Newsroom

Newsroom

Άδωνις Γεωργιάδης: Ποιότητα και εξυπηρετήσεις

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε χθες ερώτηση στη Βουλή μέσω της οποίας ζητούσε μεταξύ άλλων την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Κώστα Βαξεβάνη, με αφορμή ένα άρθρο του τελευταίου για τον Θέμο Αναστασιάδη και τις πρακτικές του. Η ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, η οποία όπως αποκαλύφθηκε κατατέθηκε εν αγνοία της ηγεσίας του κόμματος, προκαλώντας εσωκομματικές αντιδράσεις, έφερε όμως στο φως τον τρόπο που ο κ. Γεωργιάδης αντιλαμβάνεται το κοινοβούλιο.

58888fc81dc52476658b4d9c

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αποκαλύφθηκε πως στην προκειμένη περίπτωση λειτουργεί ως «μπροστάντζα» του Θέμου Αναστασιάδη χρησιμοποιώντας τη βουλευτική του ιδιότητα ώστε να χτυπήσει τον Κώστα Βαξεβάνη όπως έχει πράξει και στο παρελθόν. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ο Γεωργιάδης είναι εκείνος που πριν από χρόνια φρόντισε να ρίξει τη λάσπη περί εκατομμυρίων που δήθεν είχε εισπράξει ο Βαξεβάνης από την ΕΡΤ, πράγμα το οποίο σήμερα χρησιμοποιεί ως επιχείρημα και ο Αναστασιάδης.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι από την απάντηση που είχε λάβει τότε ο Γεωργιάδης από τη Βουλή προέκυπτε με σαφήνεια το ποσό που έπαιρνε για την εκπομπή «Το Κουτί της Πανδώρας» ο Κώστας Βαξεβάνης, αλλά αυτό δεν είχε σημασία για τους λασπολόγους που φρόντισαν να το προβάλλουν. Ένας από αυτούς μάλιστα, ο εκδότης της Espresso συγκεκριμένα, καταδικάστηκε από το Εφετείο σε οκτώ μήνες φυλάκιση ακριβώς επειδή υποστήριξε ψευδώς ότι ο Βαξεβάνης πήρε 1,5 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ.

Έχει ενδιαφέρον ότι η συγκεκριμένη ερώτηση την απάντηση της οποίας χρησιμοποιεί σήμερα και ο Θέμος Αναστασιάδης για να ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο Κώστας Βαξεβάνης πήρε 1,5 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ σε περίοδο κρίσης, κατατέθηκε από τον Γεωργιάδη σε μια περίοδο έντονης διαμάχης του με τον Βαξεβάνη. Ήταν συγκεκριμένα η εποχή που αποκαλυπτόταν η σχέση της συζύγου του κ. Γεωργιάδη με τη λίστα Λαγκάρντ, αφού η Ευγενία Μανωλίδου ήταν αντιπρόσωπος σε λογαριασμό που είχε εντοπιστεί στην τράπεζα HSBC της Γενεύης και ο Γεωργιάδης μέλος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση.

Δεν ήταν αυτές όμως οι μοναδικές φορές που ο Γεωργιάδης κατηγορήθηκε ότι λειτουργεί ως «μπροστάντζα» άλλων. Η πρώτη φορά που έχει κατηγορηθεί για κατάθεση ερωτήσεων που εξυπηρετούν συμφέροντα ήταν την εποχή που ήταν ακόμη βουλευτής του ΛΑΟΣ κι έκανε ερωτήσεις για τα εξοπλιστικά, δηλαδή για τον αρχηγό του που με τη σειρά του ήταν «μπροστάντζα» άλλων όπως έλεγε ο Μεϊμαράκης. Η επίμαχη ερώτηση του Άδωνη Γεωργιάδη προς τον υπουργό Άμυνας τον Σεπτέμβριο του 2010 αφορούσε συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας για τα Super Puma και το γιατί δεν υπογράφονται ρήτρες και δεν υλοποιούνται έργα Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων.

Για να αντιληφθούμε καλύτερα το πώς ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αντιλαμβάνεται το κοινοβουλευτικό έργο, υπενθυμίζουμε ότι όταν το Hot Doc είχε αποκαλύψει ότι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης είχε πάρει χρήματα ώστε να καταθέσει ερώτηση υπέρ του υπόδικου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι θα ψηφίσει κατά της άρσης ασυλίας του βαφτίζοντας το αδίκημα του χρηματισμού ως πολιτικό καθήκον του βουλευτή. Επίσης ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει παραβρεθεί σε εκδήλωση του ομίλου Ξυνή ο οποίος έχει εμπλακεί σε σειρά σκανδάλων κι έχει φροντίσει να εξυμνήσει το έργο του κολλεγίου του Ξυνή λέγοντας μεταξύ άλλων ότι θαυμάζει τον πρόεδρο του κολλεγίου Σοφοκλή Ξυνή. 

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…