Αδωνις, ο βασιλιάς των χαρατσιών

Ο Αδωνις Γεωργιάδης αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του, όταν δηλαδή δε βρίσκεται στα τηλεπαράθυρα, στο να δημιουργεί νέα χαράτσια. Αυτήν…

georgiadis 1

Ο Αδωνις Γεωργιάδης αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του, όταν δηλαδή δε βρίσκεται στα τηλεπαράθυρα, στο να δημιουργεί νέα χαράτσια. Αυτήν τη φορά εμπνεύστηκε «ταρίφα» πέντε ευρώ στους ασφαλισμένους που θα επισκέπτονται το νέο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας, με ισχύ από τις 20 Μαρτίου. Το ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», δηλώνοντας πως το κάνει ώστε να παρέχεται περίθαλψη και στους ανασφάλιστους.

Την ίδια, κι όπως ήταν αναμενόμενο, λίγες ήταν οι αιτήσεις στον νέο φορέα από γιατρούς των πολυϊατρείων. Μόνο οι μισοί, δηλαδή οι 2497, δήλωσαν ότι θέλουν να εργαστούν με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Αυτό σημαίνει ότι μένουν κενές 2.500 θέσεις.

Η ηγεσία του υπουργείου υποστηρίζει ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί καθώς πολλοί γιατροί που έκαναν αίτηση, τώρα ζητούν να ακυρωθεί. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη σε πρώτη φάση θα προσληφθούν επικουρικοί γιατροί και σε δεύτερη φάση θα προκηρυχθούν θέσεις για μόνιμους, ανάλογα με τις ανάγκες, ενώ όσες θέσεις καταργηθούν από το πρωτοβάθμιο δίκτυο θα καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ. Την ίδια ώρα το σφράγισμα των πολυϊατρείων έχει επιβαρύνει το ΕΣΥ που βρισκόταν έτσι κι αλλιώς στο «κόκκινο» καθώς πολλοί ασφαλισμένοι πηγαίνουν εκεί για να συνταγογραφήσουν φάρμακα.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…