ΕΕ

Ε. Εξαρχείων

Αδωνις, ο πλασιέ του ΙΔΕΑ και του παρακράτους

Οσα φέρνει ο φόβος του ΛΑΟ(Σ)πρόβλητου και πανικόβλητου αντιπροέδρου πριν από το πέναλτι

Αδωνης 0

Οι αληθινοί χαρακτήρες φαίνονται στα άκρα. Οταν η πίεση είναι τέτοια που προκαλεί την αφτιασίδωτη αντίδραση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντίδραση του Αδώνιδος (της Δεξιάς το όνειδος, όπως το ‘χουν σκαρώσει κάποιοι ατακαδόροι στιχοπλόκοι) όταν βρέθηκε στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς για το σκάνδαλο Novartis. Στην αρχή είχε απειλήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους πως θα τους συντρίψει και ότι θα τους «λιώσει» διότι είναι σκευωροί και τον συκοφαντούν, ενώ αυτός είναι άμεμπτος με ανέγγιχτη ηθική και δεν έχει λεφτά να φτιάξει ούτε τα φθαρμένα δρύινα πατώματα της οικίας του… 

Στη συνέχεια το προχώρησε και με περισσό θράσος θεώρησε εαυτόν πεμπτουσία του δημοκρατικού πολιτεύματος και απείλησε τους πολιτικούς του αντιπάλους για εσχάτη προδοσία! Διότι, λέει, όταν θα γίνει κυβέρνηση θα ρωτήσει τους ξεκουκουλωμένους πλέον «ψευδομάρτυρες» ποιος τους έβαλε να πουν ψέματα και αν πουν ο Αλέξης, ο Νίκος, ο Παύλος (τυχαία τα ονόματα…) θα ακολουθήσει δίκη για εσχάτη προδοσία(sic) λόγω προσβολής του πολιτεύματος! Δηλαδή θα βάλει τον φίλο του τονMoneyδάκη – που ήταν φίλος του και όταν ήταν κουκουλωμένος και κορόιδευε τους εισαγγελείς, ίσως και σε συνεννόηση μαζί του – να πει ότι τον έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας και έτσι θα καταδικάσει τον πρωθυπουργό σε ισόβια για εσχάτη προδοσία!

Εχει πλάκα ο Αδωνις, ο πλασιέ των νανογιλέκων, του ΙΔΕΑ* και του παρακράτους! Είναι πονηρούλης-πολιτικάντης, αλλά και φοβιτσιάρης ταυτόχρονα, γι’ αυτό δεν αρκέστηκε μόνο στους πολιτικούς του αντιπάλους στο πλαίσιο της «όλα επιτρέπονται» πολιτικής αντιπαράθεσης. Επειδή δεν αντέχει να σκεφτεί ότι μπορεί να βρεθεί στο εδώλιο, με θράσος και ύφος παρακρατικού απείλησε και τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης. Τους είπε χωρίς περιστροφές, πως αν τολμήσουν να τον (κατα)δικάσουν και δεν εφαρμόσουν τους νόμους και το σύνταγμα όπως το εγκρίνει ο ίδιος και η παρέα του, θα έχουν κακά ξεμπερδέματα! Ομως, η Δικαιοσύνη είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος και όποιος την απειλεί και την προσβάλλει (σύμφωνα και με το σκεπτικό του Αδώνιδος) πρέπει να εγκαλείται ο ίδιος για εσχάτη αντιδημοκρατική νοοτροπία!

Γι’ αυτό θα πρέπει ο φάκελος της σχετικής δικογραφίας να εμπλουτιστεί και, εκτός από τη διερεύνηση ευθυνών για το σκάνδαλο Novartis, να συμπεριλάβει και τις απειλές κατά των λειτουργών της Δικαιοσύνης. Οπότε δύσκολα θα αποφύγει τα μπλεξίματα, προς δικαίωση και όλων εκείνων που δεν μασάνε στις αποκρουστικές κακόηχες τσιρίδες του.

Ο σαλτιμπάγκικος ανορθολογισμός

Είναι τέτοιος ο αντι-εισαγγελικός πανικός του Αδώνιδος που έσπευσε να αυτό-αθωωθεί καταφεύγοντας σε επίδειξη «ακροβατικής λογικής».

Στην προσπάθειά του να «διευκολύνει» τους εισαγγελείς να τον αθωώσουν διά της αρχειοθέτησης, είπε το εξής διασκεδαστικό: «Αφού οι ψευδομάρτυρες είπαν ψέματα για τους τέσσερις (Βενιζέλο, Πικραμένο, Λυκουρέντζο, Κουτρουμάνηκαι οι περιπτώσεις τους αρχειοθετήθηκαν, άρα έχουν πει ψέματα και για τους υπόλοιπους, οι περιπτώσεις των οποίων πρέπει επίσης να αρχειοθετηθούν»!

