματικές διώξεις, η σκανδαλώδης υπόθεση μοιάζει να κλείνει οριστικά. Μαζί φυσικά με την ΑΕΠΙ στελέχη της οποίας επί πολλά χρόνια παρανομούσαν κι έφτασαν σήμερα να διώκονται για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, υπεξαίρεση, απάτη, απιστία, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος κ.ά.

Από τις ανακοινώσεις για τον «συκοφάντη» Βαξεβάνη το 2012, έξι χρόνια μετά εκείνοι που απειλούσαν με μηνύσεις και αγωγές βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης η οποία θα τους κρίνει. Αυτό ίσως είναι κάτι από το οποίο θα μπορούσαν να διδαχθούν όσοι σήμερα εμφανίζονται ως εμπλεκόμενοι σε διάφορες υποθέσεις αλλά αντί απαντήσεων προτιμούν να μιλούν για «λάσπη στον ανεμιστήρα», συκοφάντες και συμφέροντα και να απειλούν όπως έκανε τότε και η ΑΕΠΙ με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Αυτό άλλωστε σχολίασε και στον λογαριασμό του στο twitter ο Κώστας Βαξεβάνης γράφοντας: «Η ΑΕΠΙ είχε βγάλει ανακοίνωση το 2012 (!) για τον ‘’συκοφάντη Βαξεβάνη’’. Σήμερα έκλεισε για όσα τότε είχαμε αποκαλύψει και οι συγγραφείς είναι στο κατώφλι του Κορυδαλλού. Αυτά ως δίδαγμα για όσους αντιμετωπίζουν τις αποκαλύψεις μας με τον ίδιο τρόπο».

Παρακολουθήστε το «Κουτί της Πανδώρας» και τις αποκαλύψεις για την ΑΕΠΙ



Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

6167994

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

Αθώα κρίθηκε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.…

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού…

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…