Άδωνις για τα «τσιπάκια» στις νέες ταυτότητες: «Αν θέλει κάποιος να παρακολουθήσει, χρειάζεται να βγάλεις ταυτότητα;» (Video)

Τάδε έφη ο γαλάζιος υπουργός, της κυβέρνησης των παρακολουθήσεων. Καθώς και ότι «στο παρελθόν έλεγε και εκείνος τέτοια, αλλά έχει εξελιχθεί».

EK GEORGIADIS
Στις θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν τις ψηφιακές ταυτότητες να φέρουν… τσιπάκια αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας,  Άδωνις Γεωργιάδης, θεωρίες τις οποίες αναπαρήγαγε και ο ίδιος στο παρελθόν.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» όταν αναφέρθηκε στο ζήτημα με τα τσιπακια και τις νέες ταυτότητες που απασχολεί κάποιους πολίτες.

«Κατά το παρελθόν στα νεανικά μου χρόνια έχω πει διάφορα τέτοια και θέλω λίγο να το πω με ειλικρίνεια. Την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν smartphones και δεν ξέραμε πως δουλεύει η τεχνολογία και αναλαμβάνω το δικό μου μερίδιο της ευθύνης. Τι λένε λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι; Ότι δεν θέλουν τις νέες ταυτότητες γιατί θα έχουν τσιπάκια και θα τους παρακολουθούν. Και το ανάγουν σε θρησκευτικό το θέμα», εξηγεί ο υπουργός Εργασίας.

Δεν μπορούμε πάντως να παραβλέψουμε την τραγική ειρωνεία όταν ο γαλάζιος υπουργός, της κυβέρνησης των παρακολουθήσεων, λέει μεταξύ άλλων το εξής: «Ερώτηση: Αν θέλει κάποιος να παρακολουθήσει, χρειάζεται να βγάλεις ταυτότητα;». Σε σημείο να αναρωτιόμαστε, εάν ο υπουργός Εργασίας αυτοτρολάρεται.

Για να συνεχίσει: «Αυτό το κινητό που έχω τώρα, αυτό, έχετε παρατηρήσει ενώ μιλάτε βγαίνουν διαφημίσεις και λένε αυτά που λέγατε;».

Στην ερώτηση αν έχει μετανοήσει απάντησε: «Θα έλεγα ότι έχω εξελιχθεί, στη ζωή πρέπει να καταλαβαίνεις τι γίνεται. Όχι να μένεις κολλημένος. Ξαναλέω, σήμερα έχεις κινητό, σε ακούν. Υπάρχει μια ρύθμιση να κλείσεις το μικρόφωνο για να μην σε ακούν για τις διαφημίσεις. Έχουμε μια οδηγία που συζητάμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να αγοράζουμε τα κινητά με κλειστό το μικρόφωνο. Αν θέλει κάποιος να δει που είσαι, σε βλέπει. Αν ανοίξεις τα social media σου, βλέπει που πηγαίνεις κάθε μέρα. Παιδιά ψυχραιμία. Σας έχω πει εγώ ποτέ ότι θεωρώ τον εαυτό μου τον Πρύτανη των πραγμάτων ή ότι θεωρώ εξυπνάδα στη ζωή να μην μεταβάλεις άποψη αν κάποιος κάνει λάθος;».

Δείτε το βίντεο: