Άδωνις: Σοκαριστική ατάκα για Τέμπη στον Πορτοσάλτε – «Αν αποδειχθεί αυτό είναι καλό για την κυβέρνηση, δεν θα φταίει ο Καραμανλής» (ηχητικό)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπαθεί να «χτίσει» το αφήγημα ότι αν το δυστύχημα έγινε λόγω της έκρηξης, η κυβέρνηση δεν φταίει, γιατί πιθανώς η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε παράνομα υλικά

6130514

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν καλεσμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΙ 100,3 και για ακόμη μια φορά είχαν ένα κυνικό διάλογο που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση το έγκλημα στα Τέμπη.

Λίγες μέρες μετά από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την μοιραία νύχτα, όταν 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ο υπουργός υγείας ζυγίζει τα σενάρια για τα αίτια του δυστυχήματος προκειμένου να καταλήξει ποιο συμφέρει περισσότερο την κυβέρνηση.

Ένα χρόνο μετά και χωρίς κανένας να έχει τιμωρηθεί για ότι συνέβη, με την προσπάθεια συγκάλυψης να είναι εμφανής ακόμα και στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, το μόνο που ενδιαφέρει είναι το όσο το δυνατόν μικρότερο πολιτικό κόστος.

Πιο συγκεκριμένα ο Άδωνις προσπάθησε να «χτίσει» ένα αφήγημα ότι αν η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε παράνομο εύφλεκτο υλικό και γι’ αυτό προκλήθηκε η φωτιά τότε δεν φταίει η κυβέρνηση, ξεχνώντας μάλλον ότι πρώτα συγκρούστηκαν τα δύο τρένα επειδή δεν υπήρχε η τηλεδιοίκηση, επειδή τα τρένα κινούνταν σε μια γραμμή και επειδή τα μέτρα ασφαλείας δεν τηρήθηκαν ούτε στο ελάχιστο.

Οπότε ας ελπίσουμε όλοι ότι ο υπουργός δεν βάζει και τους νεκρούς στη ζυγαριά, αν θα μπορούσαν να είναι λιγότεροι ή περισσότεροι, προκειμένου να δείξει ποιο είναι το ενδεχόμενο που «βολεύει» την κυβέρνηση.

«Αν υποτεθεί Άρη μου ότι αυτό το φοβερό δυστύχημα προεκλήθη λόγω μια έκρηξης ενός τρένου που μετέφερε παράνομο υλικό, αυτό είναι καλό ή κακό για την κυβέρνηση; Καλό.

Τι θα σήμαινε αυτό; Ότι δεν φταίει πια ούτε ο Καραμανλής, ούτε η σύμβαση 717, ούτε τίποτα από αυτά, αλλά η ένταση του δυστυχήματος προήλθε από κάποιους λαθρέμπορους.

Αυτό δεν θα ήταν κατά της κυβερνήσεως στην προκειμένη περίπτωση, αλλά υπέρ της κυβερνήσεως, θα σήμαινε ότι το δυστύχημα προεκλήθη από ένα λαθρέμπορο», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην προσπάθεια του να δει ποιο είναι το καλύτερο σενάριο για την κυβέρνηση.

Μάλιστα δεν κατάφερε να πείσει ούτε τον Άρη Πορτοσάλτε ο οποίος του απάντησε ότι «Παίζεται αυτό το επιχείρημα αν θα πέρναγε στο καφενείο», με τον υπουργό υγείας να επιμένει και να λέει «Ναι αλλά έτσι είναι».

Ειδήσεις σήμερα:

Φαραντούρης: Αποστόμωσε Αυτιά και Μαρκόπουλο στον αέρα του ΣΚΑΪ – Η απάντηση για την Οξφόρδη (video)

Αρκάς: Δημοσίευσε ξανά το σκίτσο με τους γκέι πελαργούς και προκάλεσε αντιδράσεις

Μαρινάκης: Πώς απέκτησε την «Ελευθεροτυπία» – Οι “μνηστήρες” και το επταψήφιο πόσο

Κασσελάκης: «Ας συνοψίσουμε τι έχει συμβεί» – Η αποκαλυπτική ανάρτηση για την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…