Άδωνης, ο διαχρονικός λάτρης των μνημονίων (video)

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης εξέφρασε για άλλη μια φορά τον θαυμασμό του για τα μνημόνια

4871026

Ενώ η χώρα εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο δεν έχει επίσημα μνημόνιο, ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν φαίνεται ευχαριστημένος με την εξέλιξη αυτή. Γι αυτό και με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να το επαναφέρει στη δημόσια συζήτηση, αναπολώντας τις «ένδοξες» εποχές της διακυβέρνησης Σαμαρά.

Αυτό συνέβη το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, όπου ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εμφανίστηκε να σχολιάσει τις εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ. Όταν η δημοσιογράφος σχολίασε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είχε τη δυνατότητα να προαναγγείλει φοροελεαφρύνσεις από τη ΔΕΘ αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε παραδώσει «καμμένη γη», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έσπευσε να «τα μαζέψει», λέγοντας ότι «δεν μιλήσαμε ποτέ για καμμένη γη».

Αφού λοιπόν επανέλαβε αμέτρητες φορές τη λέξη μνημόνιο, τονίζοντάς την πάντα με ιδιαίτερο στόμφο, για να καταλήξει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέδωσε «καμμένη γη», αλλά «κατάφερε να σταθεροποιήσει τη χώρα» διευκρινίζοντας, βέβαια, το εξής: «όχι ο Τσίπρας αλλά το μνημόνιο».

Μάλιστα, για να εξηγηθεί, ως διαχρονικός υπερασπιστής των μνημονιακών πολιτικών, δεν δίστασε να μας θυμίσει την περίοδο της μνημονιακής διακυβέρνησης Σαμαρά στην οποία περήφανα συμμετείχε. Έσπευσε λοιπόν να κάνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις:

«Το μνημόνιο του Τσίπρα είχε ουσιώδη διαφορά από το μνημόνιο του Σαμαρά. Το μνημόνιο του Σαμαρά έκανε μεταρρυθμίσεις έναντι μειώσεις φόρων. Το μνημόνιο του Τσίπρα έβγαζε έξω τις μεταρρυθμίσεις και αύξανε τους φόρους», είπε χαρακτηριστικά.

Όταν η δημοσιογράφος ανέφερε ότι δεν υπάρχει πια μνημόνιο και πως η χώρα έχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, ο κ. Γεωργιάδης την διόρθωσε: «Εμένα δεν μ’αρέσει να κοροϊδεύω τον κόσμο. Μπορεί να μην έχουμε μνημόνιο, αλλά θα έρθει σε λίγο η τρόικα να μας ελέγξει και είναι οι ίδιοι άνθρωποι. Τι έκανε ο Τσίπρας; Έβγαλε μεταρρυθμίσεις και αύξησε τους φόρους. Τι κάνει ο Μητσοτάκης; Βάζει μεταρρυθμίσεις και μειώνει τους φόρους», είπε όλο νόημα.

 

Γάζα: Το Ισραήλ τινάζει στον αέρα τις συνομιλίες στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός

gaza 1

Γάζα: Το Ισραήλ τινάζει στον αέρα τις συνομιλίες στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός

Χωρίς το Ισραήλ πραγματοποιούνται οι συνομιλίες, στο Κάιρο, για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας μετά…

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τοποθέτηση βόμβας στην Κηφισιά

drastes

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τοποθέτηση βόμβας στην Κηφισιά

Σε βίντεο-ντοκουμέντο από πρόσφατο χτύπημά της οργάνωσης σε σπίτι επιχειρηματία, φαίνεται και το Modus operandi…

Χάλκινος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ο τρομερός Εμμανουήλ Καραλής

ΚΑΡΑΛΗΣ

Χάλκινος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ο τρομερός Εμμανουήλ Καραλής

Ο κορυφαίος Έλληνας επικοντιστής κατάφερε να βρεθεί στους τρεις κορυφαίους του κόσμου με ένα τρομερό…