Άδωνις: Έκρηξη αγάπης για Πλεύρη – «Τον πιστεύω και σήμερα είμαι υπερήφανος»

ο Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε να αναδείξει τη φιλία και την «αγάπη» του προς τον Πλεύρη μέσω Twitter, δηλώνοντας ότι «όπως όλοι γνωρίζετε ο @thanosplevris είναι αδελφός μου»

Adonis pleyris

Σε μια σειρά δηλώσεων που προκαλεί σοβαρές ανησυχίες για το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε να υπερασπιστεί δημόσια τον φίλο και πολιτικό του σύμμαχο, Θάνο Πλεύρη, μετά τις έντονες επικρίσεις της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ για τους Υπερασπιστές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαίρης Λόλορ.

Η Λόλορ είχε εκφράσει την ενόχλησή της για τις απειλητικές δηλώσεις Πλεύρη, ότι θα πραγματοποιήσει διαχειριστικό έλεγχο σε ΜΚΟ «ως άμεσα αντίποινα στο έργο τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων».

Όπως τόνισε, «το υπουργείο θα έπρεπε να στηρίζει τους υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όχι να τους στοχοποιεί με αυθαίρετες παρεμβάσεις και περιορισμούς».

Αντί όμως να υπάρξει έστω μια στοιχειώδης αυτοκριτική, ο Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε να αναδείξει τη φιλία και την «αγάπη» του προς τον Πλεύρη μέσω Twitter, δηλώνοντας ότι «όπως όλοι γνωρίζετε ο @thanosplevris είναι αδελφός μου. Τον αγαπώ και τον υποστηρίζω και τον πιστεύω. Αλλά σήμερα είμαι Υπερήφανος!».

Στην ίδια ανάρτηση, ο υπουργός Ανάπτυξης δεν περιορίστηκε στην προσωπική υπεράσπιση, αλλά κατέληξε σε μια ανοιχτή επίθεση προς όσους υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Η κυρία αυτή και όλο οι αντίστοιχοι της θα πρέπει να καταλάβουν επιτέλους που η λαθρομετανάστευση είναι τεράστια παγκόσμια εγκληματική επιχείρηση και ότι οι Ευρωπαϊκοί λαοί θέλουν αυτό πλέον να σταματήσει.

Οι ψευτοανθρωπισμοί τους δεν μας αφορούν έχουν και οι λαοί δικαιώματα όχι μόνον οι ΜΚΟ. Η τυραννία τους έχει λάβει τέλος και ο αυστηρός έλεγχος πρέπει να γίνει πάραυτα. Εύγε Θάνο!»

Στιγμιότυπο οθόνης 2025 08 22 161542

Η ανάρτηση αυτή, πέρα από την προσωπική δήλωση «αγάπης» και υπεράσπισης, αναδεικνύει μια βαθιά ανησυχητική αντίληψη για τη δημόσια διακυβέρνηση και τον σεβασμό στους θεσμούς. Ο έλεγχος ΜΚΟ δεν παρουσιάζεται ως μέτρο διαφάνειας ή λογοδοσίας, αλλά ως εκδικητική ενέργεια κατά όσων υπερασπίζονται ανθρώπινες ζωές.

Η δημόσια υπεράσπιση του Πλεύρη από τον Γεωργιάδη, με τόση ένταση και ενθουσιασμό, φανερώνει μια πολιτική κουλτούρα όπου οι αυθαίρετες και εκδικητικές ενέργειες θεωρούνται αποδεκτές όταν σχετίζονται με προσωπικές σχέσεις ή πολιτικές φιλίες.

Παράλληλα, η διεθνής κοινότητα και οι οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων εμφανίζονται σαν «ενοχλητικοί παρατηρητές» που πρέπει να συμμορφωθούν ή να αποδεχτούν τη νοοτροπία αυτή.

Στην πράξη, η στάση αυτή στέλνει ένα σαφές μήνυμα. Η κριτική προς κυβερνητικές πολιτικές και η υπεράσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων αντιμετωπίζονται σαν προσωπική επίθεση.

Ταυτόχρονα, η «πολιτική αφοσίωση» προς φίλους και συμμάχους τοποθετείται πάνω από κάθε θεσμική υποχρέωση, δημιουργώντας μια επικίνδυνη παρακαταθήκη για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και την ανεξαρτησία των ελεγκτικών μηχανισμών.

