Αδιανόητη δήλωση Θεοχάρη στη Βουλή: «Να πάει στην Τουρκία ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει πολιτική καριέρα»

«Είστε μομφή για τη Δημοκρατία και τον ελληνικό λαό»

4452457

Σε μία απερίφραστη προτροπή προχώρησε ο πρώην υπουργός Τουρισμού και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης, συνιστώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση να «μετακομίσει» στην Τουρκία. Μάλιστα, παρά την έντονη αντίδραση του Γιάννη Ραγκούση, ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού -που ήταν έτοιμος να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά τον εμπόδισε η προσχώρησή του στη ΝΔ- δεν ζήτησε συγγνώμη και δεν αιτήθηκε να απαλειφθεί από τα πρακτικά η επίμαχη φράση.

Απαντώντας στην κριτική του Κώστα Ζαχαριάδη από το βήμα της Βουλής, ο Χ. Θεοχάρης αντέτεινε: «Ο ελληνικός λαός ετοιμάζεται να σας βάλει στην τρίτη θέση. Αν όμως δεν σας κάνει ο ελληνικός λαός, δεν του κάνετε δέκα. Και να είστε σίγουροι ότι θα το πει αυτό». Τότε, ο πρώην υπουργός έκρινε σκόπιμο να συνδέσει την τρέχουσα συγκυρία με το 2015 και δη απευθυνόμενος σε εκπροσώπους του κόμματος, το οποίο έβαλε τέλος στη μνημονιακή επιτροπεία.

«Τα δεδομένα δεν είναι δεδομένα του 2015» είπε εισαγωγικά και πρόσθεσε το εξής απερίγραπτο σχόλιο: «Κι αν εσείς δεν θέλετε να αλλάξετε τη ρητορική σας και να την κρατήσετε όπως το 2015, ίσως καλύτερα να πάτε στην Τουρκία που τα οικονομικά σύννεφα μαζεύονται και μπορεί να έχει και κάνα μνημόνιο και εκεί να κάνετε μία καλύτερη πολιτική καριέρα. Εδώ, όμως, θα έχετε απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού».

«Είστε μομφή για τη Δημοκρατία και τον ελληνικό λαό»

Αμέσως τον λόγο ζήτησε και πήρε από τον προεδρεύοντα ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος κάλεσε τον βουλευτή της ΝΔ να ανακαλέσει. «Κύριε Θεοχάρη τώρα ειλικρινά τι να πει κανείς… Λέτε στην αξιωματική αντιπολίτευση εν έτει 2022 να πάει στην Τουρκία; Διορθώστε το, διαγράψτε το από τα πρακτικά» τόνισε και συμπλήρωσε σε σχέση με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση:

«Αυτό που η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν θέλει με τίποτα να καταλάβει -αλλά όσο περνάει ο καιρός θα το καταλάβει- είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ίδια μορφή για τις αξίες και τις αρχές της ελληνικής Πολιτείας. Είσαστε μομφή για την αξιοκρατία στη χώρα, είσαστε μομφή για τη διαφάνεια στη χώρα. Τελικά, είσαστε μομφή για την ίδια τη Δημοκρατία. Ο τρόπος που κυβερνάτε, ο τρόπος που πολιτεύεστε, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζετε τα προβλήματα του ελληνικού λαού. Και καταλήγετε τελικά να είστε μομφή και για τον ίδιο τον ελληνικό λαό».

Μετά την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χ. Θεοχάρης δεν ζήτησε εκ νέου τον λόγο για να ανασκευάσει ή έστω να υπερασπιστεί την κυβέρνηση μετά τις κατηγορίες που εξακόντισε ο κ. Ραγκούσης.

Πηγή: documentonews.gr

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…