Πραγματικά ξεκαρδιστική η «μέθοδος του άρα» που επικαλέστηκε ο αγλαός αντιπρόεδρος. Θύμισε ένα παράδειγμα με το οποίο οι μαθητές κορόιδευαν το μάθημα της Λογικής στα παλιά εξατάξια γυμνάσια: «Ο χωροφύλακας είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο χωροφύλακας είναι μπουζούκι»! Εδώ που τα λέμε, όργανο είναι και ο Αδωνις και όπως αυτοσυστήθηκε τελευταία, μια κακόηχη ντουντούκα που τσιρίζει την ιδεολογία του ΙΔΕΑ και του παρακράτους.

«Να φύγουν οι κομμουνιστές από την κυβέρνηση»!

Αληθινό παρακράτος, καθώς σε συνέντευξή του στη Web TV του STAR δεν μπόρεσε να αποφύγει να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα:

Το αποκρουστικό προφίλ ενός νέο-ΙΔΕΑτη που ανυπομονεί να επιστρέψει τη χώρα στη μετεμφυλιακή περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και του αντικομμουνισμού. Τάδε έφη ο Αδωνις: «Οταν έχεις κομμουνιστές στην εξουσία οι οποίοι έχουν ξεπουλήσει την Ελλάδα και την ιδεολογία τους για να κρατήσουν την καρέκλα, κάνουν όσα κάνουν, το να συζητάμε αν ο Μητσοτάκης είναι λίγο πιο κεντρώος ή ο Γεωργιάδης λίγο πιο δεξιός, είναι πολυτέλεια που δεν την έχουμε. Μείζων στόχος στη χώρα είναι να πέσουν οι κομμουνιστές».

Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον του Αδώνιδος για το «ξεπούλημα» της Ελλάδας και της αριστερής ιδεολογίας. Εχει σκυλιάσει ο πλασιέ-ηγέτης των νανογιλέκων γιατί υποφέρει από στερητικό σύνδρομο εξουσίας.

Αν, όπως λέει, οι «κομμουνιστές» κάνουν τα πάντα γιατί θέλουν να «κρατήσουν την καρέκλα», αυτός θέλει πάση θυσία να ξαναπάρει την καρέκλα αλλά και την κουτάλα. Κυρίως την κουτάλα, αυτή του λείπει περισσότερο… Γιατί είναι εθισμένος να κάνει πάρτι και να παριστάνει τον κουβαρντά μοιράζοντας επιλεκτικά επιδόματα στα φιλαράκια του (βλπ. ΚΕΕΛΠΝΟ), χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Για να πληρώνουν τα κορόιδα οι εργαζόμενοι το παραμάγαζο του κάθε Αδώνιδος, του κάθε πρόθυμου παραδουλευτή της παρασιτικής ολιγαρχίας, η οποία πτώχευσε την Ελλάδα και υποχρέωσε σε ανέχεια και ταπείνωση εκατομμύρια Ελληνίδες και Ελληνες.

Ομως το πάρτι μάλλον τελείωσε… Και κάθε μέρα που περνάει ο ΛΑΟ(Σ)πρόβλητος αντιπρόεδρος εξακολουθεί να νοιώθει μεγάλη πίεση γι’ αυτό καταφεύγει σε ψυχροπολεμικά κηρύγματα μίσους. Ταυτόχρονα αντιλαμβάνεται ότι μέσα στο τωρινό κόμμα του αρκετοί και κορυφαίοι, τον θεωρούν πολιτικά τοξικό και ετοιμάζονται με την πρώτη ευκαιρία να τον θέσουν στο περιθώριο. Οσο η υπόθεσή του δεν «αρχειοθετείται», τον ζώνουν (στον ύπνο του αλλά και στο… ξύπνο του) δικαστικοί εφιάλτες και τρομάζει στην ιδέα ότι η Δικαιοσύνη θα τον ελέγξει, με ενδεχόμενο το επόμενο επεισόδιο να μην έχει τίτλο «Ο φόβος του Αδώνιδος πριν από το πέναλτι» αλλά «Ο φόβος του Αδώνιδος μπροστά στο εδώλιο».

ΥΓ. Μεγάλη ήταν η αγωνία μας μέχρι να ακουστεί η αντίδραση του ιερατείου του Περισσού για το αντικομμουνιστικό κήρυγμα του Αδώνιδος.

Ευτυχώς οι σύντροφοι επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά, αλλά και ζηλευτή συνέπεια στη σεχταριστική γραμμή «τι Παπάγος, τι Πλαστήρας».

Δεν στόχευσαν μόνο τον Αδωνι αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην αφήσουν κανένα περιθώριο παρεξήγησης…

* ΙΔΕΑ (= Ιερός Δεσμός Ελλήνων Αξιωματικών). Αντικομμουνιστική συνωμοτική οργάνωση δεξιών και φιλοβασιλικών αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, η οποία το 1951 αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να καταλάβει την εξουσία διά των όπλων, ενώ αξιωματικοί που ανήκαν στον ΙΔΕΑ συνέχισαν τη συνωμοτική παρακρατική τους δράση μέχρι και το πραξικόπημα της χούντας των συνταγματαρχών στις 21 Απριλίου 1967.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…