Άδωνις για πρωθυπουργός; Εφιαλτικό, αλλά όχι απίθανο…

Ο Γεωργιάδης έχει ναρκοθετήσει από παντού τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν απομένει παρά η έκρηξη.

ΛΑδωνης

Πριν από εφτά χρόνια ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ένας από τους δυο σολίστες -όπως τους έλεγε- του Γ. Καρατζαφέρη. Ο -αποπεμφθείς από τη ΝΔ-επικεφαλής του κόμματος που ιδρύθηκε για να περιορίσει την ισχύ του Κ. Καραμανλή μετά τις εκλογές του 2007 και εν μέρει το κατάφερε τον εκπαίδευσε, τον στήριξε ως πορτ παρόλ του και τον έβαλε στην κυβέρνηση Παπαδήμου -με τη συγκατάθεση του Γ. Παπανδρέου που λέει τώρα: «Όχι εγώ, κύριε, ο Σαμαράς…»

Αλλά ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος, που έλεγε ο προηγούμενος Μητσοτάκης. Στην πρώτη ευκαιρία ο Άδωνις την έκανε για το μεγάλο μαγαζί, μαζί με τον νεαρό Πλεύρη. Βλακωδώς τους ακολούθησε και ο Μάκης Βορίδης που θεωρούσε ότι είναι «ανώτερός τους» και σε πολλά είναι. Αλλά ο Άδωνις τον άφησε από νωρίς να τρώει τη σκόνη του..

Δίπλα στον Σαμαρά έπιασε παρτίδες με τον φιλόδοξο νεότερο Μητσοτάκη τον οποίο διαπόμπευε ως τότε ως «πορφυρογέννητο». Όπως καθύβριζε και τους Καραμανλήδες. Δέχθηκε με πονηρία να παίξει το ρόλο του λαγού στην εκλογή Μητσοτάκη και ανταμείφθηκε με την αντιπροεδρία – καθ’ υπόδειξη Σαμαρά. Αν ο Κυριάκος πίστευε ότι, όπως έλεγε, θα του κλείσει τις τρύπες προς την Ακροδεξιά βρέθηκε νυχτωμένος. Το αντίθετο έγινε.

Ο Γεωργιάδης δεν είχε διάθεση να παίξει το ρόλο του ως εξαπτέρυγο σε κάποιον που γεννήθηκε με χρυσά κουτάλια. Ευφυέστατος, υπερκινητικός, ασύδοτος και ασυγκράτητος, στρεψοδίκης και πατριδοκάπηλος, ασυνάρτητος, αλλά προ παντός επαγγελματίας, διαμόρφωσε το δικό του προφίλ , αρχίζοντας από τις … σέλφι με τους νεοδημοκράτες. Όλοι πλέον έχουν «φωτογραφία με τον Άδωνι». Και τώρα που όλοι οι Δεξιοί ικανοποιήθηκαν φωτογραφίζεται με Διαμαντοπούλες και δείχνει τα εύσημα από τον Βενιζέλο.

Πολύ σύντομα άρχισε να διακινείται στη ΝΔ ότι « πραγματικός αρχηγός είναι ο Άδωνις». Αξιοποίησε μέχρι και την εμπλοκή στην έρευνα για την Νοβάρτις για κάνει τον Μητσοτάκη δικηγόρο του και μετά τη σταβοκλοτσιά του στο Μακεδονικό ουδείς μπορεί να του αμφισβητήσει τη πρωτοκαθεδρία. Ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ δεν διανοείται ότι θα χρησιμοποιήσει τον όρο «Βόρεια Μακεδονία» αν δεν το εγκρίνει ο αντιπρόεδρος που είναι σαφής: Σκόπια και πολύ τους είναι.

Ο Γεωργιάδης μαζεύει τον πολύ κόσμο, βγάζει τη γραμμή, δίνει τις μάχες και τώρα φτιάχνει και τα ψηφοδέλτια. Κανείς δεν μπορεί να τον συγκρατήσει. Πολιτικά τέκνα το Καραμανλή εξευτελίζονται ελπίζοντας στην εύνοια του για να βγουν βουλευτές ή τραγουδούν καθ’ υπόδειξή του στις συγκεντρώσεις του το «Μακεδονία Ξακουστή». Αν δεν μιλήσει ο Άδωνις ο Μητσοτάκης δεν παίρνει θέση γιατί κάποιες φορές που το έκανε χωρίς να τον ρωτήσει αναγκάσθηκε να καταπιεί τη γλώσσα του.

Ο Άδωνις ορκίζεται ότι σκοπός της ζωής του  εκτός από το να βάλει φυλακή τον Πολάκη- είναι να κάνει τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Αλλά τον έχει ναρκοθετήσει από παντού. Δεν απομένει παρά η έκρηξη.

Όσοι την τοποθετούν στο βράδυ των ευρωεκλογών μάλλον δικαιώνονται από μια αμφίσημη δήλωση του, περί της διαφοράς των 3,5 μονάδων που θα… αναγνωρίσει ο ίδιος στις ευρωεκλογές -με τη ΝΔ πρώτη εννοείται.

Η δήλωση είναι διατυπωμένη έτσι ώστε να διαβάζεται καρκινικά. Μπορεί να ισχυριστεί ότι με μεγαλύτερη διαφορά η κυβέρνηση δεν στέκεται. Αλλά μπορεί και να διαβαστεί ότι με μικρότερη διαφορά δεν στέκεται ο Μητσοτάκης.

Σ’ αυτή την περίπτωση βέβαια δεν θα είναι μόνος στην επανάληψη της υπόδειξης «παραιτηθείτε, κύριε πρόεδρε». Ο Σαμαράς θέλει να επιστρέψει για να δικαιωθεί και οι Καραμανλικοί καταλαβαίνουν ότι θα σαπίζουν αν δεν κάνουν κάτι.

Μπορεί να είναι κι αυτό να είναι υπέρ του. Σε μια αναμέτρηση και με τις δυο πλευρές -που δεν αποκαλείται να γίνουν τρεις με την εισπήδηση Βενιζέλου- μπορεί να πάρει κεφάλι και να γίνει πρόεδρος. Εδώ έγινε ο Κυριάκος που ξεκινούσε από το τίποτε, αν όχι εν μέσω μειδιαμάτων. Γιατί όχι ο Γεωργιάδης που τον αντιμετωπίζει αφ’ υψηλού και με το πνεύμα που αντιμετώπιζε τον Γ. Παπανδρέου ο Βενιζέλος: να ασκήσει το κληρονομικό του δικαίωμα να τελειώνουμε…

Από εκεί και πέρα όλα μπορούν να συμβούν. Ο Άδωνις ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γκαζώσει για την πρωθυπουργία με μεθόδους στις οποίες είναι άπαιχτος. Και μπορεί να φτάσει μέχρι Πρωθυπουργός;

Γιατί όχι. Τα είχε προβλέψει αυτά ο αείμνηστος Τάσος Σεχιώτης με δυο αποφθέγματα. » Αντέχει ετούτος ο παλιότοπος»και «Δεν ανήλθαμε εμείς στα αξιώματα, τα αξιώματα κατέβηκαν ως εμάς».

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…