Άδωνις Χρυσοχοΐδης: Παράσταση

Αυτό που ζούμε τώρα είναι η πρώτη πράξη μιας κακοπαιγμένης παράστασης ισορροπιών, εντός και εκτός κυβέρνησης, με τίτλο : «Άδωνις Χρυσοχοΐδης»

ADONIS XRYSOXOIDIS

Γρίφος – και κρατείστε την αναπνοή σας: αντικατέστησε τον υπουργό Προστασιας του Πολίτη, κατ’ απαίτηση μεγάλης ΠΑΕ, με τον εκδιωχθέντα προ διετίας και εκλεκτό άλλης ΠΑΕ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που δεν ήθελε η Αγαπηδάκη στο υπουργείο της , ώστε να πάρει ο Γεωργιάδης το χαρτοφυλάκιο με τους δαίμονες της Νοβάρτις και να απαλλαγεί ο Πιερρακάκης από την Δόμνα, που ως υπουργός πλέον θα κάνει θραύση στα μεσημεριανάδικα και τα λάιτ περιοδικά συνοικιακών κουτσομπολιών;

Κάπως έτσι. Αλλωστε με τη σημερινή κυβέρνηση, δεν ήξερες ποιος κάνει κουμάντο στα υπουργεία: ο υπουργός, ή κάποιος από τους υφισταμένους του, της λοιπής «πολιτικής ηγεσίας». Είναι θέμα εγγύτητας με την οικογένεια.

Π.χ. στο υπουργείο Εξωτερικών, αφεντικό είναι η υπερυφυπουργός Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και όχι ο δεξιοτέχνης των υποκλίσεων υπουργός Γ. Γεραπετρίτης.

Στο υπουργείο Οικονομικών, ο Παπαθανάσης κατισχύει του Χατζηδάκη- γνωστού και ως «στόχος 5046c »- ενώ αμφότεροι είναι υποδεέστεροι του οικονομικού συμβούλου Αλεξ Πατέλη – πιο ισχυρού και από τον υπο-πρωθυπουργό Βορίδη, σε κάποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Ομοίως στο υπουργείο ΄Αμυνας ο στρατηγός Φλώρος- «στόχος 519c» -μετράει περισσότερο από τον υπουργό Δένδια.

Σε κυβέρνηση με αυτά τα χαρακτηριστικά η εσωτερική κατάρρευση είναι εγγενής ιδιότητα.

Η ίδια οδηγεί σε αδιέξοδο τις πολιτικές της. Ο Γιάννης Οικονόμου που σταδιοδρόμησε ως «ομιλούσα κεφαλή», ανατίναξε τον Αθλητισμό και μετά τη Δημόσια Τάξη – και τώρα βλέπει τη σκόνη του του Σταικούρα στη Λαμία.

Ο -μη- ανασχηματισμός Μητσοτάκη είναι πρωτίστως υπόθεση Χρυσοχοΐδη-Γεωργιάδη.

Το ιμπέριουμ Ειρήνης Αγαπηδάκη – που από τρολ εγκαταστάθηκε, δια του θρυλικού Δοξιάδη, στο κέντρο του Νεομητσοτακισμού – κατάπιε τον πρώτο, που αποσύρθηκε στην Κατεχάκη, ως « επιτυχημένος»- με ρεπερτόριο του εξαντλείται στον μύθο εξάρθρωσης της 17Ν που ηταν θέμα τύχης: προέκυψε από τη βόμβα που έσκασε στα χέρια του Ξηρού.

Εμβαπτισμένος πλέον στην κολυμβήθρα των ψηφοφόρων της Δεξιάς, με την απομάκρυνσή του δείχνει ότι ο ρόλος του « αναμορφωτή του ΕΣΥ» – ως «προσωπικό στοίχημα » του Μητσοτάκη- ηταν μπαλαμούτι.

Μια χαρά μπορεί να αποδιαλύσει τη δημόσια Υγεια και ενας από τους σολίστες του Γ. Καρατζαφέρη, με προϋπηρεσία στο σφράγισμα νοσοκομείων.

Ο Αδωνις επιστρέφει στο υπουργείο Υγείας με τον δικό του μύθο: αθωώθηκε στο σκάνδαλο Νοβάρτις, παρ ότι με δικαστικούς όρους, ουδέποτε «αθωώθηκε», γιατί ουδέποτε ειχε κατηγορηθει .

Υπήρξε απλώς μαζί με άλλους αντικείμενο νόμιμης έρευνας από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, για δωροληψία – ύστερα από επώνυμες καταγγελίες μαρτύρων , που είχε θέσει υπο προστασία η Πολιτεία.

Πώς ακριβώς έδειξαν τον σεβασμό τους στη Δικαιοσύνη ο ιδιος, η ΝΔ και τα φιλικά τους ΜΜΕ είναι, γνωστό και να μην μας ξαναπροκύψει.

Αυτό που ζούμε τώρα είναι η πρώτη πράξη μιας κακοπαιγμένης παράστασης ισορροπιών , εντός και εκτός κυβέρνησης, με τίτλο : «Αδωνης Χρυσοχοΐδης»

Περιμένουμε τη συνέχεια…

Πηγή: Ieidiseis

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…