Διαβάστε επίσης:

Μύκονος: Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Νίκαιας απάντησαν στον Άδωνι για το τροχαίο του Tom Greenwood

Τσίπρας: Η δήλωση για «επιστροφή» στην πολιτική και το σχόλιο του δημάρχου Σπετσών

Νέα γυναικοκτονία στον Βόλο: Άνδρας δολοφόνησε τη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Ένας θάνατος και δύο τραγικές επισημάνσεις

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Βοιωτία: Φρένο στις ΑΠΕ ζητούν κάτοικοι και συλλογικότητες – Συνέλευση στην Αλίαρτο

ανεμογενητριες

Βοιωτία: Φρένο στις ΑΠΕ ζητούν κάτοικοι και συλλογικότητες – Συνέλευση στην Αλίαρτο

Σε συνέλευση καλούν συλλογικότητες, την Κυριακή 8/2 στην Αλίαρτο, καταγγέλλοντας ότι τα ο νομός έχει…

Ξυλοδαρμοί και καφρίλες της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΘ: Βασανισμοί ατόμων που στήριξαν συναυλία αλληλεγγύης (video)

Screenshot 2026 02 07 215022

Ξυλοδαρμοί και καφρίλες της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΘ: Βασανισμοί ατόμων που στήριξαν συναυλία αλληλεγγύης (video)

Σοκαριστικές καταγγελίες για άμετρη αστυνομική βία στα «τυφλά» από αστυνομικούς των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ…

Οι Προτάσεις μας

Τέλος διαφήμιση της σοκολάτας ΙΟΝ μετά από καταγγελία καταναλώτριας – Το σποτ που προκάλεσε τις αντιδράσεις

break diafimisi

Τέλος διαφήμιση της σοκολάτας ΙΟΝ μετά από καταγγελία καταναλώτριας – Το σποτ που προκάλεσε τις αντιδράσεις

Η διαφήμιση της γνωστής σοκολάτας αποσύρθηκε παρότι συγκέντρωσε χιλιάδες προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Κρήτη: Εξελίξεις στην υπόθεση του αγνοούμενου γιατρού – Εντοπίστηκε ενεργός στα social media

Giatros exafanisi Kriti

Κρήτη: Εξελίξεις στην υπόθεση του αγνοούμενου γιατρού – Εντοπίστηκε ενεργός στα social media

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του Αλέξιου Τσικόπουλου, του 33χρονου…

Εξαφάνιση Λόρας: Στη Γερμανία ο πατέρας της – Μαρτυρία στη Στουτγκάρδη αλλάζει τα δεδομένα

Lora f

Εξαφάνιση Λόρας: Στη Γερμανία ο πατέρας της – Μαρτυρία στη Στουτγκάρδη αλλάζει τα δεδομένα

Οι αποκαλύψεις από το «Τούνελ», οι έρευνες σε Αθήνα και Γερμανία και η ανησυχία της…

Το απίστευτο ποσό που πουλήθηκε σκίτσο του Μιχαήλ Άγγελου – Έφτασε τα 27,2 εκατομμύρια δολάρια

michail

Το απίστευτο ποσό που πουλήθηκε σκίτσο του Μιχαήλ Άγγελου – Έφτασε τα 27,2 εκατομμύρια δολάρια

Το σκίτσο κληρονόμησε ο σημερινός ιδιοκτήτης από τη γιαγιά του και όπως είπε πέρασε από…

Σχετικά με ΘΕΜΑΤΑ

6 Φεβρουαρίου: Διεθνής Ημέρα Μηδενικής Ανοχής στον Ακρωτηριασμό των Γυναικείων Γεννητικών Οργάνων

fgm_kleitoridektomi_diamartyria

6 Φεβρουαρίου: Διεθνής Ημέρα Μηδενικής Ανοχής στον Ακρωτηριασμό των Γυναικείων Γεννητικών Οργάνων

Βασικό αίτημα της Διεθνούς Ημέρας αποτελεί η διακοπή του βάναυσου ακρωτηριασμού των γυναικείων οργάνων, είτε…

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ιστορία, πότε τιμάται και μηνύματα για το σήμερα

karkinos_ribbon_xeria

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ιστορία, πότε τιμάται και μηνύματα για το σήμερα

Πληθώρα εκδηλώσεων και δράσεων πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, με σκοπό την προώθηση των μηνυμάτων της Παγκόσμιας…