Αδιανόητη δήλωση Ανδρέα Νικολακόπουλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ζητά παραίτηση υπουργού για κάθε επιχειρησιακό λάθος της ΕΛ.ΑΣ.

Τα όσα τραγικά λάθη έγιναν εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ. σε σχέση με την έλευση, τα επεισόδια που προκάλεσαν οι Κροάτες χούλιγκαν και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη δεν είναι αρκετά για τα κυβερνητικά στελέχη.

Nikolakopoulos Amaliada 1

Το κράτος, προχθές, μόλις, αδιαφόρησε κι ένας νέος άνθρωπος έπεσε θύμα του τυφλού μίσους γιατι η ΕΛ.ΑΣ ενώ γνώριζε δεν έπραξε τα δέοντα για να αποτρέψει την δολοφονία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών του, δήλωσε ότι δεν είναι ευθύνη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη πως θα καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκαν. Δηλαδή εν ολίγοι ομολόγησε την αδράνεια του επιτελικού κράτους. Και αυτό πιστεύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και πολύ καιρό. Στο ίδιο μήκος κύμματος και ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Νικολακόπουλου

, ο οποίος με θράσος και την ώρα που όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν την παραίτηση του Γιάννη Οικονόμου μετά το φιάσκο της Αστυνομίας σε σχέση με την έλευση των ακροδεξιών οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μιλά για επιχειρησιακό λάθος, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ζητάει την παραίτηση του υπουργού για κάθε επιχειρησιακό λάθος της ΕΛ.ΑΣ. και για κάθε ανθρωποκτονία η οποία γίνεται στη χώρα. Αν γινόταν κάτι τέτοιο θα είχαμε αλλαγή υπουργών συχνά. Εγκλήματα συμβαίνουν είναι ένα πανευρωπαϊκό ζήτημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε», είπε ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ τον ρώτησε «πού αλλού συνέβη κάτι αντίστοιχο», με τον κ. Νικολακόπουλο να απαντά: «Παντού, σε όλη την Ευρώπη». Ο Ανδρέας Νικολόπουλος δεν παραδέχτηκε ότι το κράτος, προχθές, αδιαφόρησε. Απλά δικαιολ αλλά η αδράνεια είναι εγκληματική και αξιόποινη πράξη. Και σε αυτή την περίπτωση η αδράνεια ήρθε από την πλευρά του κράτους. Δηλαδή στους πόσους νεκρούς παραιτείται ένας υπουργός;