Άδωνης μαινόμενος κατά νησιωτών και ΣΚΑΪ για την «κυβερνητική επιτυχία στο μεταναστευτικό»

«Η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό έχει επιτυχία» επιμένει ο Άδωνης μετά την τραγωδία στη Μόρια και επιρρίπτει ευθύνες στην τοπική κοινωνία λόγω της μη δημιουργίας κλειστών κέντρων στα νησιά

adonis

Σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ εμφανίστηκε μαινόμενος ο Άδωνης Γεωργιάδης, επαναλαμβάνοντας, σε υψηλούς πάντα τόνους, όσο περισσότερες φορές μπορούσε τη φράση «η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό έχει μεγάλη επιτυχία».

Με τη Μόρια να έχει πλέον καεί ολοσχερώς και ενώ εκατοντάδες άνθρωποι έχουν μείνει μόνοι, χωρίς στέγη, στους τριγύρω δρόμους, χωρίς να προλάβουν καν να πάρουν μαζί τους τα προσωπικά τους αντικείμενα, ο Άδωνης Γεωργιάδης εντόπισε την ιδανική ευκαιρία για να μιλήσει για τις «επιτυχίες» της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα όσα έγιναν στο ΚΥΤ της Μόριας και την επόμενη μέρα στο νησί, δε δίστασε να επιρρίψει τις ευθύνες στην τοπική κοινωνία.

«Αν υπήρχε μια πιο ευμενής διάθεση από την τοπική κοινωνία θα είχαν φτιαχτεί οι κλειστές δομές, και οι άνθρωποι αυτοί θα ήταν σε κλειστές δομές» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, όταν οι δημοσιογράφοι επέμειναν στο ζήτημα των κλειστών δομών και απεύθυναν στον κ. Γεωργιάδη ερωτήσεις σχετικά με την τότε κυβερνητική διαχείριση της κρίσης, άρχισε να φωνάζει ακόμα περισσότερο, θιγμένος που στο κανάλι του Φαλήρου δημοσιογράφοι φτάνουν στο σημείο να επερωτούν τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού απέναντι σε όλους και σε όλα, επιδόθηκε στο παρακάτω παραλήρημα: 

«Αν είχανε πάει τα ΜΑΤ και πλακωνόντουσαν με τους κατοίκους για να φτιάξουμε την κλειστή δομή, θα με ρωτάγατε γιατί δέρνουμε τους κατοίκους; Την ξέρω αυτή τη δουλειά, την έχω κάνει και εγώ. Για να γίνει κλειστή δομή στη Λέσβο, έπρεπε να πέσει ξύλο. Θέλετε να τους δείρουμε; Να πει τώρα ο ΣΚΑΪ ότι θέλουμε να τους δείρουμε. Πείτε το τώρα. Γιατί δεν το λέτε; Πείτε το. Αυτά σε μένα δεν περνάνε. Όχι σε μένα αυτά. Αν έχετε θάρρος, γράψτε από κάτω να πάτε να τους δείρετε. Η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό έχει επιτυχία».

Μάλιστα, σε συνέχεια του επιχειρήματός του, κι αφού κατά τον ίδιο η διαχείριση της κυβέρνησης στο προσφυγικό ήταν επιτυχημένη, τα όποια κακώς κείμενα έπρεπε να τα φορτώσει κάπου. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν οι κάτοικοι ευθύνονται για το ότι δεν έγιναν οι κλειστές δομές, στους ίδιους τόνους, ο Άδωνης Γεωργιάδης είπε πως «Ασφαλώς και φταίνε», μετακυλύοντας, χωρίς ίχνος ντροπής, τις κυβερνητικές ευθύνες στους κατοίκους των νησιών.

Τέλος, πέφτοντας σε μια ακόμη αντίφαση, έσπευσε να «δικαιολογήσει» τους νησιώτες που λίγο νωρίτερα έχρισε υπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση στη Λέσβο, αναφερόμενος στους πρόσφυγες που καταφθάνουν στα νησιά με τη λέξη «πληγή», επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τα βαθιά ανθρωπιστικά του αισθήματα. 

«Δυστυχώς στη Λέσβο και στη Χίο η κατάσταση είναι πολύ έκρυθμη γιατί οι κάτοικοι είναι πάρα πολύ κουρασμένοι μετά από τόσα χρόνια αυτής της πληγής», είπε διαψεύδοντας ξανά τον εαυτό του.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…