Άδωνης Γεωργιάδης: Κυνισμός, γλώσσα λανθάνουσα, κρίση ειλικρίνειας ή συνήγορος επί το έργον;

Tο έξυπνο πουλί από τις δηλώσεις του πιάνεται

ek adont

Πριν από όλα η, γνωστή πλέον, έρευνα της ελβετικής τηλεόρασης για το σκάνδαλο Νοβάρτις -στη χώρα της εταιρείας μιλούν για σκάνδαλο και όχι για «σκευωρία- αποτελεί χαστούκι για τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Δυο χρόνια τώρα κανένα ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι δεν σκέφθηκε να κάνει μια αντίστοιχη έρευνα. Αντίθετα κατά κανόνα η ελληνική τηλεόραση -και τα περισσότερα από τα ΜΜΕ- συντάσσεται με τους όσους ερευνήθηκαν, ή ερευνώνται ακόμη, από τη Δικαιοσύνη.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο δείχνει να ενδιαφέρεται όχι για την αλήθεια, όπως οι Ελβετοί δημοσιογράφοι, αλλά για τη συγκάλυψή της.

Σ’ αυτή την έρευνα από την Ελβετία ανάμεσα στα πολλά και σε πολλούς, ο Άδωνις Γεωργιάδης ερωτάται για τα φάρμακα της εταιρίας που μπήκαν στην αγορά με την υπογραφή του. Και μεταξύ άλλων λέει:

«Πρέπει να καταλάβετε πως εταιρείες όπως η Novartis δίνουν χρήματα σε γιατρούς, πολιτικούς και δεν ξέρω ποιους άλλους, αλλά την ίδια στιγμή σώζουν ζωές».

Πάλι καλά που δεν κατέληξε: «Χαλάλι τους».

Είναι μια δήλωση που αποπνέει κυνισμό ή του ξέφυγε σε μια στιγμή ειλικρίνειας. Αλλά μόνο ως συνηγορία προς την εταιρία -την οποία κατά τα λοιπά μήνυσε επειδή δεν… δηλώνει ότι δεν τον δωροδόκησε -μπορεί να εκληφθεί.

Όταν έγινε γνωστή και κορυφώθηκε ο θόρυβος άρχισε να μασάει τα λόγια του. Στο πρώτο «τουίτ» μίλησε για «αλλοίωση» και είπε πως θα σκεφθεί αν σηκώνει αγωγή. Στο δεύτερο τα έκανε χειρότερα:

«Εδώ η ακριβής απομαγνητοφώνηση των όσων πράγματι είπα εγώ στην ελβετική τηλεόραση, από τα οποία κάποιοι αποφάσισαν να απομονώσουν μία φράση για να δημιουργήσουν εντυπώσεις».αδωνις. jpg

Μόνο που στο κείμενο κείμενο, που έδωσε ο ίδιος, δεν υπάρχει καμία παραπληροφόρηση, αφού λέει καθαρά:

«Δεν ήταν απόφαση δωροδοκίας, αλλά μια καλή απόφαση που έσωσε ζωές. Και θα πρέπει να καταλάβετε ότι εταιρείες όπως η Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε πολιτικούς ή γιατρούς, όμως σώζουν ανθρώπινες ζωές».

Παρόλα αυτά επιμένει:

«Δεν είπα ότι έδινε λεφτά η Novartis. Είπα ότι οι πολιτικοί είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε αποφάσεις, λαμβάνοντας υπόψη μας και το ενδεχόμενο κάποιες εταιρείες να είναι περισσότερο ή λιγότερο διεφθαρμένες».

Μια ματιά στο κείμενο όμως αρκεί για να φανεί τι ακριβώς είπε.

Είναι φανερό ότι ο Γεωργιάδης -για τον οποίο η έρευνα συνεχίζεται από την ελληνική Δικαιοσύνη- έχει φτάσει σε σημείο ώστε ό,τι λέει να απολήγει σε βάρος του. Και αν υπάρχει παραπληροφόρηση, αυτή εντοπίζεται σε αυτά που λέει.adon

Π.χ. στη συγκεκριμένη περίπτωση παραβλέπει ότι το θέμα δεν είναι αν τα φάρμακα της Νοβάρτις «σώζουν ζωές». Είναι ότι ενώ μπορούσαν να τις «σώσουν» π.χ. με δέκα ευρώ, τις «έσωζαν» με εκατό. Και αν κάποιοι δωροδοκήθηκαν γι’ αυτό. Αυτό ερευνά η εισαγγελία, όχι τη χημική σύσταση των φαρμάκων.

Στην σύγχυση του ο Άδωνις βγάζει εμμέσως λάδι και τους γιατρούς που έπαιρναν μίζα από την εταιρία για να συνταγογραφούν και τα «σωτήρια» φάρμακά της. Έκαναν ότι και ο ίδιος « έσωζαν ζωές». Οπότε δεν υπάρχει σκάνδαλο ούτε για τους συγκεκριμένους γιατρούς. Πρέπει να είναι «υπερήφανοι», όπως δηλώνει και ο ίδιος για τον εαυτό του.

Με τον ίδιο τρόπο προσπαθεί να βγάλει λάδι και τον Μανιαδάκη:

«Ήταν ένας βοηθός μου έμπιστος και η επαφή μου με την τρόικα. Εάν ο Μανιαδάκης είναι διεφθαρμένος σημαίνει ότι και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι διεφθαρμένοι».

Απίστευτη δήλωση…

Δεδομένου ότι την έκανε ένα χρόνο πριν και έκτοτε μάθαμε πολλά για τον Μανιαδάκη- ο ίδιος πότε τον έλεγε αναξιόπιστο και πότε ακέραιο άνθρωπο -και πότε … άνθρωπο της τρόικας- είναι προφανές ότι ο πανέξυπνος Άδωνις άρχισε πλέον να παγιδεύεται στα πολλά που έχει πει ως τώρα.

Καλά ξεμπερδέματα…

ΥΓ. <<Αλλιώς παίζεται το παιχνίδι στην πολιτική με αντιπάλους γελοία υποκείμενα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ >, ειπε ο Αδωνις μετά το ξεμπρόστιασμα απο Ελβετια. Αν εχει κάτι η κανονικότητα είναι ο πολιτικός πολιτισμός.

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

6200549

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του…

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

6200552

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, όπως το ανακοίνωσε ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Χύτας.