Ο υγρός στίβος της Θεσσαλονίκης διανύει τις χειρότερες του ημέρες, και αυτό διότι προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις γονέων, αθλητών, προπονητών και εργαζομένων από το ξαφνικό κλείσιμο στις 28 Φλεβάρη του Εθνικού Κολυμβητηρίου Θεσσαλονίκης το οποίο διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε οικοδομή άδεια.
Το κολυμβητήριο όπως ξαφνικά… διαπίστωσαν πως δεν έχει την απαιτούμενη οικοδομική άδεια και έτσι, μέχρι να ανανεωθεί, οι αθλητές δεν μπορούν να προπονηθούν εκεί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το voria.gr
Έτσι όλος ο «όγκος» του υγρού στίβου της Θεσσαλονίκης έχει μεταφερθεί στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο με αποτέλεσμα οι συνθήκες να είναι ασφυκτικές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως το έχουν οι αθλητές των καταδύσεων, καθώς δεν υπάρχει κανένα κολυμβητήριο, που να πληρεί τις προϋποθέσεις για καταδύσεις και έτσι, αθλητές, που είναι και μέλη της εθνικής ομάδας, αναγκάζονται να ταξιδεύουν τα Σαββατοκύριακα στον… Βόλο (προφανώς με δικά τους έξοδα) για να μπορέσουν να κάνουν την προπόνηση τους. Αλλά και εκεί διεξάγονται αγώνες, οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο να μην υπάρχει διαθέσιμος χώρος και χρόνος.
Οπότε με αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να υπάρξει κανένας προπονητικός σχεδιασμός για πάνω από 40 αθλητές.
εκπρόσωποι γονέων, γυμναστών αλλά και εργαζομένων στα ΕΑΚ Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο συμβολικής διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν συναντήθηκαν με την πρόεδρο των ΕΑΚ Δήμητρα Γιάννιου όπου ζήτησαν να ενημερωθούν για το πότε θα ανοίξει το Εθνικό Κολυμβητήριο και να της θέσουν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί.

Ο Γιάννης Καραμπίνος, γονέας που το παιδί του πήγαινε στο Εθνικό Κολυμβητήριο από το 2019, ανέφερε πως τα προβλήματα υποδομών που είχε το εθνικό κολυμβητήριο ήταν ουκ ολίγα, με τους γονείς να είναι έτσι και αλλιώς αγανακτισμένοι. Ξαφνικά, όπως είπε, ενημερώθηκαν ότι έκλεισε, με άγνωστο τον χρόνο για το πότε θα ανοίξει ξανά. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το ξαφνικό λουκέτο ήταν προκλητικό για τους γονείς λέγοντας πως τώρα τα παιδιά συνωστίζονται στις πισίνες του Ποσειδωνίου και της Νεάπολης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους αλλά και τη γενικότερη επιβάρυνση των εργαζομένων.
«Οι γονείς, οι ομάδες, οι προπονητές έχουμε ως στόχο και να αναβαθμιστεί ο κολυμβητικός αθλητισμός στη Θεσσαλονίκη που είναι στα τάρταρα και να διεκδικήσουμε καλύτερες υποδομές που το έχουμε ανάγκη και είναι και δικαίωμα» τόνισε ο ίδιος.
Διαβάστε επίσης:
Συνεχίζεται το χάος στο σιδηροδρομικό δίκτυο: Βύθιση σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας – Θεσσαλονίκης
Οργή εργαζομένων κατά Άδωνη για την φωτιά στο Γ.Κ. Νοσοκομείο Νίκαιας: «Είχαμε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο φωτιάς, δεν άκουσε τις καταγγελίες μας ο υπουργός»
Λαζόπουλος για Βασίλη Καλογήρου: «Αυτό το παιδί δολοφονήθηκε, δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα»