Άδικος ο φόρος στα ακίνητα λέει το 73%

Ως άδικο , χαρακτηρίζει το 73% των πολιτών, τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) , σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kapa…

akinita 1

Ως άδικο , χαρακτηρίζει το 73% των πολιτών, τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) , σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kapa Research που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΠΟΜΙΔΑ.

Πίο αναλυτικά σύμφωνα με την έρευνα:

-Διπλασιάστηκαν σε μια χρονιά οι φόροι, έκτακτες εισφορές κλπ. ως ποσοστό επί του εισοδήματος των ιδιοκτητών από ακίνητα. Συγκεκριμένα, από 22 % που ήταν σύμφωνα με την περσινή έρευνα, εφέτος διαμορφώνονται στο 43,3% του εισοδήματος. Επιπλέον, ένας στους δύο ιδιοκτήτες δηλώνει ότι δεν έχει πλέον εισοδήματα από ακίνητα και πληρώνει μόνο φόρους.

-Οι δείκτες ασφυξίας της μισθωτικής αγοράς που αφορούν τις καθυστερήσεις ή τη μη πληρωμή ενοικίων, τις μειώσεις των μισθωμάτων κλπ. παρουσιάζουν σταθερή επιδείνωση.

-Σε υψηλά επίπεδα (38%) παραμένει το ποσοστό των ιδιοκτητών που δηλώνουν ότι δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις φορολογικές υποχρεώσεις της νέας χρονιάς.

-Περίπου ένας στους δέκα ιδιοκτήτες έχει προχωρήσει σε ρύθμιση για την πληρωμή των ΦΑΠ 2011, 2012 και 2013 (που βεβαιώθηκαν μαζικά την περασμένη χρονιά από το υπουργείο Οικονομικών).

-Αυξήθηκε από 35 σε 43% το ποσοστό των ιδιοκτητών που θεωρούν ότι η πραγματική αξία της περιουσίας τους είναι χαμηλότερη από την αντικειμενική.

-Σχεδόν οι μισοί ιδιοκτήτες (45%) δηλώνουν ότι σε περίπτωση που καταργηθεί η δυνατότητα εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο θα επιχειρήσουν να απαλλαγούν το συντομότερο από τον ενοικιαστή, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν για ανύπαρκτο εισόδημα.

-Τέσσερις στους δέκα θα εκχωρούσαν, αν είχαν τη δυνατότητα, ακίνητα στο Δημόσιο στην αντικειμενική τους αξία για την πληρωμή τρεχουσών και μελλοντικών υποχρεώσεων.

-Η μεγάλη πλειοψηφία (65%) θεωρούν πως το γεγονός ότι από τον νέο φόρο (ΕΝΦΙΑ) εξαιρέθηκαν τα αγροτικά ακίνητα και επιβαρύνθηκαν περισσότερο οι αστικές περιουσίες είναι λάθος.

-Ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό (80 %) θεωρούν λάθος το γεγονός ότι τα ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται, δεν αποφέρουν έσοδα ή είναι μη ηλεκτροδοτούμενα δεν έχουν κάποια έκπτωση φόρου.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…